papierosy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
Cara

Re: papierosy

Post autor: Cara »

Pale tylko okazyjnie. Przy piwie ;) Co prawda moim zdaniem jest to ogromna głpota, ale mimo wszystko... do piwa po prostu lubie zapalic;)
nadia

Post autor: nadia »

Papierosy? No way. Wystarczy, że towarzystwo w jakim przebywam zazwyczaj pali, więc podwójnie truć się nie zamierzam.
A co do sposobów na rzucenie palenia:
- silna wola + duża motywacja
- stopniowe zmniejszanie dawek nikotyny
- akupunktura (podobno niektórym pomaga)
- hipnoza (też podobno pomaga)

Choć te w dwa ostatnie trudno uwierzyć, to prędzej uwierzę w nie niż w moc jakichś plastrów Niquitin i innych podobnych...
ireth

Post autor: ireth »

Palę. Lubię to :)
Olka

Post autor: Olka »

Nie palę i bardzo się z tego cieszę, jak patrzę na ceny papierosów to się zastanawiam ile miesięcznie palacze wydają na ten nałóg :shock:
Cara

Post autor: Cara »

Znajomy wydaje około 300złotych miesięcznie. Masakra, co?;/
yes_girl

Post autor: yes_girl »

Odświeżam temat - chciałam porozmawiać o elektronicznych papierosach. Czy któraś z was używa tego popularnego ostatnio wynalazku? Co możecie powiedzieć na temat ich działania? Cenowo z tego co wiem wychodzą korzystniej niż zwykle ale nie wiem do końca jak one smakują i czy opłaca się inwestować :)
babyisback

Post autor: babyisback »

Ja palę czasami, żebrane, sama raczej nie kupuję 8-)
palenia nie można rzucić, można jedynie przestać palić :) Mój znajomy zaczął zajadać jogurty activii żeby nie palić, potem kupował otręby, żeby coś chrupać, hihi, tak się wciągnął w błonnikowy biznes, że został konsultantem vitalio :happy:
a co do e-papierosów... nie próbowałam, więc nie wypowiem się
dzo

Post autor: dzo »

babyisback a Ty jesteś następną spamerką vitalio ?

który Twój post nie przeczytam to wspominasz o tym dziadostwie :patyk
yes_girl

Post autor: yes_girl »

Jednak wolałabym żebyśmy rozmawiały na temat więc jeżeli któraś z was miała okazję spróbować elektronicznych papierosów to byłabym bardzo wdzięczna za opinie :)
superpiekara

Post autor: superpiekara »

ja posiadam nawet dwa e-papierosy, ale niestety nie jestem z nich zadowolona... może i do organizmu wprowadza się dawkę nikotyny ale ja tego nie odczuwam tak jak przy z zwykłym papierosie, po za tym to jest czysta nikotyna, która wcale nie jest zdrowsza dla organizmu od tej z substancjami smolistymi! także zanim się kupi taki e-papierosa należy się dobrze zastanowić!
Ossa

Post autor: Ossa »

mija 4 miesiąc odkąd rzuciłam i jestem mega zadowolona i meeega dumna z siebie :))))
superpiekara

o jaa!! nie uwierzycie! palę juz bardzo długo i jestem w stanie w ciągu dnia wypalić ponad paczkę fajeczek dziennie. i wiecie co? od wczoraj wieczorem nie chce mi się palić!! dziś tez nic (no wypaliłam jednego rano ale tylko dla tego że bardzo się zdenerwowałam) nie mam w ogóle tej potrzeby że muszę!! jejku jak ja bym chciała żeby ten stan się utrzymał!
zobaczymy jeszcze jak będzie później.... TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI !! może uda mi się samoistnie rzucić palenie:D:D
superpiekara

muszę wam powiedzieć że jestem sama z siebie dumna:D może nie rzuciłam całkowicie palenia, bo zapalę sobie do alkoholu, no i raz zapaliłam jak sie bardzo, ale to bardzo zdenerwowałam. a tak to nie ciągnie mnie :)
YYFashion

