Książki warte polecenia! :)
-
Miniczka
Re: Książki warte polecenia! :)
Kaktusa ja czytałam! Jest beznadziejny, naprawdę;// Przeczytać można, ale to nic specjalnego .
Dziwczyny, a znacie jakieś książki z makijażem? z jakimiś wskazówkami jak sie maloawac itp?
Dziwczyny, a znacie jakieś książki z makijażem? z jakimiś wskazówkami jak sie maloawac itp?
Tu chyba jest temat o beletrystyce, a nie o instruktażach z makijażami.
-
Kolaboracja
a czytala ktoraś z Was książkę "Jedenaście minut" Paula Coelha ?słyszałam, że to dobra książka i zamierzam ją wypożyczyć bądź kupić :]
-
raulq7
I jak przeczytałaś ?
Bo też się zastanawiam nad kupnem, szczególnie że znalazłem całkiem dobrą cenowo okazję
inbook.pl/product/show/322166/ksiazka-jedenascie-minut-paulo-coelho-ksiazki-literatura-piekna-literatura-piekna
Bo też się zastanawiam nad kupnem, szczególnie że znalazłem całkiem dobrą cenowo okazję
inbook.pl/product/show/322166/ksiazka-jedenascie-minut-paulo-coelho-ksiazki-literatura-piekna-literatura-piekna
-
Kolaboracja
nie przeczytałam jeszcze
ale udam sie do biblioteki i jak będzie to ją wypożyczę :]
A ja polecam ze swojej strony raczej nieznaną książkę http://www.empik.com/przypadkiem-jancza ... 80,ebook-p
Godna polecenia moim zdaniem, a może komuś się jeszcze spodoba;)
Godna polecenia moim zdaniem, a może komuś się jeszcze spodoba;)
Weronika postanawia umrzec, Paulo Coelho-swietny ksiazka o sensie zycia
Ja uwielbiam książki Kinga, Miasteczko Salem, Smętarz dla zwierzaków, Zielona mila, Worek kości, Regulatorzy i wiele innych
-
numeria
Zdecydowanie polecam "Filary ziemi" Kena Folleta
Oraz cala serie ksiazek Diany Gabaldon zaczynajacej sie czescia pierwsza pt "OBCA" ...
dla kobiet rewelka
Oraz cala serie ksiazek Diany Gabaldon zaczynajacej sie czescia pierwsza pt "OBCA" ...
dla kobiet rewelka
Ja polecam książki Dana Brown'a ;P Są naprawdę niesamowite.
Do tego Sapkowskiego, mała fantastyka z humorem.
I felietony Clarksona, epickie
Do tego Sapkowskiego, mała fantastyka z humorem.
I felietony Clarksona, epickie
wg mnie "Jedenaście minut" to najlepsza książka Coelha. Polecam zdecydowanie.Kolaboracja pisze:a czytala ktoraś z Was książkę "Jedenaście minut" Paula Coelha ?słyszałam, że to dobra książka i zamierzam ją wypożyczyć bądź kupić :]
.......
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
gosienkapl
- Jestem tu nowa :)
naprawdę dobra seriaClemintine pisze:Trylogia Millenium Larsona !. Ekranizacje ( szwecka i amerykańska) są bardzo dobre, ale książka jest jeszcze lepsza. Wręcz genialna.
-
pstro
Polecam książkę Erica Weinera Poznam sympatycznego Boga. Autor, niewierzący, przeżywający kryzys wieku średniego, postanawia zbadać, czy wiarę można sobie wybrać. Odwiedza Turcję (suficki odłam islamu), Chiny (taoizm), Izrael (kabała), Nepal (buddyzm)... Ma takie poczucie humoru i taką autoironię, że lektura jest lekka, mimo poważnego tematu.
-
pstro
Babsko, to może spodoba Ci się i następna z moich nowości: Jedz, módl się, jedz Michaela Bootha. Autor ma 39 lat, za dużo pije i je, bo ma ku temu masę okazji, jako dziennikarz kulinarny. Z powodu picia oddala się od swojej rodziny. Wspólny kilkumiesięczny wyjazd do Indii ma pomóc mu odnaleźć siebie, zrozumieć sens życia.
-
babsko
-
julia090901
- Jestem tu nowa :)
Ja ostatnio czytałam książkę Katarzyny Leżeńskiej pt. '' Studnia życzeń'' -jest super.i jeszcze Dominiki Stec ''Kobieca intuicja .Pozdrawiam.
-
babsko
Szepielak "Dworek pod lipami". Urzekła mnie ta historia. Kobieta po trzydziestce, po ślubie, orientuje się , że w domu jej męża nie ma dla niej miejsca (brzmi znajomo)... Ucieka na wieś, do uroczego dworku i tam... Zresztą, przeczytajcie same
.
-
promenadaslonca
do Pstro i Babska- ja tam mogłabym do tych Indii nawet bez objadania się i nadmiernego picia pojechać. A Wy?
-
babsko
Od dziecka marzę o podróży do Indii. I do Australii
.
Przed wczoraj skończyłam czytać książkę J.Chmielewskiej, "Ostatnie zdanie nieboszczyka". Ma ona około 400 stron, a ja ją przeczytałam w dwa dni, nie mogłam się oderwać. Polecam:)
Triphala - stopniowy, ale długotrwały efekt:)
-
ireth
Ja marzę o 3 x I - Indie, Irlandia, Izrael.babsko pisze:Od dziecka marzę o podróży do Indii. I do Australii.
Kaś_ko-- właśnie zakupiłam w eksięgarni 28 słuchowisk wg kryminałów Chmielewskiej, każdy po... 3,7
Polecam:
"Chłopiec, którego nikt nie kochał" Casey Watson
"Płacz niemymi łzami" Joego Petersa
Niedawno je przeczytałam. Świetnie napisane historie, ale to jest straszne, że wydarzyły się naprawdę, Kto przeczyta, będzie wiedział, co mam na myśli...
"Chłopiec, którego nikt nie kochał" Casey Watson
"Płacz niemymi łzami" Joego Petersa
Niedawno je przeczytałam. Świetnie napisane historie, ale to jest straszne, że wydarzyły się naprawdę, Kto przeczyta, będzie wiedział, co mam na myśli...
Też niedawno czytałam "Płacz niemymi łzami"!
Mocna książka. Przeczytałam w swoim życiu wiele takich ale dawno żadna tak nie zapadła mi w pamięć. Chociaż jest to ciężki temat, to nie byłam w stanie się od niej oderwać i nie odłożyłam jej, dopóki nie skończyłam czytać. Bardzo brutalna i poruszająca...
Ostatnio zachwyciło mnie Millenium Stiega Larssona. Nigdy nie lubiłam kryminałów, ale ten ten jest naprawdę warty polecenia. Według Rzeczpospolitej to " najbardziej romantyczny kryminał roku". Bardzo podoba mi się kreacja Lisbeth Salander, zarówno w książce jak i filmie. Czy znacie może inne powieści Larssona?