herbaty jesienne

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
dzo

Re: herbaty jesienne

Post autor: dzo »

nie ma o co się obrażać ;)

a przepis można skopiować jako cytat ;) nie ma potrzeby od razu wstawiania linków ;)
Hakiruono

Post autor: Hakiruono »

Wczoraj kupiłam pyszną herbatkę z herbapolu owocowa z cynamonem i imbirem. Wieczorem w moim ulubionym kubku. Pychotka na chłodne wieczory. :-)
livia

Post autor: livia »

W Biedronce są pyszne herbatki owocowe z dodatkiem owoców egzotycznych :) Albo "herbatka z prądem" taki grzaniec z minimalną zawartością alkoholu :) nie pamiętam jakiej firmy Lloyd .. coś tam chyba;) 4 smaki bardzo dobre jak jest nam zimno :)
jahen

Post autor: jahen »

proponuję wam w takim razie spróbować takiej prawdziwej herbatki - sypkiej, odpowiednio zaparzonej, bez chemii i sztucznych aromatów... :) z jakiegoś typowo herbacianego sklepu.
w ogóle uważam, że takie herbaty z torebek to średnia inwestycja w smak.. nie wiem, nie chcę wyjść na jakąś arystokratkę ze złotym nosem, ale takie tanie, tekturowe herbatki po prostu tracą na aromacie, nie wali wam chemią? ;)
chociaż gdzieś na newsweeku czytałam, że te z torebki też niekoniecznie są lipne, tylko muszą być dobrze przechowywane no i nie luzem w pudełku każda herbata, tylko w kopertach
:)
Awatar użytkownika
ewka116
Jestem tu nowa :)

Post autor: ewka116 »

jahen, podzielam twoje zdanie w stu procentach apropo tych herbat w torebkach! :) a jak lubisz tak herbaciany temat, to polecam ci te dni herbaty, już wspominałam o nich, fajne wydarzenie dla herbaciarzy. zwłaszcza przypominam o DRINKACH Z HERBATĄ! :drinkwine
Jusia

Post autor: Jusia »

Uwielbiam herbaty. Kocham wprost, nie istnieje dla mnie dzień bez herbatki mmm:)
Uwielbiam rumową z wiśnią lub cytryną. Aktualnie pijam ziółka [jakoś polubiłam] i dziką różę z wiśnią. Poza tym na zimne wieczory - malinowa albo earl grey aromatyzowany z cytryną i miodem. :)
ODPOWIEDZ