forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

Pierwsza Miłość

Co warto obejrzeć? Wasz ulubiony serial? Co obejrzeć ze swoim facetem? Odpowiedzi na te pytania w tym dziale.

Re: Pierwsza Miłość

Postprzez Viki91 » 31 sty 2012, o 01:00

ja oglądam na ipla bo polsatu nie mam to ogladam każdy odcinek ale fakt troche przynudzaja mogli by wymysleć inne lepsze watki
Viki91
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez Lily of the Valley » 8 kwi 2012, o 09:11

Kiedys ten serial byl duzo lepszy, szczegolnie na poczatku. Odkad sie unowoczesnil, nie lubie go tak bardzo, jak kiedys. Troszkę brakuje mi dawnej "Pierwszej miłości", kiedy bohaterowie grali bardziej naturalnie i wątki były może nie tak ciekawe, jak teraz, ale za to realniejsze. Obecnie PM to nasz taki odpowiednich "Mody na sukces", gorszy jest już chyba tylko "Klan". Szkoda, bo zapowiadał się naprawdę fajnie. Oglądam od pierwszego odcinka, wiem, jak się zmieniał. Wrocław ukazany jesienią... ten swoisty klimat, ta słodycz Marysi i Pawła. Bez sensu, że ich losy zostały tak udramatyzowane, ale niestety, scenarzystom widocznie bardziej zależy na ilości wyprodukowanych odcinków, a tym samym pieniążków, niż jakości tego projektu.
Lily of the Valley

Postprzez mycha25 » 8 kwi 2012, o 22:30

Ale jak widać jak w filmie tak w życiu bo przecież w życiu prywatnym aktorów jest teraz tak samo jak w serialu. Jakiś czas temu przestałam oglądać bo zrobiło się naprawdę nudno ale ostatnimi czasy coś się tam jednak dzieje więc znowu się wciągnęłam
mycha25
Extra Kobietka

Postprzez Lily of the Valley » 26 kwi 2012, o 23:08

Teraz Hubert umarł, wielka szkoda, że wprowadzili tak tragiczny wątek (w sensie: smutny).
Lily of the Valley

Postprzez dzo » 27 kwi 2012, o 08:06

oj tam oj tam

przynajmniej siÄ™ coÅ› dzieje 8-)
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez Lily of the Valley » 27 kwi 2012, o 12:32

W końcu to tylko serial, ale podoba mi się gra Anety Zając w tym wątku. Bardzo przekonująco.
Lily of the Valley

Postprzez mycha25 » 27 kwi 2012, o 13:56

Fakt,w koncu cos sie dzieje ale za to Anety Zajac to jakos nie lubie za bardzo.Jakos mnie drazni od dluzszego juz czasu.
mycha25
Extra Kobietka

Postprzez dzo » 27 kwi 2012, o 15:27

a ja jÄ… lubiÄ™ bardzo :) taka sympatyczna siÄ™ wydaje
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez Lily of the Valley » 27 kwi 2012, o 18:57

Ja też ją lubię.
Niestety, los ją skrzywdził, bowiem opuścił ją facet, ojciec bliźniaków, z którym była 10 lat.

Co do "Pierwszej miłości" jeszcze. Bardzo mnie nudzi i denerwuje wątek Wadlewa. Wg mnie, na początku to się jeszcze sprawdzało, gdy Marysia była na I roku medycyny i odwiedzała rodzinę. Wtedy była całkiem inna atmosfera tego serialu, bardziej rodzinnie, melancholijnie, ale i z klasą. Teraz większość wątków jest po prostu pozbawiona sensu oraz jakiegoś rozmysłu. Wiem, że to zabrzmi beznadziejnie, ale moim ulubionym wątkiem jest napaść na Olę Król. Pod względem wykonawczym, wyglądało to strasznie przekonująco, popłakałam się na tych scenach, to było okropnie smutne. Natomiast śmierć Huberta to wg mnie jakaś groteska. Facet został zabity w biały dzień, jednym strzałem przed własnym blokiem... Samo pojawienie się Sandry i Rajmunda wydaje mi się mocno naciągnięte i śmiało stwierdzam, że w stylu "Mody na sukces". Postaci w tym serialu biorą się nie wiadomo skąd. Jak w przypadku Sandry - doszło do niespodziewanego spotkania w kawiarni tej dwójki i niemal od razu zaczęła mu mieszać w życiorysie... Jak widać, skutecznie. A co do tego Wadlewa, tutaj już się nie wypowiadam, w każdym tygodniu pojawia się jakaś nowa postać, która wprowadza mnóstwo rabanu i wokół niej jest sporo zainteresowania mieszkańców wioski... Kurczę, prawie jak w tanim sitcomie. :swing

Mnie za to denerwuje postać Pawła. Taki macho, ze wszystkim sobie radzi i wszyscy się go boją. Właściwie, uwierzyłabym w tę konwencję, gdyby to był serial fantasy bądź s-f.

Aha, tak na marginesie. Nie wiem, czy na miejscu jest ocenianie aktorów :P. Przecież ich nie znamy. Ja też taką mam tendencję, np. co do jakichś bardzo sztucznych polskich celebrytek, ale skoro już mowa o serialu, to rozmawiajmy może o postaciach? :D

;) ;) ;)
Lily of the Valley

Postprzez mycha25 » 27 kwi 2012, o 18:59

Najbardziej rozbawiła mnie ta scena ostatnio kiedy Paweł z tymi dwoma karatekami bili się z tamtymi sześcioma zbirami haha.Było to jakieś sztuczne i w ogóle jakieś fantasy :D
mycha25
Extra Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Filmy i seriale