forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

odchudzanie a wyglad piersi

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.

Re: odchudzanie a wyglad piersi

Postprzez kasiatg » 19 lis 2011, o 17:41

12 kg... wow, wow. Nasz organizm jest w stanie spalić (przy submaksymalnym treningu, b. mocnych treningach) maksymalnie 300g tłuszczu dziennie. To daje nam teoretycznie 9 kg miesięcznie. Praktycznie jest to niemożliwe, ponieważ nikt nie dałby rady przez okrągły miesiąc, codziennie spalać tego maksimum - 300g. Jeśli ktoś chudnie bardziej to oznacza, że traci nie tylko tłuszczu. Jeśli schudłaś aż 12 kg to oznacza że kilka kg straciłaś z wody i mięśni. Nic dziwnego, że wygląd Twoich piersi się zmienił. Brak wody zmniejsza elastyczność skóry, mięśni podobnie. Radze robić jakieś ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej i uzupełnić straconą wodę ;)
kasiatg
PoczÄ…tkujÄ…ca

Reklama

Postprzez kotlinka » 22 sty 2012, o 12:55

o jej, jak dużo schudłaś. no ale jak widać za szybko to było i są opłakan skutki w formie piersi. Ja używałam kiedyś taki krem z rossmana w zielonym opakowaniu. Jeden taki jest to powinnaś znaleźć, powiem że pomagał nawet:)
kotlinka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez babeczka » 2 mar 2012, o 15:01

Balsam,czy nawet ujędrniający krem nie zaszkodzi,ale niestety zbyt szybko się chciałaś odchudzic,dlatego Twoje piersi nagle stały się mniej jędrne.
Ostatnio edytowano 24 kwi 2012, o 11:24 przez babeczka, łącznie edytowano 1 raz
babeczka
Miła Kobietka

Postprzez aisoglam » 11 mar 2012, o 19:40

Przeczytałam gdzieś,że trzeba spać w staniku.W ogóle dobry biustonosz to podstawa.
Po porodzie schudłam kilkanaście kilogramów i byłam załamana stanem swoich piersi.Ale pocieszcie się ,że proces jest odwracalny tylko długotrwały.
aisoglam
Miła Kobietka

Postprzez eiger » 29 mar 2012, o 18:18

odchudzając trzeba mieć na uwadze, że bez ćwiczeń nasze piersi będą zanikać, tkanka się kurczy
eiger
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez tiya » 30 mar 2012, o 15:35

z moich doświadczeń wynika, że piersi można przywrócić do stanu poprzedniej jędrności nawet po takim dość sporym odchudzeniu się, ale faktem jest że wymaga to ogromu czasu, kwestia paru a nawet parunastu miesięcy, bo skóra musi się ponownie "ściągnąć". Co pomaga? Na pewno masaże, na pewno niektóre kremy (obawiam się jednak, że nie te najtańsze, za to z bardzo tanich kosmetyków mogę polecić olejki z olejkiem rycynowym na czele) na pewno perfekcyjnie dobrany biustonosz i ćwiczenia, bo ćwiczenia na mięśnie wspomagające ujędrniają praktycznie wszystko :-), moją ulubioną bazą wiedzy w temacie pielęgnacji biuściuku jest m.in.......ta strona. Zabiegi są może i kuszące, ale to zbyt duże ryzyko (moim zdaniem)

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
tiya
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez babeczka » 24 kwi 2012, o 11:29

Oczywiście,ćwiczenia, balsamy dużo pewnie dadzą,ale może lepiej byłoby chociaż odrobinkę przytyć,wtedy poczujesz się dużo lepiej. Wiadomo,że jeśli spadamy nagle ze swojej wagi, spada każda część naszego ciała.
babeczka
Miła Kobietka

Postprzez jaagnieszka » 22 maja 2012, o 11:14

Dwanaście kilo w miesiąc to faktycznie bardzo dużo. Uważaj na efekt jo-jo. A co do piersi to ćwicz, jedz produkty białkowe (aby odbudować utraconą tkankę mięśniową, ale nie przesadzaj bo obciążysz nerki)i po prostu dobrze się odżywiaj. Koniecznie ćwicz. dobrze robią natryski naprzemienne z ciepłej i zimnej wody.
jaagnieszka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Poprzednia strona

Powrót do Odchudzanie, dieta