O seksie filozoficznie

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
pstro

Re: O seksie filozoficznie

Post autor: pstro »

"Jedną z największych zalet seksu tantrycznego jest fakt, że przyjemność czerpie z niego zarówno kobieta jak i mężczyzna. Na czym polega? Ogólnie na duchowym i cielesnym zespoleniu kobiety i mężczyzny. W czasie zbliżenia tantrycznego uaktywniane są wszystkie zmysły, a główna rozkosz wprost eksploduje w głowie kochanków. Stąd energia przenoszona jest na całe ciało, które kipi z rozkoszy. Jest to coś więcej niż zwykły seks – to doznanie na „wyższym poziomie”, dzięki któremu kobieta i mężczyzna mogą doświadczyć czegoś absolutnie niepowtarzalnego". /za papilot.pl z 2009 roku/
Hm... to z nietantrycznego przyjemności nie czerpią oboje?
babsko

Post autor: babsko »

:> ... Też o tym pomyślałam...
pstro

Post autor: pstro »

Może ja wredna będę, ale nie znam nikogo uprawiającego taki seks, wiec nie wiem jak to jest :P
babsko

Post autor: babsko »

Może Smith coś o tym napisze w "Podróżach z Platonem"? ;P :witch Widziałam dziś książkę w księgarni...
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

A ja mam żarcik filozoficzny
Czym się różni miłość filozoficzna od więziennej i studenckiej?
Miłość studencka - jest z kim, nie ma gdzie.
Miłość więzienna - jest gdzie, nie ma z kim.
Miłość filozoficzna - jest z kim, jest gdzie, ale właściwie po co?

Cała filozofia i znaczenie seksu mieści się właśnie w możliwości dokonywania wyboru w tej dziedzinie. Dla jednych to tylko rozrywka, dla innych sprawa poważna.
Ja należę do tej grupy ludzi traktujących seks poważnie dlatego,że jeśli ma miejsce między ludźmi związanymi ze sobą pozytywnymi emocjami, jest piękny, udany, daje poczucie szczęścia, spełnienia i radości z dawania siebie ukochanej osobie.
ODPOWIEDZ