forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

krem do rąk

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.

Re: krem do rąk

Postprzez Hakiruono » 11 sie 2011, o 13:26

Ja sobie bardzo chwalę kremy Joanny. Ten z serii z apteczki babuni dodatkowo ma bardzo ładny zapach.
Hakiruono
Fajna Kobietka

Reklama

Postprzez pomcia » 12 sie 2011, o 12:30

Jeśli masz problemy ze skórą (często pęka, jest podrażniona i wysuszona), to dobrym wyborem będzie krem z dodatkiem miodu manuka. Taki krem nawilża i regeneruje skórę ale jak wiadomo, to już większy wydatek niż zwykły krem glicerynowy.
pomcia
Fajna Kobietka

Postprzez e-kosmetolog » 10 sty 2012, o 12:30

BARDZO DOBRYM KREMEM JEST KREM DEFACELON DO RĄK, MIAŁAM BARDZO ZNISZCZONE DŁONIE, I ON MNIE URATOWAŁ
e-kosmetolog
Początkująca

Postprzez Kajsanna » 12 mar 2012, o 21:48

ja lubię yves rocher. Tani, szybko się wchłania i na długo starcza, nie trzeba co chwilę smarować ponownie.
Kajsanna
Początkująca

Postprzez mika537 » 13 mar 2012, o 19:08

polecam krem do rąk firmy oriflame z serii swedish spa taka biala tubka z pomaranczowo-rozowymi akcentami, naprawde rewelacyjny!
zdobądź fantastyczne nagrody ---> http://moje-ori.webnode.com/
mika537
Miła Kobietka

Problem z suchą skórą...?

Postprzez MalaCzarna » 13 kwi 2012, o 10:55

Witam wszystkie forumowiczki ;)

Mam mały problem z bardzo suchą skórą na dłoniach.Stosowałam wszystkie już chyba popularne środki, kremy nawilżające i szczerze mówiąc nic nie okazało się skuteczne.
Do tej pory jakoś jeszcze to wyglądało, ale ostatnio dłonie zrobiły się szorstkie, popękane i ogólnie rzecz biorąc w fatalnym stanie.

Dlatego moje pytanie, macie może jakieś swoje sprawdzone sposoby, kosmetyki, które może komuś kiedyś pomogły, żeby doprowadzić wszystko do porządku?

Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi ;)
MalaCzarna
Początkująca

Re: Problem z suchą skórą...?

Postprzez no.nie.wiem » 13 kwi 2012, o 19:11

MalaCzarna napisał(a):Witam wszystkie forumowiczki ;)

Mam mały problem z bardzo suchą skórą na dłoniach.Stosowałam wszystkie już chyba popularne środki, kremy nawilżające i szczerze mówiąc nic nie okazało się skuteczne.
Do tej pory jakoś jeszcze to wyglądało, ale ostatnio dłonie zrobiły się szorstkie, popękane i ogólnie rzecz biorąc w fatalnym stanie.

Dlatego moje pytanie, macie może jakieś swoje sprawdzone sposoby, kosmetyki, które może komuś kiedyś pomogły, żeby doprowadzić wszystko do porządku?

Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Kiedyś robiłam sobie takie małe domowe SPA dla rąk. Głównie stoswałam nagietek, ziarenka siemienia lnianego, cytrynę, oliwę z oliwek. Robiłam taką miazgę, nakładałam na dłonie i na 20 min wkładałam rekawiczki :) takie z jednym palcem :D
Nagietek zapobiega przesuszaniu się skóry, siemię lniane pomogło mi wyleczyć dłonie, kiedy były tak szorstkie, że zaczęły pękać do krwi.
Te cuda natury stosowałam osobno i jak wcześniej wspomniałam mieszałam wszystko razem :) choć nie wiem czy tak można ;) najważniejsze, że efekty były zadowalające :)
Teraz niestety brakuje mi czasu na takie "luksusowe" :) SPA ale nadal nacieram dłonie cytryną (usuwa przebarwienia) i nawilżam oliwą z oliwek.
Czasem zastanawiam się po co to robię, zwłaszcza jak obok na półce stoi krem do rąk zawierający wszystkie witaminy na świecie :?
no.nie.wiem
Extra Kobietka

Postprzez Lily of the Valley » 14 kwi 2012, o 09:59

Lubię kremy do rąk, dłonie są wtedy miękkie w dotyku. Aktualnie używam Neutrogeny.
Lily of the Valley

Re: Problem z suchą skórą...?

Postprzez MalaCzarna » 15 kwi 2012, o 20:01

Kiedyś robiłam sobie takie małe domowe SPA dla rąk. Głównie stoswałam nagietek, ziarenka siemienia lnianego, cytrynę, oliwę z oliwek. Robiłam taką miazgę, nakładałam na dłonie i na 20 min wkładałam rekawiczki :) takie z jednym palcem :D
Nagietek zapobiega przesuszaniu się skóry, siemię lniane pomogło mi wyleczyć dłonie, kiedy były tak szorstkie, że zaczęły pękać do krwi.
Te cuda natury stosowałam osobno i jak wcześniej wspomniałam mieszałam wszystko razem :) choć nie wiem czy tak można ;) najważniejsze, że efekty były zadowalające :)
Teraz niestety brakuje mi czasu na takie "luksusowe" :) SPA ale nadal nacieram dłonie cytryną (usuwa przebarwienia) i nawilżam oliwą z oliwek.
Czasem zastanawiam się po co to robię, zwłaszcza jak obok na półce stoi krem do rąk zawierający wszystkie witaminy na świecie :?

No wszystko fajnie pięknie, ale nie mam czasu na takie zabawy ;) Może jakieś specyfiki, konkretnie ktoś by pomógł?
MalaCzarna
Początkująca

Postprzez dzo » 15 kwi 2012, o 20:11

nie masz czasu na specyfiki ale na to żeby spamować po internecie to masz czas ?
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uroda