krem do rąk
-
Hakiruono
Re: krem do rąk
Ja sobie bardzo chwalę kremy Joanny. Ten z serii z apteczki babuni dodatkowo ma bardzo ładny zapach.
-
pomcia
Jeśli masz problemy ze skórą (często pęka, jest podrażniona i wysuszona), to dobrym wyborem będzie krem z dodatkiem miodu manuka. Taki krem nawilża i regeneruje skórę ale jak wiadomo, to już większy wydatek niż zwykły krem glicerynowy.
-
e-kosmetolog
BARDZO DOBRYM KREMEM JEST KREM DEFACELON DO RĄK, MIAŁAM BARDZO ZNISZCZONE DŁONIE, I ON MNIE URATOWAŁ
ja lubię yves rocher. Tani, szybko się wchłania i na długo starcza, nie trzeba co chwilę smarować ponownie.
Odnalezione:
WYGRAJ kurację przeciwzmarszczkową
WYGRAJ kurację przeciwzmarszczkową
-
mika537
polecam krem do rąk firmy oriflame z serii swedish spa taka biala tubka z pomaranczowo-rozowymi akcentami, naprawde rewelacyjny!
-
MalaCzarna
- Jestem tu nowa :)
Problem z suchą skórą...?
Witam wszystkie forumowiczki 
Mam mały problem z bardzo suchą skórą na dłoniach.Stosowałam wszystkie już chyba popularne środki, kremy nawilżające i szczerze mówiąc nic nie okazało się skuteczne.
Do tej pory jakoś jeszcze to wyglądało, ale ostatnio dłonie zrobiły się szorstkie, popękane i ogólnie rzecz biorąc w fatalnym stanie.
Dlatego moje pytanie, macie może jakieś swoje sprawdzone sposoby, kosmetyki, które może komuś kiedyś pomogły, żeby doprowadzić wszystko do porządku?
Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi
Mam mały problem z bardzo suchą skórą na dłoniach.Stosowałam wszystkie już chyba popularne środki, kremy nawilżające i szczerze mówiąc nic nie okazało się skuteczne.
Do tej pory jakoś jeszcze to wyglądało, ale ostatnio dłonie zrobiły się szorstkie, popękane i ogólnie rzecz biorąc w fatalnym stanie.
Dlatego moje pytanie, macie może jakieś swoje sprawdzone sposoby, kosmetyki, które może komuś kiedyś pomogły, żeby doprowadzić wszystko do porządku?
-
no.nie.wiem
Re: Problem z suchą skórą...?
Kiedyś robiłam sobie takie małe domowe SPA dla rąk. Głównie stoswałam nagietek, ziarenka siemienia lnianego, cytrynę, oliwę z oliwek. Robiłam taką miazgę, nakładałam na dłonie i na 20 min wkładałam rekawiczkiMalaCzarna pisze:Witam wszystkie forumowiczki
Nagietek zapobiega przesuszaniu się skóry, siemię lniane pomogło mi wyleczyć dłonie, kiedy były tak szorstkie, że zaczęły pękać do krwi.
Te cuda natury stosowałam osobno i jak wcześniej wspomniałam mieszałam wszystko razem
Teraz niestety brakuje mi czasu na takie "luksusowe"
Czasem zastanawiam się po co to robię, zwłaszcza jak obok na półce stoi krem do rąk zawierający wszystkie witaminy na świecie
-
Lily of the Valley
Lubię kremy do rąk, dłonie są wtedy miękkie w dotyku. Aktualnie używam Neutrogeny.
-
MalaCzarna
No wszystko fajnie pięknie, ale nie mam czasu na takie zabawyKiedyś robiłam sobie takie małe domowe SPA dla rąk. Głównie stoswałam nagietek, ziarenka siemienia lnianego, cytrynę, oliwę z oliwek. Robiłam taką miazgę, nakładałam na dłonie i na 20 min wkładałam rekawiczkitakie z jednym palcem
![]()
Nagietek zapobiega przesuszaniu się skóry, siemię lniane pomogło mi wyleczyć dłonie, kiedy były tak szorstkie, że zaczęły pękać do krwi.