Post autor: YYFashion »

Ja nie palę, ale mój chłopak miał z tym problem. Ale jest taka kuracja, która kosztuje niewiele, bo jedyne 100zł, gdzie następuje reset pragnienia nikotyny. Organizm wówczas nie ma pragnienia nikotyny. I pomogło. Nie pamiętam dokładnie jak się ta kuracja nazywa, ale w googlach można znaleźć.
Klaris

Post autor: Klaris »

Ja nie wierzę w te kuracje. Najważniejsze to silna wola i motywacja.

Ponoć e-papieros również pomaga w rzuceniu palenia. Próbowała któraś z Was?
babyisback

Moja znajoma postanowiła twardo rzucić palenie i zamiast fajek zaczęła kupować błonnik, taki drogi z firmy Vitalio (żeby koszty się pokrywały z tym ile wydawała na papierosy). Podjadała - ale zdrowo, do wszystkiego dodawała tego błonnika. Silna wola + ten błonnik i dopięła swego. Ja mam za mało samozaparcia niestety, ale nie palę aż tak dużo :) nie liczę jeszcze paczek dziennie :-D
swallow

Post autor: swallow »

A ja z jednej strony nienawidze tego cholernego nałogu a z drugiej nie moge się go pozbyć :(
Niewiem czy to brak silnej woli, bo oglonie jak chce rzucic to wszystko spoko ale do piwa jest ciezej bo nawet jezeli niechce mi sie palic to i tak CHCE zapalic...bezsens
K...skie papierosy. :)
bodomka

Post autor: bodomka »

babyisback pisze:Moja znajoma postanowiła twardo rzucić palenie i zamiast fajek zaczęła kupować błonnik, taki drogi z firmy Vitalio (żeby koszty się pokrywały z tym ile wydawała na papierosy). Podjadała - ale zdrowo, do wszystkiego dodawała tego błonnika. Silna wola + ten błonnik i dopięła swego. Ja mam za mało samozaparcia niestety, ale nie palę aż tak dużo :) nie liczę jeszcze paczek dziennie :-D
Taniej bedzie gryźć długopisy :P
agusnysa

Post autor: agusnysa »

tak jak w tek reklamie nikoret hehehehehehehhehehe:D
babyisback

Te gumy nikotynowe też są drogie, działają w ogóle?
Julcia27

Post autor: Julcia27 »

ja nie, kiedyś próbowała, a ponieważ za bardzo mi smakowały odpuściłam zupełnie.
gosik

Post autor: gosik »

kiedys bardzo ,bardzo dawno temu...za pieniadze ze stypendium kupilam sobie paczke papierosów,nazywaly sie zefiry i mialy miętowy smak.Wypaliłam jednego i....zapomniałam o papierosach.Woziłam je w torbie nie wiem jak długo ,aż w końcu znalazłam je i oddałam koleżance bo mnie jakoś nie kręciło palenie.Od tego pamiętnego dnia minęło jakieś 25lat,nie palę i jest mi z tym ok.Ale nie robie problemu komuś kto pali,niech pali ile wlezie.
malabula

Post autor: malabula »

Jest jedna książka która pomogła wielu osobom rzucic palenie. Plastry to średnie rozwiązanie. Prawie wszystkei metody mogą być skuteczne jeśli się w nie uwierzy i samemu będzie chciało rzucić palenie.
grzmotna

Post autor: grzmotna »

ja nie mam sposobu paliłam przez 3 lata teraz nie pale ale do piwka zawsze musze zapalic chodz jednego
metka

Post autor: metka »

Nie pale nie mam problemów. Jest jeden sposób jedz dużo czipsów, miej cały czas coś w ustach a nie bedzie ci sie chciało palić. Ale jest minus, bo od czipsów rośnie tyłek!
ODPOWIEDZ