Gdzie warto zjeść na mieście?
-
Melisa
Re: Gdzie warto zjeść na mieście?
A ja niedawno jadłam pysznego grilowanego łososia z makaronem ze szpinakiem w Sfinksie w Krokusie w Krakowie mmmm pychota ale drogi bo 40 kilka zł
-
tusia25
ooo taki łosoś- pyszka:) w każdym S. jest?? dawno już nie odwiedzałam tego miejsca...Jakoś nie po drodze...
-
Melisa
Nie wiem, ale wydaje mi się, że w każdym mają taką samą kartę dań 
-
apollo
U nas w Katowicach najbardziej lubimy chodzić do Party Pizza - na Kamiennej. Kilka smaków pizzy mają naprawdę rewelacyjnych. Szczególnie polecam pizzę serowe party i mafia party - są jedyne w swoim rodzaju. Poza tym te sosy... Piękna sprawa.
-
tusia25
Ok:) dzięki za odp:)Melisa pisze:Nie wiem, ale wydaje mi się, że w każdym mają taką samą kartę dań
Ciekawe, muszę się przejść do jakiegoś, tylko muszę obczaić tam gdzie maja koncesje na alkohol, bo pewnie jak już się wybiorę to na dłużej:)
-
Spragga
ja mam to szczęście, że mieszkam w Krakowie, a tutaj jest mnóstwo miejsc, gdzie można dobrze zjeść. Ale jeśli miałabym podać to jedno ulubione to byłaby to restauracja Da Pietro. A dlaczego? po pierwsze dobre jedzenie, po drugie super klimat, a po trzecie przystępne ceny. Jak będziecie kiedyś w Krakowie to polecam odwiedzenie tej restauracji.
Cześć wszystkim!
W Łodzi szczególnie polecam wybrać się na naleśniki do Manekina, przy ul. 6-go Sierpnia. Warto spróbować też żydowskiej kuchni w Anatewce tuż obok.
W Łodzi szczególnie polecam wybrać się na naleśniki do Manekina, przy ul. 6-go Sierpnia. Warto spróbować też żydowskiej kuchni w Anatewce tuż obok.
-
Tusia
Fanom kuchni meksykańskiej którzy mieszkają w Warszawie polecam restaurację Taco Box. Polecam bo fajne promocje, dobre ceny, dużo dobrego jedzenia na talerzu. Ja wpadam w ciągu dnia i te walory przemawiają do mnie najbardziej dlatego nimi się dzielę. Pozdrawiam.
-
Amaretto
Ja rzadko chodzę do restauracji, jeśli już to na sushi ponieważ sama raczej go sobie nie przygotuję w domu
Raz próbowałam i totalnie nic z tego nie wyszło ;D
Z restauracji warszawskich mogę polecić szczególnie bar sushi Besuto na Nowym Świecie gdzie serwują chyba najsmaczniejsze sushi jakie jadłam w stolicy. Palce lizać
Poza tym wystrój jest bardzo ciekawy i zapewnia kameralną atmosferę tak więc lubię chodzić tam na randki z mężem.
Z restauracji warszawskich mogę polecić szczególnie bar sushi Besuto na Nowym Świecie gdzie serwują chyba najsmaczniejsze sushi jakie jadłam w stolicy. Palce lizać
Poza tym wystrój jest bardzo ciekawy i zapewnia kameralną atmosferę tak więc lubię chodzić tam na randki z mężem.
ja polecam Orient Corner
maja swieze i dosc tanie sushi
z dowozem czasami w kratke - nieraz dlugo czekalam, ale i tak na plus 
"Chinczyk" na ulicy kadeckiej w Krakowie
Fotobudka czyli świetna zabawa na każdej imprezie.
ja czesto stoluje sie w orient corner (warszawa)
maja dosc tanie, ale przede wszystkim swieze sushi
z dowozem roznie bywa, nieraz trzeba sie naczekac, ale ogolnie godny polecenia;)
ja na dowoz z orient corner nie moge narzekac:) do tej pory na czas, dlatego dziwie sie, ze u Ciebie jest wrecz odwrotnie... moze to kwestia tego, ze daleko mieszkasz i ciezko sie dostac do Ciebie.. nie mam pojecia. a probowalas to wyjasnic?c.olka pisze:ja czesto stoluje sie w orient corner (warszawa)maja dosc tanie, ale przede wszystkim swieze sushi
z dowozem roznie bywa, nieraz trzeba sie naczekac, ale ogolnie godny polecenia;)
Hmm chyba czasem warto samemu coś spróbować przygotować
. Jeśli chodzi o Warszawę to do głowy przychodzi mi Doppio Senso z smaczną pizzą.
Jak ktoś z Krakowa to polecam SPAMs świeżo, tanio i klimatycznie
Ostatnio zmieniony ndz cze 01, 2014 10:55 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
najlepiej szukać jakiegoś baru mlecznego
Nie tylko. Czasami są restauracje, które mają oferty lunchowe i za 15 zł można zjeść dwudaniowy obiad.
-
Olka
Dziś jadłam śniadanie w blue city (Warszawa) i polecam się tam wybrać, jeśli macie ochotę na pyszne i zdrowe śniadanko na początek pracowitego dnia
zjadłam bardzo smaczne naleśniki 
Jeżeli chodzi o Kraków to ja moge z ręką na sercu polecić tylko Mekonga pyszne i świeże jedzenie można przyjść z dziećmi i na naprawdę nieduże pieniądze zjeść dobry duży posiłek.
A ja mogę polecić Hard Rock Cafe
Zawsze jak jestem gdzieś w pobliżu to muszę wpaść na burgera. Albo jeszcze jest Jeff's.
W Warszawie warto jest wybrać się do Besuto . Chyba nie skłamię jeśli powiem, że jest tam najlepsze sushi w całej stolicy. Podoba mi się wystrój ponieważ jest łądnie, spokojnie.Zielono, bambusy. Zupełnie inny świat niż na zewnątrz. CHodzimy tam często z koleżanką na zestawy lunchowe ( sama wybieram głównie philadelfia maki - pycha ! ). Ostatnio spróbowałam japońskich zup. Nie przypadły mi do gustu, wolę tradycyjne sushi. Jak na centrum nie jest również drogo. Sama najadam się do syta nawet tym najtańszym zestawem lunchowym ( większego raczej bym nie wcisnęła w siebie).
Gdzie warto zjeść w Warszawie? Chodzi mi głównie o sushi.