Jaki jest Wasz ulubiony makijaż?
-
wiczek
Re: Jaki jest Wasz ulubiony makijaż?
Delikatny
podkład, tusz do rzęs i czasem kolorowe cienie! Za to paznokcie lubie mieć czasem kolorowe- jakieś brązy , latem czerwienie i fiolety :woman
-
kreon001
ja poświęcam ok 5 na makijąz. lekki podkład, róż, i lekko podreślone oczy szarymi bądź ceimnoniebieskimi cieniami.
-
striker44
A czy używacie cieni w kremie czy zwykłych. Które polecacie? Czytałam żę cienie w kremie szybko zasychają.
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
kaska8787
Widzę ża same wielbicielki wyrazistego ale delikatnego makijażu
dołączam sie, też tusz, czarna kreska na górnej powiece i puder
-
bobiczka
Ja osobiscie uwilbiam mocny makijaz...smoky eyes... u mnie postawa to ciemne cienie czarna kredka eyeliner pogrubiajacy tusz do rzes noi podklada usta sa naturalne jak ma sie mozno podkreslone oczy...pozdrawiam
-
superpiekara
najlepszym makijażem na każdą okazję dla mnie jest ten naturalny, czyli podkład, lekko muśnięte różem policzki no i tusz do rzęs - obowiązkowo, świetnie podkreśla oczy:) a czasem jak się widzę ze znajomymi czy na jakieś spotkania to dodatkowo rysuje sobie kreskę nad oczami eyelinerem albo zwykłą kredką. a na imprezy czasem mocniejsza kreska + błyszczyk:)
-
mikiqu
Ja raczej nie szaleję z makijażem. Prosto i bez szału. Czarna delikatna kreska nad okiem, tusz do rzęs i cienie dopasowane do ciuchów. Podkładu nie stosuje bo są ble
także ewentualnie korektor, puder, trochę różu i tyle. Naturalnie i skromnie, ale nie na całkiem "goło"
być moze nudno, ale muszę przyznać że nawet nie potrafię się malować niestety
-
gosik
W moim wieku makijaz w stylu ,,im mniej tym lepiej".
Na codzien dobry podklad,puder,cienie w kolorach ziemi,brazowa kredka i brazowy tusz do rzes(nie uzywam czarnego po pierwsze z racji tego ,ze jestem blondynka o niebieskich oczach,po drugie z racji wieku sredniego a czarny tusz postarza-sprawdzilam).
Usta latem blyszczyki,zima porzadne tluste pomadki.Poniewaz jestem okularnica moge pozwolic sobie na jednoczesnie mocno podkreslone usta i oczy.Oczy ukryte sa za okularami i moge bezkarnie mocno je eksponowac...robie to na wyjscia.Na codzien delikatnosc,umiar i prostota.
Na codzien dobry podklad,puder,cienie w kolorach ziemi,brazowa kredka i brazowy tusz do rzes(nie uzywam czarnego po pierwsze z racji tego ,ze jestem blondynka o niebieskich oczach,po drugie z racji wieku sredniego a czarny tusz postarza-sprawdzilam).
Usta latem blyszczyki,zima porzadne tluste pomadki.Poniewaz jestem okularnica moge pozwolic sobie na jednoczesnie mocno podkreslone usta i oczy.Oczy ukryte sa za okularami i moge bezkarnie mocno je eksponowac...robie to na wyjscia.Na codzien delikatnosc,umiar i prostota.
-
Caffeine
Na co dzień praktycznie się nie maluję, więc jak już to robię to jest to makijaż mocniejszy- ale też bez przesady. Nie noszę tapety. Cienie wolę tradycyjne, w kamieniu. Z dobrą bazą każde się długo trzymają.
-
skorupka
ja uwielbiam oczy zrobione na tak zwane kocie
maluje je czarnym eylinierem i mocno tuszuje zęsy do tego szminka w koloze czerwonym
Dla urozmaicenia mam jeszcze eyliery w innych kolorach np złoty czy srebry
maluje je czarnym eylinierem i mocno tuszuje zęsy do tego szminka w koloze czerwonym
Dla urozmaicenia mam jeszcze eyliery w innych kolorach np złoty czy srebry
-
performa
Ja takze lubię naturalny makijaż. Żadne jaskrawe kolory cieni itp. Najlepiej sam puder, do tego pomalowane rzesy, to starczy, czasami jakiś cień, ale do delikatny i nie na codzień.
-
korowski
ja uwielbiam makijaż w kolorach brązu ( uczy umalowane cieniem na brązowo lub kretką)do tego szminka złota lub leeko brązowawa
-
no.nie.wiem
Tusz do rzęs i korektor do wyretuszowania przebarwień skóry i jeszcze kredka do brwi bo jedną mam inną od drugiej
Bez takiego makijażu nie ruszam się nigdzie. Nawet jak psa idę wysikać do parku
:)
A na jakies grubsze wyjścia dodaję tylko jakiś brąz na powiekę.
Bez takiego makijażu nie ruszam się nigdzie. Nawet jak psa idę wysikać do parku
A na jakies grubsze wyjścia dodaję tylko jakiś brąz na powiekę.
-
Nala
Dziewczyny, totalnie nie ogarniam smoke eyes! Czy ktoś może mi to prosto wytłumaczyć, tak na babski rozum? 
A makijaż na codzień? Dobry podkład, róż, i mocny wytuszowane rzesy. Czasem skusze się też na eyeliner. Na wieczór uwielbiam mocno podkreślone usta
A makijaż na codzień? Dobry podkład, róż, i mocny wytuszowane rzesy. Czasem skusze się też na eyeliner. Na wieczór uwielbiam mocno podkreślone usta
-
zakupocholiczka
Na co dzień kredka do oczu i liner. Do tego mocno wytuszowane rzęsy,a na wyjścia i specjalne wieczory coś w stylu smokej eyes. Usta zazwyczaj lekko podkreślone błyszczykiem.
-
zakupocholiczka
Nala wpisz sobie w youtube lub google jest mnóstwo filmików jak robić smokey eyes.
-
tusia25
Ja lubei naturalne kolory na co dzień. Lubię beże, jasn brązy, po prostu kredkę brazową i rzęęęsy musza byc pomalowane:) i to najlepiej dosc mocno:)
-
tusia25
ja też preferuje naaturalne kolory:) Najlepiej same rzęsy, ale mocno pomalowane no i ewentualnie brazowa kredka:) jesli jakis wieczorny makijaz to brazy i beze:)
Lubię być pomalowana na tzw."niepomalowaną" To wbrew pozorom bardzo trudne.Najważniejszy podkład ( pod podkład używam bazę Soraya) delikatny róż i dobrze dobrane jasne cienie . Rzęsy i brwi to henna ciemnobrązowa lub grafitowa. 
-
tusia25
Wiecie co, a jaki makijaż wybieracie, jak idziecie na jakąś impreze w sobotni wieczór?:)
Jeśli to impreza gdzieś w klubie, to może być mocniejszy no bo będzie ciemnawo.Cienie raczej jasne, mogą być opalizujące.Podkład to jak kto lubi. Znam osoby,które wybierają całkiem jasny taki w stylu "zombi" - też wygląda ciekawie.Ja maluję cienie na biało ze srebrnym odcieniem i sporo tapety.
-
Kojaniskatsi
- Jestem tu nowa :)
Ja na co dzień wybieram naturalne kolory jak jakieś brązy, złote, ale absolutnie nie perłowe
do tego od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie życia bez eyelinera
a na imprezę to czego dusza pragnie, od błękitów przez fiolety, kiedyś i czerwony cień się zdarzył ;D A jeśli chodzi o usta, to zazwyczaj bezbarwne pomadki, bo mam manię zjadania wszelkich mazi nakładanych na wargi ;D ale od wielkiego dzwonu, kiedy mam ochotę, wybieram błyszczyk o kolorze koralowym 
Nauka Gry Na Gitarze Radom
-
mika537
na codzien staram sie wybierac makijaz bardziej naturalny jak chce byc elegancka w sumie tez nie lubie jakiejs "maski"
zazwyczaj cielisty cien, eyeliner, maskara no i jedynym mocniejszym akcentem jest czerwona szminka 
Bardzo podoba m się czerwona szminka ale nie mam na nią odwagi.Wybieram pastelową szminkę lub błyszczek
-
mika537
aisoglam: mialam ten sam problem kiedys:) nie mialam odwagi nosic mocno zaakcentowanych ust i wybieralam jasne blyszczyki ale w koncu odwazylam sie i musze przyznac ze w czerwonych ustach czuje sie bardzo kobieco:) mam nadzieje ze kiedys sie przelamiesz i sprobujesz hehe polecam i pozdrawiam:)