peeling do ciała

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
kika75

peeling do ciała

Post autor: kika75 »

mój to z mary cohr peeling z bambusa i papai delikatnie złuszcza skórę całego ciała wygładza szorstkie miejsca jest rewelacyjny a wasz sprawdzony peeling do ciała jaki i dlaczego ???
albina

Re: peeling do ciała

Post autor: albina »

mój ulobiony to firmy abacosun brasil spa peeling cukrowy,dlaczego? bo ma super zapach owoców egzotycznych ,zmiękcza i wygładza skórę ma właściwości też odżywcze
miszka

Post autor: miszka »

Ja lubię peeling pomarańczowy z Joanny i równie ładnie pachnący tym razem brzoskwiniowy z Marizy :)
kredka

Post autor: kredka »

Ja używam scrubu do ciała Bielendy z serii Bawełna i nie zamierzam zmieniać. Ogólnie bardzo lubię robić peeling ciała, bardzo przyjemne, a jednocześnie pielęgnuje ciało.
Paulina13

Post autor: Paulina13 »

Ja do mycia ciała używam peelingu Flosleku z serii Slimeline (jest to seria antycellulitowa). używam go 2 razy w tygodniu. Ładnie pachnie i jest przyjemny w stosowaniu.
kaska8787

Post autor: kaska8787 »

a ja zalewam wrzątkiem kawę, dodaję parę kropli cytryny i od razu po takim pilingu skóra jest gładka! tylko lazienka zawsze pelna kawy... :)
sandrulla09

Post autor: sandrulla09 »

kaska8787 pisze:a ja zalewam wrzątkiem kawę, dodaję parę kropli cytryny i od razu po takim pilingu skóra jest gładka! tylko lazienka zawsze pelna kawy... :)

podpisuje się pod tym ;)
używam też peelingu z Joanny kiwi, truskawka, brzoskwinka. :)
Anna

Re: peeling kawitacyjny

Post autor: Anna »

witajcie dziewczyny:)
peeling kawitacyjny jest świetnym zabiegiem jeśli cera nie jest mocno zanieczyszczona, wtedy efekty są widoczne od razu i można cieszyć się piękną oczyszczoną twarzą. Jeśli jednak twarz jest mocno zanieczyszczona, albo są stany ropne warto wpierw skonsultować się z dermatologiem czy nie trzeba tych zmian leczyć farmakologicznie i jego zapytać czy i kiedy można oczyścić twarz u kosmetyczki.
Dobre gabinety kosmetyczne współpracują z dermatologiem aby pomoc i pielęgnacja twarzy Klienta była kompleksowa.
miszka

Post autor: miszka »

Też wykonywałam peeling kawitacjny i byłam bardzo zadowolona, szczególnie po pierwszym razie! szok, że skóra może być aż tak gładka:)
superpiekara

Post autor: superpiekara »

w ogóle długo zastanawiałam się na czym to polega, bo słyszałam od wielu osób że zabieg daje efekty i w końcu znalazłam informacje na ten temat treść zmieniona przez moderatora i postanowiłam, że spróbuję sobie.

proszę nie spamować
superpiekara

do twarzy używam już od jakiegoś czasu morelowego peelingu St ives do cery trądzikowej i jak dla mnie jest rewelacyjny, zaś do ciała to różnie, teraz mam peeling do ciała Avon i Farmony granat i meksykańska pitaia - świetna seria zapachowych peelingów i bardzo fajnie działa:)

treść zmieniona przez moderatora

po raz n-ty proszę żeby nie spamować !!!
apollo

Post autor: apollo »

Jeśli chodzi o peeling do ciała to moim lubionym produktem jest Gel Scrub od DR.KRAUT. Kupuję go w granicach 60-70 złotych. Wydaje mi się, że to dobra cena jak na peeling. Jeszcze inny fajny peeling, który testowałam to FRIDGE - 1.6 face peeling. Tylko w tym przypadku cena jest już troszeczkę wyższa.
dzo

Post autor: dzo »

apollo pisze:Kupuję go w granicach 60-70 złotych. Wydaje mi się, że to dobra cena jak na peeling.
rzeczywiście dobra :lol: :lol:

chyba by mnie musiało nieźle prądem kopnąć żeby tyle za peeling dać :lol:
apollo

dzo - DR.KRAUT to solidna marka. Peeling peelingowi nie równy. Ja przyjmuję zasadę kupowania kosmetyków z wyższej półki, ale za średnie ceny i taki jest właśnie DR.KRAUT. Spróbuj, a na pewno poczujesz różnicę ;-)
dzo

Post autor: dzo »

z chęcią jak będę miała kiedyś pieniędzy jak lodu to spróbuję ;) ;)
superpiekara

o matko 60 - 70 zł za peeling :shock: ja bym nie dała tyle nigdy. 20 zł to max ile bym mogła dać, no w bardzo wyjątkowych przypadkach za 30 zł .
apollo

Dziewczyny nie przesadzajcie ;-)
Żeby wydać 60 zł na balsam do ciała wcale nie trzeba być milionerką. Mi do niej bardzo, ale to bardzo daleko ;-) Balsamu nie kupuję codziennie...
Klaris

Post autor: Klaris »

Apollo popieram- to wcale nie jest dużo... czasami wydaję 100zł na balsam na cellulit.

Najlepszy jest peeling ze świeżo zmielonej kawy :) Polecam dodać do ulubionego żelu pod prysznic.
iza_bella

Post autor: iza_bella »

używam peelingu Hempz zarówno do ciała jak i do twarzy. Oczywiście w różnej intensywności :))) Na cerze zauważyłam znaczną poprawę a wcześniej jej stan pozostawiał wiele wielee do rzeczenia.... co najważniejsze nie podraznia delikatnej skóry twarzy i jest wydajny ponieważ nie trzeba kupować 2 oddzielnych kosmetyków.
pomcia

Post autor: pomcia »

Według mnie nie powinno używać się tego samego peeling do twarzy co do ciała. Te do ciała są grubsze, ostrzejsze. Do twarzy wolę drobniejszy i delikatniejszy. Ja teraz mam solny z ekolinii Flosleku. Super odświeża skórę, nawet nie muszę od razu smarować balsamu.
apollo

Klaris pisze:Apollo popieram- to wcale nie jest dużo... czasami wydaję 100zł na balsam na cellulit.

Najlepszy jest peeling ze świeżo zmielonej kawy :) Polecam dodać do ulubionego żelu pod prysznic.
W końcu ktoś popiera. Generalnie zasada powinna być taka, że kupujemy te kosmetyki, które już się nam sprawdziły. W przeciwnym wypadku, jeśli czas nagli, to lepiej kupić solidny,droższy, ale pewny kosmetyk, niż później szukać rozwiązania i kupować kolejne. Jeśli dysponujecie naprawdę konkretnym budżetem na peeling to polecam choćby FRIDGE - 2.3 peeling cream pilingujący. To już kosmetyk naturalny ;-)
glamour

Post autor: glamour »

Zabłocka sól termalna, jak dotąd najlepszy peeling do ciała.
skorupka

Post autor: skorupka »

ja stosuje do twarzy tylko peelegi enzymatyczne naj lepsze sa do skóry tłustej
witaminka

Post autor: witaminka »

Jeśli chodzi o peeling do ciała, to używam Cukrowego peelingu FRUTTI firmy Farmona :) Pachnie słodziutko owocami :)) Ślicznie :)) Jak już zrobię ciało tym peelingiem to skóra jest mięciutka i taka gładka ... :)) Malina miód :))
reski

Post autor: reski »

tylko enzymatyczny
ODPOWIEDZ