Imiona

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
pomarańcza

Re: Imiona

Post autor: pomarańcza »

dla dziewczynki : julia, klaudia i maja
dla chłopca : kubuś, antoś :)
pozdrawiam
Justyna 32

Post autor: Justyna 32 »

Ja mam Laurę Marię (Maria po babci) podoba mi się również Olimpia, Liliana, Karina i Nadia. Dla chłopca Antoni, Ignacy, Ksawery, oraz Bartek, Piotr, Michał, Aleksander i Łukasz :baby
Melisa

Post autor: Melisa »

Teraz mnie wzięło na imiona na A :P podobają mi się:
Ali, Aron, Alan, Alec, Amir
Szczególnie Atron i Amir
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

Melisa pisze:Teraz mnie wzięło na imiona na A :P podobają mi się:
Ali, Aron, Alan, Alec, Amir
Szczególnie Atron i Amir
Odkąd pamiętam to dwa typy Anna i Andrzej. (Też na "A"). Ale podoba mi się również Jan, Helena i Teresa.
mika537

Post autor: mika537 »

ja uwielbiam oryginalne imiona nie jestem tradycjonalistką :) MELISA-Aron to moje wymarzone imię dla synka:) jeżeli kiedyś się doczekam to napewno będzie Aron :) Dla dziewczynek bardzo podobaja mi sie imiona Lorraine, Ettienet :)
krecik88

Post autor: krecik88 »

ja nazwałam swoje dzieciaczki, Nikodem i Zuzanna bo mi się zawsze te imiona podobały choc rozważałam też Nadię i Nataniela;)
dzo

Post autor: dzo »

krecik88 pisze:ja nazwałam swoje dzieciaczki, Nikodem i Zuzanna bo mi się zawsze te imiona podobały choc rozważałam też Nadię i Nataniela;)
Zuzia ślicznie :serca :serca
krecik88

Post autor: krecik88 »

dzo pisze:
krecik88 pisze:ja nazwałam swoje dzieciaczki, Nikodem i Zuzanna bo mi się zawsze te imiona podobały choc rozważałam też Nadię i Nataniela;)
Zuzia ślicznie :serca :serca
dziękuję;)
aisoglam
Miła Kobietka

Post autor: aisoglam »

Mam w rodzinie dwie dziewczynki, które mają nietypowe imiona ale bardzo ładne: to POLA i NINA.Dziewczynki są bardzo dumne ze swoich imion.
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Dla dziewczynki podoba mi się Dorota, Amelia, Marianna, Natalia, Alicja i Judyta.
Dla chlopczyka Alek, Konrad, Robert, Michal, Filip, Maciek, Piotr, Szymon, Juliusz.
MamaAnia
Miła Kobietka

Post autor: MamaAnia »

Ja jestem mamą Kubusia i Michalinki i właśnie te imiona podobają mi sie najbardziej :baby
Jak by się trafił jeszcze jeden dzidziuś to nie mam pojęcia jakie imię bym wybrała ;)
Awatar użytkownika
kamajana
Jestem tu nowa :)

Post autor: kamajana »

Ja synkowi dałam imię Kuba, ale nie Jakub ... chociaż pani w urzędzie miała jakieś obiekcję, ale przeszło :)
http://www.stonoga.na.allegro.pl
Wyprzedaż obuwia dziecięcego, suuuper ceny :)
numeria

Post autor: numeria »

Moja corka nosi imie Miriam ... :)
dzo

numeria pisze:Moja corka nosi imie Miriam ... :)
kojarzy mi się to imię nierozłącznie z czymś :twisted:
numeria

a szkoda ze nie z tym z czym faktycznie powinno ... :|
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Miriam, o Jezu... :D. Wybacz, ale to jest naprawdę... dziwne! :D. Kojarzy mi się tylko z tym transseksualistą... Aż mi wstyd, przepraszam. Mimo wszystko wolę polskie imiona.
numeria

mile panie ... a juz myslalam ze ze mnie taka "luzacka" baba ... taka z "jajem" jak to mowia ... a jednak ... tak bardzo sie nie poznalam na sobie jak sadzilam do teraz ... byc moze niezbyt "udana" ze mnie katoliczka ale polecam dla sprawdzenia i obycia troszke z kultura znaczenia tego imienia ... moze wtedy skojarzenia bardziej sie naprostuja ... tymczasem zegnam sie z forum ... kojarzacych "inaczej" pozdrawiam cieplo .... zycze troszke wiecej taktu bo choc to tylko gdzies tam wisi w "przestrzeni" to jednak i tu odrobinka klasy nie zaszkodzi ...
mamy beda rozumialy o czym pisze ...
tak wiec ... przyjemnej zabawy kobietki ....
dzo

ale co FOCH i spadasz stąd ??
numeria

tak wlasnie ...
dzo

ile Ty masz lat ?

10 ? :lol: :lol: :lol:

więcej luzu życzę zatem na do widzenia ;) ;) ;)
numeria

dzo ... masz dzieci ??? hm .. ciekawe jakbys zareagowala na to gdybys tak posiadla np dzieciatko przy tuszy i z dumnym usmiechem przedstawiasz go komus po czym slyszysz ... o rany moze to glupie ale kojarzy mi sie ze swina piggy .... bu ha ha ha ... oczywiscie ... wykazalabys sie wielkim luzem co nie ????????????????
dzo

oczywiście. że tak ;)

bo nikt tutaj Twojego dziecka nie obraził ani nie porównał do transseksualisty !!

napisałyśmy tylko jakie są nasze skojarzenia z imieniem nie z Twoim dzieckiem 8-) 8-)

więc wyluzuj kobieto ;)
numeria

oczywiscie juz wyluzowalam .... :) powodzenia dz .....
dzo

wzajemnie ;)
kochanka
Jestem tu nowa :)

Post autor: kochanka »

U na od początku miał byc Tomasz i tak zostało.
Najbardziej podobają mi się właśnie zwykłe imiona. Zaden Xavier , czy Mea.
ODPOWIEDZ