Nagrałem też kilka innych podobnych plików dla znajomych ale są to zbyt osobiste rzeczy aby tu je prezentować. W przypadku tego co przedstawiłem tutaj publicznie nie ma problemu. Odchudzanie dotyczy wielu osób... a jeżeli pomogę chociaż jednej, to to wróci do mnie z innej strony (nawet bez wiedzy tej osoby). Już nawet taka świadomość jest w stanie zmienić życie człowieka.
Odchudzanie a afirmacje
Re: Odchudzanie a afirmacje
Właściwie, to nawet otworzyłem własną firmę świadczącą usługi programistyczne
A co do filmiku to... ja zawsze pomagałem innym. Zwykle zostawałem przez to z niczym, ALE wciąż wierzę w ludzi.
Nagrałem też kilka innych podobnych plików dla znajomych ale są to zbyt osobiste rzeczy aby tu je prezentować. W przypadku tego co przedstawiłem tutaj publicznie nie ma problemu. Odchudzanie dotyczy wielu osób... a jeżeli pomogę chociaż jednej, to to wróci do mnie z innej strony (nawet bez wiedzy tej osoby). Już nawet taka świadomość jest w stanie zmienić życie człowieka.
Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2012 1:34 pm przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dzo
bardzo szlachetnie
dobra...obejrzę ten filmik wieczorem i zobaczę co to jest warte
dobra...obejrzę ten filmik wieczorem i zobaczę co to jest warte
-
dzo
ok oglądnęłam filmik ;/
Twoim zdaniem ile razy dziennie trzeba tego słuchać żeby zadziałało ?
bo coś słaba wydaje się ta afirmacja i bardzo krótka
Twoim zdaniem ile razy dziennie trzeba tego słuchać żeby zadziałało ?
bo coś słaba wydaje się ta afirmacja i bardzo krótka
Może być krótka, ale zapętl sobie ją i słuchaj z 15 minut dziennie. Tylko słuchaj aktywnie. Mów sobie w głowie to co tam słyszysz. To nie ma być słuchowisko z efektami specjalnymi. To masz być Ty zmieniająca siebie.
Przeglądałem dzisiaj komentarze pod filmami w youtube.com i innych serwisach. Komentarze pod tego typu filmikami i tematami. Moje wrażenia są bardzo negatywne. Podczas gdy na zagranicznych forach takie tematy kwitną, u nas są natychmiast zbijane. Ludzie wypowiadają się negatywnie, że to oszustwa, czarna magia albo New Age. Szok. Z drugiej strony kiedyś były wydawane książki z serii "Magiczne Oko". Należało w odpowiedni sposób spojrzeć na obrazy tam prezentowane aby uzyskać efekt trójwymiaru. Nikt z mojej klasy (a było tam ze 30 osób) nie był w stanie tego zobaczyć. Ja to załapałem w kilka godzin, oni wcale. Stereogramy (takie jak we wspomnianych książkach) są czymś naukowo udowodnionym i są proste jak konstrukcja cepa. W świetle tego nie wiem jak mogę od kogoś wymagać zrozumienia czegoś tak abstrakcyjnego jak wpływanie na podświadomość.
Nie mam do Ciebie pretensji... żeby było jasne. Możliwe, że musiałabyś przebyć taką drogę w zdobywaniu wiedzy o podświadomości jak ja aby w całości podłapać całą koncepcję. Nie wiem. Jestem raczej podłamany tym jak bardzo tego typu tematy nie znajdują zrozumienia. Muszę chyba poszukać jakiegoś forum na którym będzie więcej takich odmieńców jak ja
Przeglądałem dzisiaj komentarze pod filmami w youtube.com i innych serwisach. Komentarze pod tego typu filmikami i tematami. Moje wrażenia są bardzo negatywne. Podczas gdy na zagranicznych forach takie tematy kwitną, u nas są natychmiast zbijane. Ludzie wypowiadają się negatywnie, że to oszustwa, czarna magia albo New Age. Szok. Z drugiej strony kiedyś były wydawane książki z serii "Magiczne Oko". Należało w odpowiedni sposób spojrzeć na obrazy tam prezentowane aby uzyskać efekt trójwymiaru. Nikt z mojej klasy (a było tam ze 30 osób) nie był w stanie tego zobaczyć. Ja to załapałem w kilka godzin, oni wcale. Stereogramy (takie jak we wspomnianych książkach) są czymś naukowo udowodnionym i są proste jak konstrukcja cepa. W świetle tego nie wiem jak mogę od kogoś wymagać zrozumienia czegoś tak abstrakcyjnego jak wpływanie na podświadomość.