Te cuda natury stosowałam osobno i jak wcześniej wspomniałam mieszałam wszystko razemchoć nie wiem czy tak można
najważniejsze, że efekty były zadowalające
Teraz niestety brakuje mi czasu na takie "luksusowe"SPA ale nadal nacieram dłonie cytryną (usuwa przebarwienia) i nawilżam oliwą z oliwek.
Czasem zastanawiam się po co to robię, zwłaszcza jak obok na półce stoi krem do rąk zawierający wszystkie witaminy na świecie
-
dzo
nie masz czasu na specyfiki ale na to żeby spamować po internecie to masz czas ?
-
no.nie.wiem
dzo pisze:nie masz czasu na specyfiki ale na to żeby spamować po internecie to masz czas ?
-
MalaCzarna
No już bez przesady że spamować 
Spróbuj może kremu do rąk Dermactol. Na prawdę dobry, bogaty w naturalne składniki, idealny do suchej, popękanej skóry. Głębokie nawilżanie, odżywianie skóry...
Osobiście mi pomaga, polecam
Osobiście mi pomaga, polecam
-
numeria
krem AMBILAN ... polecam rowniez jego pochodne do roznych rodzajow skory i jej zapotrzebowania ... cena nie mala bo ok 16 zl ale jest rewelacyjny 
Wowno.nie.wiem pisze:Kiedyś robiłam sobie takie małe domowe SPA dla rąk. Głównie stoswałam nagietek, ziarenka siemienia lnianego, cytrynę, oliwę z oliwek. Robiłam taką miazgę, nakładałam na dłonie i na 20 min wkładałam rekawiczkiMalaCzarna pisze:Witam wszystkie forumowiczki
Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzitakie z jednym palcem
![]()
Te cuda natury stosowałam osobno i jak wcześniej wspomniałam mieszałam wszystko razemchoć nie wiem czy tak można
najważniejsze, że efekty były zadowalające
Teraz niestety brakuje mi czasu na takie "luksusowe"SPA ale nadal nacieram dłonie cytryną (usuwa przebarwienia) i nawilżam oliwą z oliwek.
-
Aldonka09
Neutrogena "formuła norweska" jest według mnie bezkonkurencyjny - przynajmniej najlepszy ze wszystkich, jakich do tej pory używałam. Świetny przede wszystkim na zimę - doskonale nawilża, zmiękcza i wygładza skórę dłoni.
-
jaagnieszka
Świetne są kremy z zawartością mocznika (do 5%). Wygładzają suchą i spierzchniętą skórę. Kupuje się je w aptekach.
a ja z kolei polecam krem do rąk i paznokci firmy artdeco :] Szybko się wchłania, ładnie pachnie i poprawia bardzo wygląd rąk już po kilku dniach stosowania.
-
gohusia
Ja jestem zadowolona bardzo z tych kremów. mocno nawilżają, fajnie się wchłaniają i cena również dobra.

Yves Rocher z arniką. Świetnie sie wchłania. Jest tez b.dobry do stóp 
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
Na mnie Neutrogena nie działa , owszem nawilża ale tak samo jak zwykły o wiele tańszy krem. zadowolona jestem bardzo natomiast z kremu Dove intensive nourishment , super nawilża odżywia i ten zapach ...
-
sun979
Ja używam kremy firmy Avon i Garnier. Bardzo jestem zadowolona. Są b. dobre i cena też fajna... 
-
apollo
Świetny jest krem ziołowy do rąk HB. Chroni dłonie przed szorstkością, zaczerwienieniem i pękaniem. Ogólnie są dzięki niemu świetnie utrzymane. Kosmetyk wygląd tak:

producent

producent
- stokrotka1011
- Miła Kobietka
-
anakra8
Nie wiem jak wy ale ja się nie ruszam bez kremu do rąk. Muszę ciągle mieć nawilżone dłonie inaczej źle się czuję. Używam różnych kremów ale przede wszystkim tych tłustych i mocno nawilżających.