Imiona

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
MamaAnia
Miła Kobietka

Re: Imiona

Post autor: MamaAnia »

Ja jestem mamą Kubusia i Michalinki i właśnie te imiona podobają mi sie najbardziej :baby
Jak by się trafił jeszcze jeden dzidziuś to nie mam pojęcia jakie imię bym wybrała ;)
Awatar użytkownika
kamajana
Jestem tu nowa :)

Post autor: kamajana »

Ja synkowi dałam imię Kuba, ale nie Jakub ... chociaż pani w urzędzie miała jakieś obiekcję, ale przeszło :)
http://www.stonoga.na.allegro.pl
Wyprzedaż obuwia dziecięcego, suuuper ceny :)
numeria

Post autor: numeria »

Moja corka nosi imie Miriam ... :)
dzo

Post autor: dzo »

numeria pisze:Moja corka nosi imie Miriam ... :)
kojarzy mi się to imię nierozłącznie z czymś :twisted:
numeria

a szkoda ze nie z tym z czym faktycznie powinno ... :|
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Miriam, o Jezu... :D. Wybacz, ale to jest naprawdę... dziwne! :D. Kojarzy mi się tylko z tym transseksualistą... Aż mi wstyd, przepraszam. Mimo wszystko wolę polskie imiona.
numeria

mile panie ... a juz myslalam ze ze mnie taka "luzacka" baba ... taka z "jajem" jak to mowia ... a jednak ... tak bardzo sie nie poznalam na sobie jak sadzilam do teraz ... byc moze niezbyt "udana" ze mnie katoliczka ale polecam dla sprawdzenia i obycia troszke z kultura znaczenia tego imienia ... moze wtedy skojarzenia bardziej sie naprostuja ... tymczasem zegnam sie z forum ... kojarzacych "inaczej" pozdrawiam cieplo .... zycze troszke wiecej taktu bo choc to tylko gdzies tam wisi w "przestrzeni" to jednak i tu odrobinka klasy nie zaszkodzi ...
mamy beda rozumialy o czym pisze ...
tak wiec ... przyjemnej zabawy kobietki ....
dzo

ale co FOCH i spadasz stąd ??
numeria

tak wlasnie ...
dzo

ile Ty masz lat ?

10 ? :lol: :lol: :lol:

więcej luzu życzę zatem na do widzenia ;) ;) ;)
numeria

dzo ... masz dzieci ??? hm .. ciekawe jakbys zareagowala na to gdybys tak posiadla np dzieciatko przy tuszy i z dumnym usmiechem przedstawiasz go komus po czym slyszysz ... o rany moze to glupie ale kojarzy mi sie ze swina piggy .... bu ha ha ha ... oczywiscie ... wykazalabys sie wielkim luzem co nie ????????????????
dzo

oczywiście. że tak ;)

bo nikt tutaj Twojego dziecka nie obraził ani nie porównał do transseksualisty !!

napisałyśmy tylko jakie są nasze skojarzenia z imieniem nie z Twoim dzieckiem 8-) 8-)

więc wyluzuj kobieto ;)
numeria

oczywiscie juz wyluzowalam .... :) powodzenia dz .....
dzo

wzajemnie ;)
kochanka

Post autor: kochanka »

U na od początku miał byc Tomasz i tak zostało.
Najbardziej podobają mi się właśnie zwykłe imiona. Zaden Xavier , czy Mea.
Magdalenka
Miła Kobietka

Post autor: Magdalenka »

a ja mam Maje właśnie :) :fallinlove
a podoba mi się jeszcze Julcia i Michalinka
a dla chłopca Bartek ;))
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Post autor: ona-3-slask »

watek juz starszy ale co tam

moje dzieci to KACPER,WERONIKA i NATASZA
:)
ile sie nasłuchałam od mamy i tewscia ze toi ruskie ime?
a mnie sie podoba i jak ktops słyszy imoie mojej mł.corki to mowi ze b,ładne
Weronika i Kcper -tez
nigdy nie słyszałam osobiscie ze brzydkie

mi sie nie podob.imiona stare-zosia,marysia..jas,stas...
ani im.zagraniczne z ol nazwiskiem zwł.pisane polska oisownićą np brajan.,dzesika,dzenifer,vanesa...
ale nie wtracam sie
kazdy daje takie jakie mu sie poidoba:)

a co do im Miriam-to im biblijne
choc ja bym tak niew dala
dzielna92

Post autor: dzielna92 »

a mnie sie podoba imię Natalia albo Alicja :)
TERAZ ALBO NIGDY - od tych słów zaczęłam odchudzanie.
-100 kg :)
https://dzielna.wordpress.com/
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Ja nie mam dzieci, pewnie będę wybierała coś z: Jakub, Tomasz, Mateusz, Julia. Gorzej jak będę miała 2 córcie ;-) No i mam nadzieję, że mój przyszły mąż wyrazi zgodę :-D Też lubię takie "normalne" imiona. Nie przepadam za wydziwianiem ;-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

:witch

Ja lubię imiona niby tradycyjne, a za razem rzadkie w każdym pokoleniu. Takie, które nie rażą dziwactwem, a za razem zawsze są niezbyt często spotykane. Moja córcia nazywa się Marzena.
Fajnie że ona sama rozumie mój wybór i lubi swoje imię. Ja swojego nie lubię, choć nie jest jakieś brzydkie.
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
jovita

Post autor: jovita »

Ja dodam od siebie iż warto dziecku dobrać imię pod względem numerologicznym, ale tylko dziecku, które się urodziło, poczytałam szczegóły tu: http://www.anetasteczkiewicz.com.pl/numerologia.html i teraz przy drugim dziecku na pewno się zdecyduję ...
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Ja tam nie wierzę w takie banialuki ;-) Nie sądzę by gwiazdy, data urodzenia, wpływały na charakter/osobowość. To tylko dobry biznes do zbierania kasy. Przecież o to właśnie chodzi przy takich działalnościach ;-) No i też często rodzice, którzy nie potrafią wychować dziecka tak sobie tłumaczą luki w dawaniu dobrego przykładu. Łatwiej jest powiedzieć, że "to nie moja wina, to gwiazdy, jest spod znaku raka"... :-D

PS. Bez obrazy dla osób wierzących w takie rzeczy.
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
ona-3-slask
Fajna Kobietka

witch pisze::witch

Ja lubię imiona niby tradycyjne, a za razem rzadkie w każdym pokoleniu. Takie, które nie rażą dziwactwem, a za razem zawsze są niezbyt często spotykane. Moja córcia nazywa się Marzena.
Fajnie że ona sama rozumie mój wybór i lubi swoje imię. Ja swojego nie lubię, choć nie jest jakieś brzydkie.
a jak masz na imie??

ja Ania-i dla mnie to pospolite imie
wszedzie anie ale przyzwyczaiłam swie jzui
nienawidze jednak jak ktos mowi na mnie Anka
;/
ja na inne moje imienniczki tak nie mowie
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

ona-3-slask pisze: nienawidze jednak jak ktos mowi na mnie Anka
;/
A ja mam na imię Izabela. Nie jest chyba pospolite (mam tylko jedną koleżankę o tym samym imieniu). Ale też wprost nie cierpię jak ktoś mówi do mnie Izka... Ja odbieram to trochę tak, jakby ktoś mnie nie lubił i mówił tak na złość :-P Wiem, że to pewnie błędne myślenie, ale nie mogę się tego wyzbyć. Jakoś jak dla mnie mało sympatyczne. I też nigdy nie mówię na kogoś z końcówką -ka...
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Tinuviel pisze:
ona-3-slask pisze: nienawidze jednak jak ktos mowi na mnie Anka
;/
A ja mam na imię Izabela. Nie jest chyba pospolite (mam tylko jedną koleżankę o tym samym imieniu). Ale też wprost nie cierpię jak ktoś mówi do mnie Izka... Ja odbieram to trochę tak, jakby ktoś mnie nie lubił i mówił tak na złość :-P Wiem, że to pewnie błędne myślenie, ale nie mogę się tego wyzbyć. Jakoś jak dla mnie mało sympatyczne. I też nigdy nie mówię na kogoś z końcówką -ka...
ładne masz imie
i jak pisałam jak na inne Anie nie mowie Anka to na inne dziewqczyny tez nie uzywam konc.-KA
tak samo mysle jak Ty,ze to na złosc jakby:)
ODPOWIEDZ