POMYSLY NA OBIAD
-
hanka32
Re: POMYSLY NA OBIAD
Ja też miałam dziś wczorajszy rosół
.Ale zbieg okoliczności ale drugiego dania już nie 
-
jagoda
heheh fajnie tak od czasu do czasu zjeść to samo co inni czuje się wtedy taka solidarność w grupie

-
evka
-
evka
I nikt obiadkow nie gotuje ? Ja mam dzis kapusniak ze slodkiej kapusty pychota 
-
króliczek8982
Szybki i łatwy obiad:)
Hej nie wiem czy słyszeliście o takim przepisie na szybki obiad ale podaję może skorzystacie:)
Składniki:
-makaron świderki(najlepiej lubella)
-marchew
-cebula
-kiełbasa lub kto woli szynka
przygotowanie:
ugotować makaron,marchewkę obrać zetrzeć na tarce,cebulę obrać pokroić w kostkę,szynkę lub kiełbasę pokroić w kostkę. Marchewkę poddusić na patelni aż do uzyskania miękkości,cebulę smażyć na szklisty kolor,szynkę lub kiełbasę zesmażyć według uznania.Gdy makaron się zagotuje wrzucić go do durszlaka i zalać zimną wodą,potem wrzucić do miski razem z marchewką,cebulą i z mięsem wymieszać dodać sól i pieprz.GOTOWE ŻYCZĘ SMACZNEGO:)
Składniki:
-makaron świderki(najlepiej lubella)
-marchew
-cebula
-kiełbasa lub kto woli szynka
przygotowanie:
ugotować makaron,marchewkę obrać zetrzeć na tarce,cebulę obrać pokroić w kostkę,szynkę lub kiełbasę pokroić w kostkę. Marchewkę poddusić na patelni aż do uzyskania miękkości,cebulę smażyć na szklisty kolor,szynkę lub kiełbasę zesmażyć według uznania.Gdy makaron się zagotuje wrzucić go do durszlaka i zalać zimną wodą,potem wrzucić do miski razem z marchewką,cebulą i z mięsem wymieszać dodać sól i pieprz.GOTOWE ŻYCZĘ SMACZNEGO:)
-
elizabeth
Re: Szybki i łatwy obiad:)
Niezbyt szybki obiad, ale wykwintny i przy tym bardzo prosty 
1 duży kurczak - ok.2 kg
2 plastry bekonu
150 ml brandy
olej
przyprawy do smaku
Bekon podsmażyć tak, aby był chrupki, włożyć go do jamy brzusznej kurczaka. Do oleju, który został na patelni po smażeniu bekonu dolewamy brandy, czekamy, aż trochę odparuje i polewamy tym kurczaka ( dzięki brandy kurczak będzie miał złocistą i chrupką skórkę - mniam:D ). Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i wkładamy kurczaka na 50 minut
Smacznego
Bekon podsmażyć tak, aby był chrupki, włożyć go do jamy brzusznej kurczaka. Do oleju, który został na patelni po smażeniu bekonu dolewamy brandy, czekamy, aż trochę odparuje i polewamy tym kurczaka ( dzięki brandy kurczak będzie miał złocistą i chrupką skórkę - mniam:D ). Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i wkładamy kurczaka na 50 minut
Smacznego
-
werka
Re: Szybki i łatwy obiad:)
Bardzo smaczny i szybki przepis na tego kurxczaka z bekonem 
dzięki!
dzięki!
-
babinka
Ja dzisiaj obiadu nie gotuje ale chętnie zjadłabym coś wykwintnego:) Na przykład grilowane krewetki( koniecznie tygrysie a nie te malutkie) z sosem czosnkowym. Zobaczcie jak to może cudnie wyglądać http://pl-pl.facebook.com/photo.php?pid ... 8032433472
Podoba mi sie tak koncepcja posiłku chociaż muszę się przyznać,że u mnie najczęściej króluje schabowy z kapustą
-
Misia
Pomysł na obiad
Kobietki moje kochane. Liczę na Was i na Waszą inwencję twórczą. Brak mi już pomysłów na obiady, a przygotowuje je prawie codziennie. Proszę wrzućcie mi kilka pomysłów, tylko jakieś tanie sposoby!
-
Olka
a ja dziś nie gotuję, kupiłam dwie pizze Riggi i upiekę w piekarniku 
-
Kingusiaczek
a ja robię gulasz z szynki wieprzowej z czosnkiem i majerankiem:) Ach mięsko wieprzowe zawsze dobre jest..
Do tego marynuje schabik:)
Do tego marynuje schabik:)
-
babsko
A ja dzis nie mialam czasu i checi na gotowanie (upal byl straszny). Podgrzalam tylko danie gotowe profi- zupe ogorkowa z miesem z indyka. Calkiem to bylo smaczne