OGRÓD

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
evka

Re: OGRÓD

Post autor: evka »

A ja robie jesienne porzadki na ogrodzie i niestety musialam wywalic winogrono przycielam piwonie i maz skosil trawe jutro tez bedzie co robic planujemy remont co gdzie i kiedy przesadzic oj czeka nas troche pracy ufff ;)
meredith

Post autor: meredith »

No nareszcie wywaliłas to winogrono :D
evka

Post autor: evka »

Tak i jeszcze nie jedno bedzie wywalone zaskocze wszystkich hihihihi :diabel I fotki tez wstawie ale to pewnie dopiero wiosna niestety odswiezanie ogrodu kosztuje ;)
puma.31

Post autor: puma.31 »

Jejku jak wam zazdroszczę tych ogrodów działek samej mi się marzy własny ogród z mnóstwem kwiatów zieleni pięknym tarasem gdzie można byłoby odpocząć, po grillować z rodzinką lub znajomymi hm... coś pięknego jeśli macie zdjęcia swoich ogrodów to wrzućcie z chęcią zobaczę wasze pomysły może nadejdzie kiedyś czas że będę mogła podzielić się z wami własnym zielonym salonem:)) ale na pewno mieć takie cudeńko to ciężka praca kosić trawę, pielęgnować przycinać i masa innych rzeczy. Ostatnio natrafiłam na raport "Trendy w ogrodnictwie" w którym firma Husqvarna przy współpracy z The Future Laboratory przeprowadziła badania u osób posiadających ogrody na temat współczesnego ogrodnictwa warto poczytać przesyłam wam linka
http://www.kwiaciarstwo.info.pl/2601__T ... e---raport
i znalazłam super odlotową kosiarkę przyszłości Panthera Leo właśnie firmy Husqvarna
zobaczcie to cudeńko przyszłości
http://pl.engadget.com/2009/06/12/husqv ... z-scigacz/
malgoska267

Post autor: malgoska267 »

W ramach zdrowego odżywiania kusi mnie ostatnio żeby zacząć hodować zioła w domu.Ma z Was któraś jakieś doświadczenie w tym temacie?Jaka ziemia,jakie zioła łączyć w jednej doniczce,jakie doniczki,jak głęboko siać itd :)
dzo

Post autor: dzo »

jeżeli chodzi o zioła to ja niestety nie pomogę :? jakiś czas temu kupiłam sobie bazylię i zdechła mi nie wiedzieć czemu :?
raulq7

Post autor: raulq7 »

Odświeżam temat. Mam zamiar zakupić donice ogrodowe na prezent tylko nie mogę się zdecydować które wybrać. Podobają mi się te za 179zł i 479zł. Które byście wybrały ?

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Toska

Post autor: Toska »

Podobają mi się te dwie donice. Szukałam tam też krzeseł do ogrodu. Lato już jest, fajnie byłoby wyjść i posiedzieć. Długo szukałam czegoś oryginalnego. Nie mogłam znaleźć nigdzie, no chyba, że na amerykańskich aukcjach ;)
Dziś wypatrzyłam takie CUDEŃKA , będą pasować do mojeo ogrodu. Pomóżcie mi.

proszę nie spamować
martynka
Jestem tu nowa :)

Post autor: martynka »

Powoli zbliża się wiosna i wraz z nią sezon na korzystanie z ogrodu. Mam znajomą zapaloną miłośniczkę przesiadywania na świeżym powietrzu, która za niedługo będzie obchodziła urodziny. I zastanawiam się czy by jej czegoś z tej dziedziny nie kupić np. takie parasole do ogrodu. Wiele w nim przesiaduje a wiem, że poprzedni jej zestaw uległ zniszczeniu. Ile powinno się wydać na taki dobry parasol ?

proszę nie spamować
aisoglam
Miła Kobietka

Post autor: aisoglam »

Mam dużą działkę na Mazurach i planuję zrobić niewielki ogródek.Interesują mnie rośliny ozdobne,które nie wymagają dużo zachodu i szybko się rozrastają.Ziemia jest tam sucha i piaszczysta.Może coś poradzicie?
berserker

Post autor: berserker »

@up Daj trochę wrzosu latem ma świetne kolory i nie wymaga praktycznie żadnej opieki. Ale do tak dużej działki jak mówisz że masz będzie ci też potrzebna kosiarka o ile już jej nie masz, ale jeśli nie masz to polecę ci kosiarkę NAC jest z napędem więc nawet każda kobietka sobie da z nią radę do tego duża średnia koszenia i jest dość nie drogo jak na kosiarkę spalinową. ....

proszę nie spamować
Ania07

Post autor: Ania07 »

Ale ślicznie ci zakwitła a moja ma 3 lata i jeszcze ani jednego kwiatka nie dała.
Otwórz konto a bank zapłaci ci 50 zł.
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

Róże mnie nie pociągają. Zasadziłam magnolię, zobaczymy co z niej wyrośnie, ale moją tegoroczną dumą jest Glorioza, pnąca lilia. wygląda na prawdę pięknie.
Obrazek
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hibiskus

Post autor: Hibiskus »

Wow. Wygląda jak nie z tej ziemi. Nigdy wcześniej nie widziałam tych kwiatów, ale robią wrażenie. Piekne.
moje imię znaczy "czysta, bez skazy"
pomcia

Post autor: pomcia »

Śliczny kwiat i prawdziwa ozdoba ogrodu.
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

:witch

Dzięki, za rok posadzę dużo więcej. Bardzo się wszystkim spodobała.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
serenity

Post autor: serenity »

w przyszlym sezonie i ja takie posadze, bo robia wrazenie.
http://www.mebleogrodowe.s-bud.pl

Najlepszy sklep z meblami ogrodowymi. Ładne i klasyczne aranżacje ogrodu!
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

przepiekna , jest cebula czy pnacze i jak mozna ja rozmnozyc .u nas w sklepach nie widzialam takiego slicznego kwiatka
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

U mnie w ogrodzie rosną głównie róże i tulipany oraz bluszcz okalający gabiony.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:53 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
ODPOWIEDZ