forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Jak się wyleczyć z miłości.

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.

Re: Jak się wyleczyć z miłości.

Postprzez mrw111 » 19 paź 2011, o 14:19

Koralowadamo wyjęłaś mi to z ust ! To jest to, że kilka spontanów i uważasz tą osobę za niesamowitą, ale kiedy przyjdzie do życia codziennego z tym partnerem to może być różnie, ojjj różnie
Kapsuły SPA najlepsza dla Twojego salonu !
mrw111
Początkująca

Reklama

Postprzez aura » 21 paź 2011, o 16:21

Też mi się wydaje, że jest to po prostu wyidealizowany obraz tego mężczyzny, który masz w głowie. Rzeczywistość może być kompletnie inna. No i to nie niepotrzebne spotkanie na kawie, przez które sobie wszystko przypomniałaś. Na pewno jest to ciężka sytuacja, jednak uważam, że jest to zwykłe zauroczenie, o którym może za jakiś czas zapomnisz.
aura
Miła Kobietka

Postprzez mrw111 » 29 paź 2011, o 14:37

Wszystko jest pięknie do czasu, przypomnij sobie piękne chwile ze swoim obecnym mężczyzną. Kiedyś wszystko było takie proste. Ale gdy jest już się razem to jest trochę ograniczeń
mrw111
Początkująca

Postprzez Luśka » 1 lis 2011, o 17:40

ehhh..my kobiety lubimy sobie idealizować mężczyzn, a najbardziej tych z którymi nie jesteśmy :) jak przychodzi szara rzeczywistość, znikają wtedy ochy i achy :)
więc jeżeli jest Ci dobrze ze swoim obecnym mężczyzną, czego więcej oczekujesz od niego? czego on nie ma, co miał tamten facet? odpowiedz sobie na te pytania i porozmawiaj ze swoim obecnym partnerem co moglibyście jeszcze poprawić w związku, żeby tylko myśleć o Was a nie o "byłej, niby idealnej miłości" :)
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Postprzez oOosylwiaoOo » 12 lis 2011, o 20:24

Luśka napisał(a):ehhh..my kobiety lubimy sobie idealizować mężczyzn, a najbardziej tych z którymi nie jesteśmy :) jak przychodzi szara rzeczywistość, znikają wtedy ochy i achy :)
więc jeżeli jest Ci dobrze ze swoim obecnym mężczyzną, czego więcej oczekujesz od niego? czego on nie ma, co miał tamten facet? odpowiedz sobie na te pytania i porozmawiaj ze swoim obecnym partnerem co moglibyście jeszcze poprawić w związku, żeby tylko myśleć o Was a nie o "byłej, niby idealnej miłości" :)

Luśka zgadzam się z Tobą w 100 % :) Super wypowiedź:D
Nikogo nie poznasz dobrze po tym co pisze o sobie, ale po tym jak dobiera słowa.
Nikogo nie poznasz po tym jak wygląda dopóki nie poznasz jego wnętrza.
Tak samo jest ze słowami...
Liczy się ich głębia, uczucia i doznania o których mówią ....
Ich znaczenie to połowa sekretu...
oOosylwiaoOo
Extra Kobietka

Postprzez mrw111 » 22 gru 2011, o 15:47

A może teraz ktoś mi pomoże. Jestem zakochany w pewnej dziewczynie. Ona też była zakochana we mnie. Byliśmy razem, lecz mnie zostawiła. Gdy to się stało zacząłem jeszcze bardziej się starać i jej pokazywać jak bardzo mi zależy. Ciągłe niespodzianki, sprawiałem że czuła się jak królowa i widziałem, że jest coraz lepiej. Jednak ostatnio po seansie w kinie powiedziała, że już nic między nami nie będzie. Co o tym myślicie ?
mrw111
Początkująca

Postprzez dzo » 22 gru 2011, o 17:16

mrw111 napisał(a):A może teraz ktoś mi pomoże. Jestem zakochany w pewnej dziewczynie. Ona też była zakochana we mnie. Byliśmy razem, lecz mnie zostawiła. Gdy to się stało zacząłem jeszcze bardziej się starać i jej pokazywać jak bardzo mi zależy. Ciągłe niespodzianki, sprawiałem że czuła się jak królowa i widziałem, że jest coraz lepiej. Jednak ostatnio po seansie w kinie powiedziała, że już nic między nami nie będzie. Co o tym myślicie ?

no ale powiedziała dlaczego ?
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez Kassandra » 25 sty 2012, o 19:51

Dorcik napisał(a):Dziękuję za dobrą radę,myślę, że tak zrobię, teraz mam cudownego faceta i można powiedzieć, że nareszcie mam spokojne, nudne życie. A obraz cudownej miłości zatrzymam w sercu jako miłe wspomnienie. Dzięki.

Nudne życie? :)

No to bardzo ciekawa jestem kontunuacji Twojej historii...

K :serca
Kassandra
Miła Kobietka

Postprzez Nala » 26 sty 2012, o 17:40

Czytając Twoją historię, prawie się wzruszyłam, naprawdę. Bo taka miłość, takie życie, wiele problemów... Ale wiesz co? Patrzę niżej na Twój komentarz i widzę, że napisałaś, iż masz teraz nudne życie, a obraz cudownej miłości zachowasz dla siebie. I troszkę dziwnie mi się zrobiło.
Miałaś naprawdę cieżkie życie z poprzednim partnerem. Bił Cię i poniżał, wyobrażam sobie jak było Ci ciężko. Dlatego zastanawia mnie fakt jak możesz napisać, że masz teraz 'nudne' życie? Mężczyzna z którym jesteś, z którym masz dwójke dzieci, który Cię szanuje i kocha nazywasz 'nudnym'? Wiele kobiet marzy o tym 'nudnym' życiu. Marzą, aby być szanowane i doceniane. Dziwię się, że po swoich przejściach nie doceniasz tego co masz. Nie doceniasz tego, że życie dało Ci wielką szansę i faceta na którego możesz liczyć! A dawna miłość? To nie jest nic nienormalnego, że o nim myślisz i uważasz, że to uczucie było najlepsze, najcudowniejsze i jedyne. Ale nie wiesz jakim on będzie mężem, ojcem, poważniejszym partnerem życiowym. Myślę, że 'uciekasz od męża' bo były facet jest taką troszkę 'żyłką niepewności'. Ciekawi, intryguje, miło się spędza wspólne chwile. Ale zastanów się dobrze zanim podejmiesz jakąś decyzję. Sama ciekawość, wspólne chwile, miłe wspomnienia nie wystarczą, aby stworzyć dobry związek na całe życie. To nie będzie tylko związek dla Ciebie, ale również dla Twoich dzieci.
Cokolwiek postanowisz, życzę wielkiego powodzenia! :)
Nie słowa a czyny definiują nasze zasady.
Nala
Fajna Kobietka

Postprzez babeczka » 26 lut 2012, o 14:52

No i widzisz,postąpiłaś bardzo pochopnie,a tym samym sama siebie unieszęśliwiłaś.Teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Stało się. Sama wybrałaś,więc teraz musisz wytrzymać, ale poniżać się nie dawaj,a tym bardziej bić.Widzisz go - damski bokser. A tak swoją drogą,to Twój ukochany był którąś wodą po kisielu i nie jest powiedziane,że dzieci by były chore.Ale z kolei Wasi rodzice,byli przeciwni. Może jeszc ze wszystko będzie dobrze,musisz wierzyć w to.Cuda nieraz się zdarzają.Powodzenia.
babeczka
Miła Kobietka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Partnerstwo