Parówki na 100 sposobów:)
-
tosia
Re: Parówki na 100 sposobów:)
O tak w drożdżowym cieście są super.
Ja parówki w plasterkach wrzucam do omleta, z morlin są dobre paróweczki.
Ja parówki w plasterkach wrzucam do omleta, z morlin są dobre paróweczki.
-
babyisback
Ja lubię te Jedynki z serem w środku. Ale mi smaku narobiłyście 
-
Vatadero
Już niedługo ilość sposobów na każde danie zostanie pomnożona - premiera już 13 czerwca...
-
mrw111
I co z tą premierą, bo nie mogę się doczekać kolejnych przepisów :gotuje:
-
mimargo
Tylko w cieście francuskim, polane keczupem i posiekanym szczypiorkiem
.
-
kasiape
Z parówek to siostra ostatnio pióra wyciągnęła... i to bynajmniej nie najtańszych, tylko "markowych" oO.
Ja dla bezpieczeństwa wolę sama mięso robić - kurczaczki, prosiaczki własnoręcznie przyrządzone - miód
Ja dla bezpieczeństwa wolę sama mięso robić - kurczaczki, prosiaczki własnoręcznie przyrządzone - miód
Ja kupuję gotowe ciasto francuskie w Biedronce (coś około 3 zł), pieczarki, paprykę i ser. Ciasto kroję w prostokąty, dość duże, kladę na nim połowę parówki, na to ser i paprykę pokrojoną w plastry. Jeśli mam ugotowane wcześniej pieczarki to je dodaje i całość zawijam w ciasto. Wstawiam do piekarnika (180') na ok.15 minut i wychodzi pyszne danie. Jedno ciasto starcza na max.8 takich 'hot-dogów'.
-
promenadaslonca
Pycha, z tym, że ja zamiast parówek mięsnych daję sojowe z Polsoi. Są równie smaczne a znacznie zdrowsze. Lekkostrawne, dietetyczne, mniam.Sharlot pisze:to ja tak na szybko przepis na parowki w ciescie francuskim wam podrzuce![]()
Skladniki:
300 g mrożonego ciasta francuskiego
mąka do rozwałkowania
8 parówek (po 50 g)
2 łyżeczki ostrej musztardy
1 jajko, szczypta soli
Płaty mrożonego ciasta ułożyć obok siebie, przykryć i zostawić na pół godziny.
Stolnicę oprószyć mąką. 4 plastry ciasta rozwałkować do podwójnej wielkości i przekroić na 2 części. Parówki ułożyć na cieście, posmarować musztardą i owinąć ciastem.
Resztę ciasta cienko rozwałkować, pokroić radełkiem w wąskie paseczki i owinąć nimi parówki w cieście. Jajko roztrzepać z solą i posmarować ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut.
Parówki ułożyć na blasze opłukanej wodą i piec tak, aby ciasto uzyskało złoty kolor i stało się chrupiące. Podawać na gorąco.
Smacznego ;D
-
kropka12
Dzięki za przepis, jeszcze nie jadłam parówek w cieście francuskim, wypróbuje. Ja lubię mieć takie małe przepiski na niespodziewane odwiedziny.
-
Ruda Jadzia
- Jestem tu nowa :)
Bardzo lubię parówki i jem je na rozne sposoby.
Czasem robie jajecznice albo sos do spaghetti na parowkach
ale to jak nie mam zadnego innego mięcha 
Lubie robić ośmiorniczki z parówek i podać do tego jajko sadzone. Parówki w hotdogach - klasyk, parówki nacinane i zapiekane z serem, parówki w cieście francuskim ale i w nalesnikach z papryka, serem, pieczarkami i w sosie pomidorowym. To takie glowne, choc czasem eksperymentuje z parowkami, to w ten sposob jem je najcześciej.
Czasem robie jajecznice albo sos do spaghetti na parowkach
Lubie robić ośmiorniczki z parówek i podać do tego jajko sadzone. Parówki w hotdogach - klasyk, parówki nacinane i zapiekane z serem, parówki w cieście francuskim ale i w nalesnikach z papryka, serem, pieczarkami i w sosie pomidorowym. To takie glowne, choc czasem eksperymentuje z parowkami, to w ten sposob jem je najcześciej.
-
gwiadka090
- Jestem tu nowa :)
nie wiem czy już jest taki sposób :
w naleśniku
a więc,
usmażyć naleśniki, posmarować kepuczem, położyć parówkę, pokrojoną cebulkę w kosteczkę też, przykryć serem, zawinąć jak krokieta, opanierować jak krokieta i też tak usmażyć
smacznego

w naleśniku
usmażyć naleśniki, posmarować kepuczem, położyć parówkę, pokrojoną cebulkę w kosteczkę też, przykryć serem, zawinąć jak krokieta, opanierować jak krokieta i też tak usmażyć
smacznego
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Tą wersję z naleśnikiem jadłam i faktycznie dobra. A tyle już słyszałam o parówkach w cieście francuskim a nigdy jeszcze ich nie próbowałam. Koniecznie muszę to nadrobić.
Amantium irae amoris integratio.
Cynamonka, próbuj bo sa rewelacyjne;) nawet tak oo jako przekąska 
Ja jeszcze słyszałam, że do naleśnika można dodać kapustę zasmażaną
Ja jeszcze słyszałam, że do naleśnika można dodać kapustę zasmażaną
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
swego czasu robiłam sos pomidorowy, albo jakiś inny.
i dodawałam pokrojone parówki, ale ich końce nacinałam ...
podczas gotowania fajnie się rozchodzą
i dodawałam pokrojone parówki, ale ich końce nacinałam ...
podczas gotowania fajnie się rozchodzą
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Jadałam kotlety ryżowe z parówkami. Gotowany ryż traktuje się tak jak mięso mielone na kotlety. Daje drobno posiekane parówki , kukurydza, posiekana cebulka, przyprawy jak do kotletów, więc u mnie sól, pieprz i majeranek. Do tego starty ser żółty i jajka. Turlam kulki i obtaczam w bułce. Genialnie smakuje, tylko musi być konsystencja taka jak do mielonych, żeby kotleciki się nie rozpadały.
- Misiaczeq78
- Miła Kobietka
W cieście francuskim z serem 
Corndogi
Parówki obtoczone w mące kukurydzianek i usmażone na głębokim oleju 
Syfiaste parówki w tłustym oleju... No masakra!Kardamon pisze:CorndogiParówki obtoczone w mące kukurydzianek i usmażone na głębokim oleju
Też nie przepadam za parówkami ;p