Nie mam do Ciebie pretensji... żeby było jasne. Możliwe, że musiałabyś przebyć taką drogę w zdobywaniu wiedzy o podświadomości jak ja aby w całości podłapać całą koncepcję. Nie wiem. Jestem raczej podłamany tym jak bardzo tego typu tematy nie znajdują zrozumienia. Muszę chyba poszukać jakiegoś forum na którym będzie więcej takich odmieńców jak ja
-
dzo
może to kwestia tej wiedzy o podświadomości...
Dla mnie to jest taki trochę "chwyt marketingowy" do zarobienia kasy za nic, tak naprawdę.
Równie dobrze ktoś może usiąść sobie na półgodziny dziennie w ciszy i samotności i powtarzać sobie pod nosem; "Jestem gruba, nie mogę tak dużo jeść" i tak w kółko. I za pewne po jakimś czasie będzie o tym święcie przekonana i to wpłynie na jej podświadomość.
Ale ja w tej afirmacji nie widzę nic szczególnego po prostu....
Metoda jedna z tysięcy dostępnych wymyślona przez kogoś kto miał silną wolę przede wszystkim pewnie
I myślę, że te komentarze na youtubie (te negatywne) biorą się właśnie z takiego myślenia jak opisałam powyżej.
Ludzie nie biorą na poważnie takich rzeczy bo myślą sobie "co za głupek siedzi codziennie po 30 min i powtarza sobie jedno zdanie w kółko" (bez urazy oczywiście).
To jest takie trochę wmówienie sobie czegoś na siłę...
Jak by Ci wszyscy w koło powtarzali, że jesteś głupi to w końcu sam stwierdzisz, że jesteś...
Dla mnie to jest taki trochę "chwyt marketingowy" do zarobienia kasy za nic, tak naprawdę.
Równie dobrze ktoś może usiąść sobie na półgodziny dziennie w ciszy i samotności i powtarzać sobie pod nosem; "Jestem gruba, nie mogę tak dużo jeść" i tak w kółko. I za pewne po jakimś czasie będzie o tym święcie przekonana i to wpłynie na jej podświadomość.
Ale ja w tej afirmacji nie widzę nic szczególnego po prostu....
Metoda jedna z tysięcy dostępnych wymyślona przez kogoś kto miał silną wolę przede wszystkim pewnie
I myślę, że te komentarze na youtubie (te negatywne) biorą się właśnie z takiego myślenia jak opisałam powyżej.
Ludzie nie biorą na poważnie takich rzeczy bo myślą sobie "co za głupek siedzi codziennie po 30 min i powtarza sobie jedno zdanie w kółko" (bez urazy oczywiście).
To jest takie trochę wmówienie sobie czegoś na siłę...
Jak by Ci wszyscy w koło powtarzali, że jesteś głupi to w końcu sam stwierdzisz, że jesteś...
Właśnie sama przyznałaś że to działa (w ostatnim zdaniu). Teraz podstawowe pytanie... lepiej w ten sposób, czy poddawać się reklamie środków na odchudzanie działających na zasadzie placeba (nie twierdzę że wszystkie takie są)? Tam też chodzi o marketing. Różnica jest taka, że na tych środkach ktoś dostaje naszą kasę dając w zamian w zasadzie niewiele. Kolorowe opakowanie + coś w kapsułce czego skład nawet nie jest kontrolowany, bo suplementy diety takiej kontroli nie podlegają. Popatrz jak się zmieniamy i co się nam dzisiaj wciska jako "najnowsze i jedyne słuszne" wynalazki. Na ile środków na odchudzanie daliśmy się już nabrać? Jednak niewiele jest osób chcących spróbować czegoś co jest za darmo a jedynie trzeba się nieco wysilić.
