Mając ile lat chciałabyś zajść w ciążę?
-
jagoda
Re: Mając ile lat chciałabyś zajść w ciążę?
hmmm cóż można powiedzieć powodzenia
myślę, że nie ma po co się denerwować ale też bardzo ważne jest prawo do wypowiedzi każdy może myśleć, mówić i pisać co zechce i nie wolno kwestionować żadnej wypowiedzi! myślę, ze jeśli są jakieś niesnaski między nami łatwiej i zdecydowanie bardziej polecałabym załatwianie ich przez wiadomości prywatne
aczkolwiek szczerze mówiąc mnie również zadziwia twój przypadek kinius33 i nie miej nikomu tego za złe bo takie osoby jak ty zdarza sie kazdemu z nas poznać bardzo rzadko 
-
evka
kinius33 pisze:Jeśli prawdę uważasz za obrazę, to już nic na to nie poradzę...meredith pisze:i jeszcze jedno kinius- przestań mnie personalnie obrażać. Bo ja Cię nie obraziłam, wyraziłam swoje zdanie i zadałam zwykłe normalne pytanie. A tak nawiasem mówiąc, jesteś jeszcze nieletnia... Twój facet się nie bał? Kolejne normalne pytanie, mam nadzieję,że przy tym pytaniu nie wybuchniesz jak przy poprzednich...
Mimo, że nie powinnam, to jednak Ci w czymś pomogę i wytłumaczę Ci kilka rzeczy, żebyś już nie popełniła takiego błędu nigdzie więcej, bo trochę wstyd...
- Nieletni, to młodociany przestępca, nie zaś osoba NIEPEŁNOLETNIA, która nie ma ukończonych 18 lat.
- Czego miał się bać? Pożaru, wojny, trzęsienia ziemi, tornada, czy czegoś innego? Bo nie rozumiem... Nieznajomość prawa nie zwalnia z przestrzegania go, wiesz o tym? W Polsce można uprawiać seks od 15 r. ż. Zawrzeć związek małżeński od 16 r. ż. za zgodą sądu.
I to tyle z mojej strony w kierunku Twojej osoby. Nie od tego jest ten wątek, a ja poniżej pewnego poziomu nie zwykłam schodzić, więc naszą konwersację uważam za zakończoną. Ostatnia rada ode mnie... Zamiast bawić się w odpisywanie lepiej zajmij się w tym czasie córeczką
Bez urazy ale sex z maloletnia nie pelnoletnia to pedofilia a moze to byl sex
-
evka
kinius33 pisze:Ja absolutnie nie mam pretensji, że ktoś się dziwi. Ale niestety takiego sposobu, jakiego użyła meredith nie będę akceptowała.Luśka pisze:kinius33...nie złość sie...ja też jestem w ciężkim szoku..młode dziewczyny raczej myślą o wyszaleniu się...o innych głupotkach..imprezach...ale raczej nie o dziecku...co nie świadczy o tym że nie ma wyjątkow od reguły:) bardzo fajnie że Twoja ciąża nie była przypadkowa..to bardzo dobrze o Tobie świadczy...ale w naszych czasach niestety tak jest że czytając takie wypowiedzi człowiekowi nie chce się wierzyć...nie obrażaj sie:) to nie była obraza Twojej osoby ale po prostu zdziwienie:)
A co do dzisiejszej młodzieży, to absolutnie masz rację. Ciężko znaleźć kogoś innego- normalnego. Moje pokolenie, to jedno z najgorszych i myślę, że widać to praktycznie wszędzie i na każdej płaszczyźnie. Jestem akurat typem domatorki i imprezy "i inne głupotki" jakoś mi nie w głowie. Większość moich znajomych kończy edukację albo na gimnazjum (przesiadując tam kilka lat dłużej), albo na zawodówce. I to jest przykre. Ja mam zupełnie inne plany, których realizację już rozpoczęłam
![]()
A to moje szczęście (to mniejsze)
Tak to prawda ze szoku sie dostaje jak sie slyszy o matkach maloletnich ale ten szok minie bo coraz wiecej dziewczynek zachodzi wczesnie w ciaze moze to brak wychowania sexualnego w szkolach? Dobrze sie stalo ze ojciec dziecka jest z toba i cie wspiera i sie kochacie bo samej bylo by ci naprawde cieszko a tak masz ramie do wyplakania a na kiedy planujecie sliub?
-
kinius33
Nie, to nie pedofilia, sprawdź sobie znaczenie tego słowa. To obcowanie z osobą nie mającą wykształconych zewnętrznych cech płciowych- u dziewczyn piersi, włosków tu i tam oraz miesiączki itd.evka pisze:kinius33 pisze:Jeśli prawdę uważasz za obrazę, to już nic na to nie poradzę...meredith pisze:i jeszcze jedno kinius- przestań mnie personalnie obrażać. Bo ja Cię nie obraziłam, wyraziłam swoje zdanie i zadałam zwykłe normalne pytanie. A tak nawiasem mówiąc, jesteś jeszcze nieletnia... Twój facet się nie bał? Kolejne normalne pytanie, mam nadzieję,że przy tym pytaniu nie wybuchniesz jak przy poprzednich...
Mimo, że nie powinnam, to jednak Ci w czymś pomogę i wytłumaczę Ci kilka rzeczy, żebyś już nie popełniła takiego błędu nigdzie więcej, bo trochę wstyd...
- Nieletni, to młodociany przestępca, nie zaś osoba NIEPEŁNOLETNIA, która nie ma ukończonych 18 lat.
- Czego miał się bać? Pożaru, wojny, trzęsienia ziemi, tornada, czy czegoś innego? Bo nie rozumiem... Nieznajomość prawa nie zwalnia z przestrzegania go, wiesz o tym? W Polsce można uprawiać seks od 15 r. ż. Zawrzeć związek małżeński od 16 r. ż. za zgodą sądu.
I to tyle z mojej strony w kierunku Twojej osoby. Nie od tego jest ten wątek, a ja poniżej pewnego poziomu nie zwykłam schodzić, więc naszą konwersację uważam za zakończoną. Ostatnia rada ode mnie... Zamiast bawić się w odpisywanie lepiej zajmij się w tym czasie córeczką
Bez urazy ale sex z maloletnia nie pelnoletnia to pedofilia a moze to byl sexza pozwoleniem rodzicow?
Ale coz kazdy robi jak uwaza i nieklucmy sie bo forum jest swietne i szkoda by bylo go zepsuc
Poza tym seks w Polsce nie jest zakazany do 18 r. ż co już napisałam.
-
kinius33
Do wypłakania się??? A z jakiej racji ja mam płakać? Że mam zdrowe, śliczne dziecko i kochającego przyszłego męża oraz wsparcie rodziny???evka pisze:kinius33 pisze:Ja absolutnie nie mam pretensji, że ktoś się dziwi. Ale niestety takiego sposobu, jakiego użyła meredith nie będę akceptowała.Luśka pisze:kinius33...nie złość sie...ja też jestem w ciężkim szoku..młode dziewczyny raczej myślą o wyszaleniu się...o innych głupotkach..imprezach...ale raczej nie o dziecku...co nie świadczy o tym że nie ma wyjątkow od reguły:) bardzo fajnie że Twoja ciąża nie była przypadkowa..to bardzo dobrze o Tobie świadczy...ale w naszych czasach niestety tak jest że czytając takie wypowiedzi człowiekowi nie chce się wierzyć...nie obrażaj sie:) to nie była obraza Twojej osoby ale po prostu zdziwienie:)
A co do dzisiejszej młodzieży, to absolutnie masz rację. Ciężko znaleźć kogoś innego- normalnego. Moje pokolenie, to jedno z najgorszych i myślę, że widać to praktycznie wszędzie i na każdej płaszczyźnie. Jestem akurat typem domatorki i imprezy "i inne głupotki" jakoś mi nie w głowie. Większość moich znajomych kończy edukację albo na gimnazjum (przesiadując tam kilka lat dłużej), albo na zawodówce. I to jest przykre. Ja mam zupełnie inne plany, których realizację już rozpoczęłam
![]()
A to moje szczęście (to mniejsze)
Tak to prawda ze szoku sie dostaje jak sie slyszy o matkach maloletnich ale ten szok minie bo coraz wiecej dziewczynek zachodzi wczesnie w ciaze moze to brak wychowania sexualnego w szkolach? Dobrze sie stalo ze ojciec dziecka jest z toba i cie wspiera i sie kochacie bo samej bylo by ci naprawde cieszko a tak masz ramie do wyplakania a na kiedy planujecie sliub?
Ślub Za jakiś rok, półtora. A to, że jest to jest raczej oczywiste, że został.
-
kinius33
Faktycznie poziom (ogólny) edukacji w szkołach jest niski...evka pisze:![]()
-
evka
Och kochana nie jest oczywiste ze zostal znam dziewczyne co ma 15 lat brzuch i facet uciekl do swojej zony dlamnie temat jest zamkniety masz dziecko faceta plany na przyszlosc wiec powodzenia dziewczyno gud bay :rower
-
meredith
a od mojej coreczki sie odczep, bo w przeciwienstwie do Twojego dzieciaka, moja corka edit - bez takich tekstów proszę - 1 ostrzeżenie - administracja nie musisz martwic sie o pieniadze,bo edit - bez takich tekstów proszę - administracja to tylko prawda wiem boli. i tutaj zaraz znow wykazesz swoja madrosc he he. smieszna jestes, ale zachowam to dla siebie, bo Ty wogole nie jestes warta napisania o Tobie ani jednej literki. Zegnam i idz bujaj sie gdzie indziej, musisz byc naprawde samotna skoro robisz afere o takie cos.
-
Luśka
dziewczyny moje Kochane:) proszę już o spokój:) a jeżeli chcecie coś jeszcze sobie powiedzieć to bardzo proszę w prywatnych wiadomościach:)
-
BabskieSprawy.pl
- Administrator
No laski, żeście się zagalopowały. Wkrótce tutaj na forum wrzucę jakiś regulamin. Póki co obowiązują zasady netykiety
że, zacytuję:

Wracamy do tematu ...
że, zacytuję:
koniec kłótni, każdy post nie na temat będzie lądował w koszuNie obrażaj nikogo, staraj się tego nie czynić publicznie nawet gdy masz ku temu powody. Zanim publicznie kogoś ocenisz w jakikolwiek sposób, przemyśl to na spokojnie i dwukrotnie.
Jeśli się zwracasz do danej konkretnej osoby raczej pisz zaimki dużą literą: "Ty", "Ci", "Tobie"... a nie "ty" itp.
Swoje opinie wyrażaj zawsze w sposób kulturalny.
Pamiętaj zawsze, że nie jesteś sam jeden na świecie i że nie jesteś najważniejszy.
Wracamy do tematu ...
-
naysha
oj chcieć a mieć możliwość to różnica, ja chciałabym za jakieś dwa lata ale raczej to jeszcze nie możliwe, trzeba się czegoś dorobić najpierw:) takie oczywiście jest moje zdanie 
-
anetka90
27lat,chyba nie za wcześnie ani nie za późno
-
marta_wiga
Mi mama powiedziała, że daje mi czas na urodzenie dzidziusia do 2012 roku, bo ona wtedy idzie na emeryturę i będzie miała zajęcie 
Mi wtedy stuknie 26 lat więc może warto się zastanowić nad tym planem
Mi wtedy stuknie 26 lat więc może warto się zastanowić nad tym planem
-
Amira
Ja generalnie już chciałabym zajść w ciążę jednak warunki materialne i moje i mojego mężczyzny na to nie pozwalają.
-
Ania70
Co prawda mam już trójkę, pierwsze na studiach, gdy miałam 23 lata, później gdy miałam 27 lat i ostatnio gdy 35. Właściwie odkąd odstawiłam synka od cyca to staraliśmy się o kolejne dziecko... ale póki co nic. Badania ok, wszystko ze mną przynajmniej ok. Przy trójce dzieci jest co robić, ale chcielibyśmy mieć więcej... może jeszcze się uda.
A co do sytuacji materialnej. Zawsze jakoś da się radę. Pierwsze dziecko wychowywaliśmy w zapyziałym akademiku... Nie było łatwo, ale się udało i dziś mamy bardzo udaną córkę.
A co do sytuacji materialnej. Zawsze jakoś da się radę. Pierwsze dziecko wychowywaliśmy w zapyziałym akademiku... Nie było łatwo, ale się udało i dziś mamy bardzo udaną córkę.
-
babinka
Ja jak zaszłam w ciaże miałam 23 lata- nie była to co prawda ciąża zaplanowana ale bardzo się ucieszyłąm( to znaczy nie w pierwszej chwili ale jak już dotarła do mnie ta wiadomość). Z dzisiejszej perspektywy wydaje mi się,że wareto poczekać z planowaniem rodziny tak do 28 roku życia. Wtedy jest czas na wszystko
-
babyisback
Chciałabym mieć około 30 lat. Dochodzą do kwestii ciąży różne "ale", różne wyobrażenia, na razie mówię, że nie chciałabym w ogóle, ale mam dopiero 19 lat 
-
Japaneczka
Ja urodziłam swoje pierwsze dziecko 12 czerwca 2011 roku czyli dość niedawno. Ciąża była trochę planowana ... trochę nie, z chłopakiem doszliśmy do wniosku, że jak będzie to będzie bo i tak damy sobie radę... Takim sposobem zostałam mamą. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że pojechaliśmy z chłopakiem do Zakopanego i ten tam mi się oświadczył ;p dwa dni później niczego się nie spodziewając totalnie kontrolnie kupując kosmetyki w drogerii znaleźliśmy na półce test ciążowy, zrobiliśmy go i okazało się, że jestem w ciąży
... Potem odtwarzając przebieg wydarzeń okazało się, że już od kilku tygodni a ja byłam już z moim nienarodzonym dzieckiem na Giewoncie 
-
glamour
No ja bardzo wcześnie bo jak miałam 18 lat 
-
dzo
przed 30 chciałabym się wyrobić z pierwszym dzieckiem 
-
Konkordia
Ja raczej nie myślę o dzieciach jeśli już to tak koło 30 roku życia. Będę już po studiach, stała praca itp. Jednak mój narzeczony twierdzi,ze do 25 roku życia musi urodzić mu się pierwszy syn
Uważam, jednak że to ja mam tu więcej do gadania.
Jak na dziań dzisiejszy nie jestem na to gotowa. Przeraża mnie poród i opieka nad takim maleństwem nie wspominając o wychowaniu - przecież to kiedyś będzie dorosły człowiek! Co będzie jeśli go źle wychowam?
Jak na dziań dzisiejszy nie jestem na to gotowa. Przeraża mnie poród i opieka nad takim maleństwem nie wspominając o wychowaniu - przecież to kiedyś będzie dorosły człowiek! Co będzie jeśli go źle wychowam?
-
ona90
ja bym chciala miec dziecko miedzy 23-25rokiem zycia. chociaz nawet jakby teraz mnie to spotkalo(21) to wydaje mi sie, ze bym sobie poradzila, i wlasciwie bylabym z tego powodu szczesliwa:)
-
KarolinqA
Myślę, że po studiach, czyli w wieku od 24 lat wzwyż.