Książki warte polecenia! :)
-
milanogirl
Re: Książka którą polecasz...
Znajomy podrzucił mi "Ostatni wykład". Bardzo refleksyjna, napisana może w nieco moralizatorskim tonie, ale interesująca i skłaniająca do przemyśleń książka.
-
babsko
Ostatnio przeczytalam szalenie wciagajaca ksiazke pt. "Notatki z wystawy" Patricka Gale. Polecam wszystkim. Troche mroczna, gleboko empatyczna powiesc, ktora czyta sie jednym tchem.
-
Varadero
Czytam "Kryształowy anioł" Grocholi ale tak średnio polecam...może się rozkręci.
-
CzarnoBiala
UWielbiam książki Paulo Coelho, sąprzesycone niesamowitym klimatem i niosą głębsze przesłania.
Coś w zupełnie innym stylu, co również maie pochłania są thrillery Kinga, "Misery" mimo, że gróba wciągnęła mnie niesamowicie i pochłąnęłam ją zaledwie w kilka dni.
Książki Terakowskiej zwłaszcza "Ono" i "Tam gdzie sapdają Anioły", również mają w sobie coś niesamowitego, zmiłą chęcią obejrzabym film na ich podstawie.
Oprócz tego z czystym sumieniem mogę polecić cały cykł Opowiescii z Narnii, klimatyczna baśń.
"Ptaśka"
"Sto lat samotności"
"Zabić drozda"
Zawsze wracam do klasyki.
Coś w zupełnie innym stylu, co również maie pochłania są thrillery Kinga, "Misery" mimo, że gróba wciągnęła mnie niesamowicie i pochłąnęłam ją zaledwie w kilka dni.
Książki Terakowskiej zwłaszcza "Ono" i "Tam gdzie sapdają Anioły", również mają w sobie coś niesamowitego, zmiłą chęcią obejrzabym film na ich podstawie.
Oprócz tego z czystym sumieniem mogę polecić cały cykł Opowiescii z Narnii, klimatyczna baśń.
"Ptaśka"
"Sto lat samotności"
"Zabić drozda"
Zawsze wracam do klasyki.
-
Camomile
Książki warte polecenia! :)
Zaproponowałam ten post, gdyż wiem, że bardzo mało osób czyta książki... A szkoda, bo to one są skarbnicą wiedzy, poszerzają nasze horyzonty, rozwijają wyobraźnię... Nic mnie tak nie rozluźnia w zimowy wieczór jak dobra książka i gorąca herbata 
Chciałabym, żebyśmy dzieliły się tu książkami, do których zawsze wracamy, te które nas zaskoczyły, o nowościach, ale także o tych, po które nie warto sięgać
Ja na początek proponuje "Czułość wilków" Stef Penney. Thriller, ale niezwykle delikatny, piękne opisy przyrody, pełna napięcia przygoda. Czyta się szybko, jest bardzo wciągająca
Chciałabym, żebyśmy dzieliły się tu książkami, do których zawsze wracamy, te które nas zaskoczyły, o nowościach, ale także o tych, po które nie warto sięgać
Ja na początek proponuje "Czułość wilków" Stef Penney. Thriller, ale niezwykle delikatny, piękne opisy przyrody, pełna napięcia przygoda. Czyta się szybko, jest bardzo wciągająca
-
Camomile
Osz... nie wiedziałam, ze już jest taki temat a stworzyłam nowy... Wybaczcie 
-
pstro
Re: Książki warte polecenia! :)
Ja zaczęłam właśnie Siedem pożarów Mademoiselle. Fajna, bardzo kobieca, ale z nutką sensacji 
-
Amira
-
pstro
Ja przypadkiem trafiłam na książkę o dziwnym lekko tytule - Karpie Łabędzie i Big Ben. Ale powiem Wam, że jest przezabawna. Naprawdę świetna. I taka na czasie 
-
pstro
Prawda - świetnaEeyore pisze:Lot nad kukułczym gniazdem K.Keesey
-
Fermia
O! Miło slyszeć, że John Irving wreszcie powrócił. Pamietam go m.in. ze 'swiata wedlug Garpa' i 'regulaminu tloczni win' z równie dobrą ekranizacją. Chyba czas pobuszować po księganiach.Dżina pisze:Właśnie zaczynam "Ostatnią noc w Twisted River" Johna Irvinga. To jego najnowsza powieść a z recenzji wynika, że równie dobra jak pozostałe. Właśnie przygotowałam sobie lampkę ulubionego winka i zmykam na fotelik czytać
-
Ania70
Nowe książki bardzo często mnie zawodzą. Lubię poczekać przynajmniej kilka lat.
Ostatnio czytałam M. Fabera Szkarłatny płatek i biały... niestety mimo setek stron starczyło tylko na kilka dni. I teraz szukam czegoś nowego. Może coś Dikensa?
Ostatnio czytałam M. Fabera Szkarłatny płatek i biały... niestety mimo setek stron starczyło tylko na kilka dni. I teraz szukam czegoś nowego. Może coś Dikensa?
-
pstro
A ja w tej chwili książkę, na którą czekałam. Drugą część z tej serii, po Królowej Lata - Król Mroku 
-
króliczek8982
Moim ulubionym autorem jest Stephan King polecam jego książki
-
rustijun
Paullo Coelho "11 minut" swietna ksiazka o mlodej dziewczynie ktora wyjechala za praca a pracowala jako "dziwka"
Paullo Coelho "Brida" o poszukiwaniu milosci przez mloda dziewczyne ktora wierzyla w magie i wstapila pozniej do czarownic
Paullo Coelho "Brida" o poszukiwaniu milosci przez mloda dziewczyne ktora wierzyla w magie i wstapila pozniej do czarownic
-
pstro
Ja w tej chwili "Trzy filiżanki herbaty" niezła ksiażka 
-
cookie
A ja polecam Mózg Mężczyzny 
Co prawda na razie dostępna tylko w wersji anglojęzycznej, ale jakoś za kilka dni wychodzi w wersji polskiej..
Super książka dla wszystkich kobiet, właściwie powinna stać się naszym podręcznikiem
Co prawda na razie dostępna tylko w wersji anglojęzycznej, ale jakoś za kilka dni wychodzi w wersji polskiej..
Super książka dla wszystkich kobiet, właściwie powinna stać się naszym podręcznikiem
-
Dysia12
"Diabeł ubiera się u Prady" Lauren Weisberger i "Kuzynki" Andrzeja Pilipiuka
-
wenecja
Ja polecam całą Sagę "Zmierzch" Stephenie Meyer. Moje ulubione książki