Nagranie które tu na forum dałem działa dla mnie, dla mojej rodziny. Nie zmuszam nikogo do korzystania. Jedynie zachęcam. W końcu każdy z nas ma mózg i wie co dla niego najlepsze. Tak jak powiedziałem... Tobie się nie spodoba i nie skorzystasz, ale może komuś innemu się przyda. Masz dosyć silną osobowość i podejrzewam nawet, że część Twoich koleżanek nie śmie tutaj propagować twierdzeń sprzecznych do Twoich. Także nie spodziewam się specjalnego odzewu. Jeszcze raz pozdrawiam i idę szukać podobnych mi dziwnych ludzi
Nagranie które tu na forum dałem działa dla mnie, dla mojej rodziny. Nie zmuszam nikogo do korzystania. Jedynie zachęcam. W końcu każdy z nas ma mózg i wie co dla niego najlepsze. Tak jak powiedziałem... Tobie się nie spodoba i nie skorzystasz, ale może komuś innemu się przyda. Masz dosyć silną osobowość i podejrzewam nawet, że część Twoich koleżanek nie śmie tutaj propagować twierdzeń sprzecznych do Twoich. Także nie spodziewam się specjalnego odzewu. Jeszcze raz pozdrawiam i idę szukać podobnych mi dziwnych ludzi
-
dzo
Kto dał się nabrać to dałMarko pisze:Właśnie sama przyznałaś że to działa (w ostatnim zdaniu). Teraz podstawowe pytanie... lepiej w ten sposób, czy poddawać się reklamie środków na odchudzanie działających na zasadzie placeba (nie twierdzę że wszystkie takie są)? Tam też chodzi o marketing. Różnica jest taka, że na tych środkach ktoś dostaje naszą kasę dając w zamian w zasadzie niewiele. Kolorowe opakowanie + coś w kapsułce czego skład nawet nie jest kontrolowany, bo suplementy diety takiej kontroli nie podlegają. Popatrz jak się zmieniamy i co się nam dzisiaj wciska jako "najnowsze i jedyne słuszne" wynalazki. Na ile środków na odchudzanie daliśmy się już nabrać? Jednak niewiele jest osób chcących spróbować czegoś co jest za darmo a jedynie trzeba się nieco wysilić.
Do mnie to nie przemawia i myślę, że każdy kto ma choć trochę więcej rozumu nie daję sie nabrać na takie bzdety.
Chociaż prawdą jest, że w dzisiejszych czasach jest MASA ludzi, "ułomnych" umysłowo, którzy idą ślepo za tym co widzą w TV lub w internecie. Oni są jak takie osiołki, które idą za marchewką na kijku...nic poza nie widzą tylko tą marcheweczkę
Ja i silna osobowośćMarko pisze: Nagranie które tu na forum dałem działa dla mnie, dla mojej rodziny. Nie zmuszam nikogo do korzystania. Jedynie zachęcam. W końcu każdy z nas ma mózg i wie co dla niego najlepsze. Tak jak powiedziałem... Tobie się nie spodoba i nie skorzystasz, ale może komuś innemu się przyda. Masz dosyć silną osobowość i podejrzewam nawet, że część Twoich koleżanek nie śmie tutaj propagować twierdzeń sprzecznych do Twoich. Także nie spodziewam się specjalnego odzewu. Jeszcze raz pozdrawiam i idę szukać podobnych mi dziwnych ludzi
Co do tej afirmacji...musiałabym znaleźć czas żeby więcej o niej poczytać i się do niej może przekonać
To raczej trzeba uwierzyć, że się uda a u mnie z tym na razie kiepsko
-
Irena19755
- Jestem tu nowa :)
Szkoda że film jest już niedostępny chciałam zobaczyć co tam nawyprawiałaś
Co do odchudzania to czytałam na SPAM o hipnozie odchudzania ciekawe czy to skuteczne ?
Ostatnio zmieniony pn cze 09, 2014 3:07 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM