nawilżanie ciała
-
aura
Re: nawilżanie ciała
Czasami dobrze jest odwiedzić profesjonalne salony kosmetyczne, lub hotele SPA żeby dokładnie nawilżyć skórę. Np. w Hotelu Głęboczek są fajne zabiegi oparte na winoterapii, które pomagają poprawić kondycję skóry. Na pewno jest to skuteczniejszy sposób niż smarowanie się kremami.
-
Tusia
ile to trzeba by razy wybierać się na takie zabiegi w ciągu roku.. moim zdaniem to jest marnowanie pieniędzy. Można zainwestować w kremy, odpowiednie żele do codziennej pielegnacji tylko trzeba chcieć.
Mam Dove z serii VisibleCare używam codziennie i skóra wydaje się być na prawdę nawilżona. To ta seria. A jak mam dużą ekspozycje na słońce to jeszcze kremów Iwostin uzywam.
Mam Dove z serii VisibleCare używam codziennie i skóra wydaje się być na prawdę nawilżona. To ta seria. A jak mam dużą ekspozycje na słońce to jeszcze kremów Iwostin uzywam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
pomcia
Ja do masła do ciała dopiero niedawno się przekonałam. Najbardziej drażniło mnie to, że są tłuste i jednak pozostawiają ślad na skórze, który musiałam wycierać. I na przykład te super pachnące, owocowe, waniliowe, czekoladowe to nie dla mnie. Choć faktycznie miły zapach zostawał dość długi czas. Ale np. dostałam niedawno masło do ciała z mango z dodatkiem Shea z BrownEarth, to mi zaś bardzo odpowiada. A przy tym lepiej nawilża niż moje "sprawdzone" balsamy.
-
Natalia Ephemer
Na sucha skórę, albo nawet bardzo suchą skórę pomaga Topicrem - seria ultra nawilżanie do ciała.
Z moich innych sposobów to picie, picie i jeszcze raz poicie i regularne przyjmowanie omega-3... Problem suchej skóry się skończył!
Z moich innych sposobów to picie, picie i jeszcze raz poicie i regularne przyjmowanie omega-3... Problem suchej skóry się skończył!
-
pomcia
Jedno z lepszych maseł do ciała jakie w ogóle miałam - masełko z oliwką z beEco. Ma dość intensywny, przynajmniej dla mnie cytrusowy zapach, więc to dla kobitek które lubią takie owocowe świeżości. Co mnie zdziwiło ma taką śmietankową konsystencję.
-
Laalaa
pomcia a to maslo to ta ekologiczna nowosc Flosleku?? Gdzies chyba na wizazu czytalam recenzje. I jak oceniasz z perspektywy czasu? Nawilza czy niespecjalnie?
-
Lusiek276
Ja tak jak Paulina13 jestem fanką masła do Ciała Natural Body Flosleku
Jest super i ma genilany zapach 
-
pomcia
Na początku byłam sceptyczna bo wydawało mi się takie ciężkie. Jednak zauważyłam, że skóra jest ładnie nawilżona. Poza tym pozbyłam się suchych miejsc w okolicach ramion. Jak lubisz masła to polecam jest zdecydowanie na plus.Laalaa pisze:pomcia a to maslo to ta ekologiczna nowosc Flosleku?? Gdzies chyba na wizazu czytalam recenzje. I jak oceniasz z perspektywy czasu? Nawilza czy niespecjalnie?
-
AccademiaTeN
Ja osobiście polecam olejek SUBLIME OIL firmy TeN , który można stosować zarówno do kąpieli, jak i do nakładania bezpośrednio na skórę. Oprócz intensywnego nawilżenia pozostawia skórę cudnie gładką, a do tego przepięknie pachnie. Wypróbowałam na moim suchym ciałku
Jeśli natomiast ktoś woli konsystencję kremu, balsamu to polecam PARADISE CREAM, również firmy TeN.
-
Tusia
Należy pamiętać ze dbamy o swoją skórę nie tylko korzystając z balsamów, ale liczy się to co jemy/pijemy. Dbanie o gospodarkę wodną od wewnątrz jest istotna i w lecie i w zimie, a że w zimie nie optrafię chodzić z litrem picia, to suplementuję sobie nutrikosmetykiem. Zdecydowanie polecam, dla tych którzy nie pamiętają że należy dużo pić.
-
adele
Ja używam kremu eva natura z lnem. Tani a dobry. A skoro tak dużo go u mnie schodzi, to cena ma znaczenie big_smile
-
dione
Czasami dobrze jest skorzystać z zabiegów SPA. Na przykład w Hotelu Głęboczek jest sporo ciekawych zabiegów opartych o winoterapię. Są one bardzo skuteczne, a przy okazje można się zrelaksować. Na pewno tego typu działania nawilżają o wiele lepiej od kremów dostępnych w drogeriach.
-
anioł12345
- Miła Kobietka
oliwka w żelu:) miodzio
-
Awsomegirl
moja zanjoma używa tylko naturalnych składników i używa np tylko szarego mydła, które nie wysusza skóry, albo mydeł na bazie wyciągu z oliwy z oliwek, a nastepnie po wyjściu w wanny smaruje sie oliwą z oliwek, mówi , że taka kuracja daje doskonałe efekty i jest bardzo skuteczna
Awsomegirl pisze:moja zanjoma używa tylko naturalnych składników i używa np tylko szarego mydła, które nie wysusza skóry, albo mydeł na bazie wyciągu z oliwy z oliwek, a nastepnie po wyjściu w wanny smaruje sie oliwą z oliwek, mówi , że taka kuracja daje doskonałe efekty i jest bardzo skuteczna
Jednak oliwa z oliwek nie dla wszystkich, dla mnie jest za tłusta :/ ale może faktycznie warto przejść na szare mydło
Tusia jaki to nutrikosmetyk używasz??
-
Laalaa
Naprawde myslisz ze jednorazowy pobyt Hotelu nawilzy lepiej skore niz codziene wcieranie balsamu?dione pisze:Czasami dobrze jest skorzystać z zabiegów SPA. Na przykład w Hotelu Głęboczek jest sporo ciekawych zabiegów opartych o winoterapię. Są one bardzo skuteczne, a przy okazje można się zrelaksować. Na pewno tego typu działania nawilżają o wiele lepiej od kremów dostępnych w drogeriach.
Jednorazowy pobyt w SPA nie, ale może wie ktoś jak zrobić sobie taką domowa kurację z wina?Laalaa pisze:Naprawde myslisz ze jednorazowy pobyt Hotelu nawilzy lepiej skore niz codziene wcieranie balsamu?dione pisze:Czasami dobrze jest skorzystać z zabiegów SPA. Na przykład w Hotelu Głęboczek jest sporo ciekawych zabiegów opartych o winoterapię. Są one bardzo skuteczne, a przy okazje można się zrelaksować. Na pewno tego typu działania nawilżają o wiele lepiej od kremów dostępnych w drogeriach.:-) SPA kocham... ale wiekszosci z nas nie stac na to by wydawac po kilkaset zloty na zabiegi w spa... owszem kupilam sobie jakies czekoladowe zabiegi na gruponie za 49zl bo normalnie nie dalabym 300...
a poza tym na co dzień też używam masła do ciała...
a co do tego hotelu - to słyszałam wiele pochlebnych opinii i brzmi zachęcająco
-
apollo
HB ma wiele kosmetyków nawilżających. Dla facetów mają coś takiego jak na screenie:

Jedwabisty balsam do ciała SENSUAL Hb o "męskim" zapachu. Zapach faktycznie jest męski

Jedwabisty balsam do ciała SENSUAL Hb o "męskim" zapachu. Zapach faktycznie jest męski
Balsamy do ciała Yives Roher. Świetnie nawilżają, szybko się wchłaniają i obłędnie pachną. Zwłaszcza GRUSZKOWY! MNIAM
:)
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
Bardzo wydajne masło do ciała https://e-naturalne.pl/pl/p/Maslo-do-ci ... -KAWA/1239, seria kawowa moja lubiona, masa magnezu, kwasu oleinowego dla odświeżenia skóry. No i masz działanie, które realnie naprawa skórę, ale raczej z mniejszych uszkodzeń. Jeżeli masz poważniejsze problemy dermatologiczne to bardziej przyda się terapia antybiotykami.