Jaki prezent na ślub ?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
krecik88

Re: Jaki prezent na ślub ?

Post autor: krecik88 »

ja bym kupiła(jesli nie mają) ekspres do kawy lub jakieś inne drobne AGD, moze gofrownice,toster lub lampke nocną:)
Sklep.Sambora_pl

Post autor: Sklep.Sambora_pl »

Wszystko zależy od tego czy młodzi chcą mieć praktyczny czy raczej symboliczny prezent. Jeżeli to drugie,to można spokojnie pomyśleć o biżuterii jako wspaniałym prezencie.
corinn

Post autor: corinn »

Ja też jestem zdania,że warto najpierw się zapytać młodej pary co potrzebują by nie zasypać ich nie przydatnymi rzeczami. Myślę też, że jakiś mini poślubny wypad wypoczynkowy np. na kąpiele winne do Głęboczka też jest dobrym pomysłem. Po takich ślubnych przygotowaniach przyda im się odrobina relaksu.
alasowka
Jestem tu nowa :)

Post autor: alasowka »

marylkowa123 pisze:Witam, macie może jakieś pomysły, jaki wybrać odpowiedni prezent na ślub przyjaciółki?
Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
Hej, też mam ten problem :/ Chcę aby było to coś wyjątkowego :) Koleżanka poleciła mi sklep internetowy crazyshop i chyba tu coś wybiorę :D Tylko jeszcze nie wiem co.
..........

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
tusia25

Post autor: tusia25 »

z prezentami bym uważała, każdy ma jakiś własny pomysł/pogląd/opinię na temat różnych AGD itp., dlatego jeśli się kogoś dobrze zna i można dyskretnie podpytać czego potrzebują to ok, ale jeśli idziemy do kogoś "mniej nam znanego" najbezpieczniej dać pieniążki:) a swoją drogą ciekawa jestem po ile teraz się daje "na" wesele?? jak myślicie??
szyms88

Post autor: szyms88 »

ja tam zawsze daje kase
http://ofrancji.com
Kotek1234

Post autor: Kotek1234 »

Uważam, że jeśli to jest dalsza rodzina, znajomy, to najlepiej dać pieniądze, ale jeśli to najbliższa rodzina- brat, chrześnica, córka, albo najlepsza przyjaciółka, to lepiej się postarać, bo to pamiątka na całe życie.
tusia25

pieniądze są najbezpieczniejszym prezentem:) a dla bliższej rodziny, którą powinno się dobrze znać warto kupić coś fajnego:)
tusia25

dajcie spokoj z prezentami, damy pienaidze to kupi sobie taki prezent jaki moglabys kupic a do tego nawet lepszy bo wybierze go sama:)
Miniczka

Post autor: Miniczka »

ja takze jestem za pieniazkami, nie ma sensu kupowac prezentow, bo potem sa one prezentami dla innych..
corinn

Post autor: corinn »

Moim zdaniem fajnym pomysłem jest podarować młodej parze odpoczynek w postaci mini podroży poślubnej. Coś w tym stylu http://www.gleboczek.pl/admin/pdf/pdf_2 ... e9f058.pdf Po przygotowaniach i całym tym stresie z pewnością przyda im się coś odrobina relaksu we dwoje :)
maja22001

Post autor: maja22001 »

Co do prezentów ślubnych to zawsze to jest problem. Jeśli idziecie tylko na ślub a szkoda wam kasy na kwiaty to proponuje znaleźć coś co będzie oryginalne i nie powtarzalne tj np.
wieszaki na ślubny strój, kartkę ręcznie wykonaną - np z kieszonką na banknoty, oto moje propozycje.
http://cuda-i-wianki.blogspot.com/p/wieszaki.html

http://cywilny.com/sklep-2/retro-2/odpi ... -rosyjsku/

http://cywilny.com/sklep-2/kartki/kartk ... ozencow-2/
creativegroup24

Post autor: creativegroup24 »

Polecam super pamiątki ślubne , niepowtarzalne zamiast kwiatów i kartek , przepiękne statuetki pamiątki:
http://creativegroup24.pl/42-para-zakoc ... zenia.html

http://creativegroup24.pl/40-podziekowa ... dzice.html

http://creativegroup24.pl/161-podziekow ... zicow.html

co o ty sądzicie ????
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

Ja nigdy nie kupuję prezentu. Nie chcę nikogo uszczęśliwiać na siłę. Wiem sama jak po swoim ślubie zastanawiałam się co zrobić z beznadzieją pościelą i wątpliwej urody zastawą. Pieniądze to pieniądze. Postanowiłam tylko nieco "urozmaicić" sposób ich podarwowyania :) Robię szkatułkę decoupage, na wewnętrzej stronie wieczka wklejam imiona albo życzenia dla młodej pary i orginalna pamiątka na zawsze - gotowa :) nie zwiędnie, nie da sie jej zjeść :) Jeśli chcecie zobaczyć jak to wygląda zapraszam na bloga. Link w podpisie. Może i Wam spodoba się taki pomysł na prezent :)
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
marlenabotko

Polecam portret

Post autor: marlenabotko »

Polecam portret. Portrety zdobią wnętrza najwspanialszych rezydencji na całym świecie. Przekazywane z pokolenia na pokolenie portrety są często jedną z najbardziej osobistych pamiątek rodzinnych. Profesjonalny portret ze zdjęcia to świetny pomysł na wyjątkowy i piękny prezent, który będzie dowodem uczucia oraz szacunku i z pewnością zostanie doceniony przez obdarowanego. Zobacz na szajnart.blog.onet.pl
Awatar użytkownika
CrystalCiTY

Post autor: CrystalCiTY »

Ja natomiast polecam róże wygrawerowaną wewnątrz kryształu, taka jak ta: klik cudnie się prezentuje :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Figa

Post autor: Figa »

Z prezentami to różnie bywa,
Czy koleżanka ma mieszkanie/dom?
czy może zamierzają teraz lub w najbliższej przyszłości kupic? Jak tak to kasa
jeżeli już mają mieszkanie a je urządzają? to wtedy coś do domku,
Agd, pościel, ręczniki, zastawa.
Moje koleżanki ze studiów na mój ślub zrobiły prezent składkowy i kupiły mi do kuchni
robota wielofunkcyjnego speedcook (widze ze wszyscy tu wklejają liniki to i ja wkleje www.speedcook.pl ) jak dla mnie ten prezent to strzał w dziesiątkę.
Karola_Gl

Post autor: Karola_Gl »

Ja uważam że na ślub najlepiej wybrać prezent praktyczny, np komplet szklanek czy porcelana. Fajne też są komplety sztućców w walizkach, są praktyczne i eleganckie. A jeśli mają takie rzeczy to może jakiś wypasiony ekspres do kawy?
Torby papierowe Kraków
Cameleon89

Post autor: Cameleon89 »

Prezenty na ślub zawsze znajduje przez tą stronę, bo mam tutaj bardzo duży wybór i można kupić coś naprawdę wyjątkowego a jeśli ktoś szuka czegoś na rocznice, też będzie zadowolony :)
Ostatnio zmieniony pt sie 09, 2013 8:42 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
piramida
Miła Kobietka

Post autor: piramida »

My ostatnio na ślubie znajomej zrzuciłyśmy się z koleżankami i zakupiłyśmy naczynia Philipiak, bo panna młoda uwielbia dobre, zdrowe jedzenie, wręcz ma hopla na tym punkcie :)
Vagabond

Post autor: Vagabond »

marylkowa123 pisze:Witam, macie może jakieś pomysły, jaki wybrać odpowiedni prezent na ślub przyjaciółki?
Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
Ja bym zapytala przyjaciółę, co chce, żeby nie dosala przyslowiowego setnego żelazka ;) :) :family :family
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

tak szczerze, to jeszcze ktoś kupuje prezenty ??
Wg mnie i tak najlepszy prezent to taki w kopercie ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Kayira pisze:tak szczerze, to jeszcze ktoś kupuje prezenty ??
Wg mnie i tak najlepszy prezent to taki w kopercie ;)
Tak, są jeszcze osoby, które kupują prezenty i wydaje mi się, że następuje to w dwóch przypadkach:
1. kiedy idziemy na ślub bardzo bliskiej i dobrze nam znanej osoby (przyjaciel, rodzeństwo);
2. kiedy mamy za mało pieniędzy, żeby dać kasę, bo wstydzimy się niewielkiej kwoty.

My sami dostaliśmy kilka prezentów, choć oczywiście pieniążki przeważały. I przyznam szczerze, że cieszę się, iż mamy jakieś trwałe, namacalne pamiątki. Dostaliśmy przydatne rzeczy, których sami byśmy pewnie nie kupili, bo całą kasę ze ślubu zachomikowaliśmy na samochód ;-)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Hmmm... ale nawet jak daję prezent ;) to i tak coś do koperty daję, np jak na ślub mojej siostry ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
sylwiapiec

Post autor: sylwiapiec »

najlepszym prezentem moim zdaniem jest gotowka, para mloda moze sama wybrac co bedzie im potrzebne na nowej drodze zycia
Zablokowany