Pokój dziecięcy -wasze opinie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
tusia25

Re: urządzam pokój dziecięcy

Post autor: tusia25 »

aha, a te nakładki z jakiego są materiału wykonane? da się na nich malować??
Arowana14

Post autor: Arowana14 »

Mi najbardziej podobają mi się białe meble :) I zresztą takie właśnie kupiłam moim dzieciom. Jak już będziesz miała te białe mebelki, to radzę pomalować ściany na jakiś żywy kolor, świetnie to się razem komponuje :)
glamour

Post autor: glamour »

Nie koniecznie musi to być jasna sosna, w sumie nawet lepiej jakbyś wybrała inny odcień. Ale fakt faktem najlepiej byś wybrała meble drewniane: łóżko, biurko - to są sprzęty na kilka lat i muszą być wytrzymałe. Zwykłe tapczany z płyty nie są wygodne. Moja córka ma takie :
Obrazek
Łóżko sosnowe w kolorze olchy - tam z prawej strony można wybrać kolor. Do tego materac kieszonkowy i jest super. Ładnie , prosto śpi, nie martwię się o kręgosłup. Miejsca też ma dużo, aż nadto.
Amaretto

Post autor: Amaretto »

A może sprawisz dziecku jakąś ładną naklejkę na ścianę? ;) W sieci jest przeogromny wybór. Mała zmiana a taki duży efekt. Sama mam kilka naklejek a lubię je ponieważ łatwo się je zdejmuje i można zmienić bez problemu jeśli się znudzi ;)
Buźka 369

Post autor: Buźka 369 »

dobrze też by było jakoś fajnie rozświetlić ten pokoik
polecam genialne lampy dla dzieci?
moja pociecha ma taką:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
berserker
Jestem tu nowa :)

Post autor: berserker »

Ja swojemu kupiłem takie naklejki welurowe
Obrazek
Wyglądają całkiem przyjemnie i można do nich doklejać różne inne naklejki :) drogie nie jest ponad 10 zł jedna taka, a spore dość są, i dzieciak ma kolejną płaszczyznę do zabawy :)
Awatar użytkownika
piper
Miła Kobietka

Post autor: piper »

Ładne te lampy.
lej35di

Post autor: lej35di »

tu jest nawet fajnie i przestronnie :) no i jasne kolory :) :happy
TheAttic

Post autor: TheAttic »

może tez się przydać jakaś ładna ramka na zdjęcia :)
Awatar użytkownika
iwona22

Post autor: iwona22 »

Ja swojej córci kupiłam taki śliczny dywanik w reklama uwielbia na nim siedzieć i się bawić.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 2:27 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: reklama/spam -treść edytuję
Kejti
Miła Kobietka

Post autor: Kejti »

Jeśli dzieciaczek boi się spać przy zgaszonym świetle to można mu kupić fajną, uspakajającą lampę do pokoju.
aniag1

Post autor: aniag1 »

Może jakaś ciekawa tapeta... Widziałam wiele fajnych do dziecięcego pokoju
kinkiety
kobzaq

Post autor: kobzaq »

Skoro to ma być pokój dla dziewczynki to może Obrazek? Moja córka zwariowała na ich punkcie :P
sofasklep

Post autor: sofasklep »

a ja zapraszam tu tutaj fajne mebelki spam
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2015 2:29 am przez BlackWolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
kokoa

Post autor: kokoa »

kobzaq fantastyczne te koła! Przepiękne.
Raziel
Miła Kobietka

Post autor: Raziel »

Teraz istnieje tyle pięknych stylizacji, że aż nie wiadomo, na co się zdecydować. Pomyśleć, że kiedyś człowiek cieszył się z tego, co miał. Teraz dzieciaki wybrzydzają, jak tylko mogą. Znajoma ma bzika na punkcie swojego dzieciaka i kupowała ostatnio coś podobnego do tego - Obrazek
Ile kobiet, tyle pomysłów na urządzenie pokoju dziecięcego (dopóki same dzieci nie mają jeszcze na tyle rozumu, żeby samemu sobie wybierać).
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

Ja mojej córeczce kupiłam meblościankę do pokoju. Ściany wytapetowane w podobny koła jak na zdjęciu kilka postów wyżej, efekt naprawdę cudowny. Meblościanka wybrana kolorystycznie pod koła i pasująca dla dziewczynki, więc myślę, że urządzanie pokoju wyszło mi naprawdę dobrze.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:52 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
ania82

Post autor: ania82 »

ja przy urządzaniu pokoiku mojej księżniczki inspirowałam się artykułami dostępnymi na mebledladziecka.com.pl - ostatecznie i tak wszystko tam zamówiłam, bo nie mogłam się oprzeć tym pięknym mebelkom, które na żywo prezentują się jeszcze lepiej
cykoria

Post autor: cykoria »

Uważam, że pokój dziecięcy należy do pomieszczeń, w których wykonywanych jest wiele czynności. Tutaj dzieci bawią się, odrabiają lekcje, śpią. Bardzo ważne jest również oświetlenie do pokoju dziecięcego a więc Obrazek
lampy sufitowe, kinkiety, oczka sufitowe, które zapewnią odpowiednie oświetlenie przestrzeni do zabawy jak również bezpieczny sen naszych pociech.
sabcia56

Post autor: sabcia56 »

Oprócz dobrze dobranych mebli oraz kolorystyki pomieszczenia warto zainwestowac w ciekawe oświetlenie. Zawsze ożywi wnętrze no i idealnie pasuje dla małej księżniczki:)
Alek

Post autor: Alek »

matiasek21 pisze:W sumie ja pisałam o miękkich nakładkach na ścianę, żeby dziecko nie uderzyło się o twardy blok, żeby się nie opierało o zimny mur :-)
ooo ja ostatnio zajmuje się tym domem (gotowanie i przemeblowaniem). Kupiłem nawet meble do pokoi zestaw hubert. Żona jescze nie widziała. Jakos tak zwala wszystko na mnie. Ale źle na tym nie wychodzimy.
BarbaraLas
Miła Kobietka

Post autor: BarbaraLas »

sabcia56 pisze:Oprócz dobrze dobranych mebli oraz kolorystyki pomieszczenia warto zainwestowac w ciekawe oświetlenie. Jak dla mnie zamontować można dziecku coś w tym stylu zawsze ożywi wnętrze no i idealnie pasuje dla małej księżniczki:)
Mi się nie bardzo podoba... Nie zrobiłabym tego dzieckiu;)
BarbaraLas
Miła Kobietka

Post autor: BarbaraLas »

Ale za to meble są spoko;)
Amaretto

Post autor: Amaretto »

Ja w ostatnim czasie remontowałam pokój mojego syna i zamówiłam meble w sklepie internetowym.
Dokładnie takie: :)
Obrazek

Wybierałam razem z synkiem i dlatego tak mu się podobają. Myślę, że warto włączyć dziecko do wystroju swojego pokoju. Żeby się tam dobrze czuło :)
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

Może jakieś nietypowe, modne ostatnio dodatki z lekkiej kartonu np. domek z tektury, czy pojazd do samodzielnego pomalowania. Wiem z doświadczenia, że dzieci naprawdę lubią takie zabawki. Raczej trzeba poszukać w internecie. Zobacz ofertę np. Tektoory, mam nadzieję że się spodoba.
ODPOWIEDZ