FILMY godne polecenia

Co warto obejrzeć, przeczytać oraz posłuchać? Co możecie polecić? Czyli rozmowy o lekko kulturalnym zabarwieniu.
ODPOWIEDZ
Daisie

Re: FILMY godne polecenia

Post autor: Daisie »

Ja lubię i polecam "O północy w Paryżu"...naprawdę piękny film, z doskonałą muzyką. Niedawno był w kinach, teraz już go pewnie można dostać na DVD.
D.
WeselneZaplecze

I że cię nie opuszczę

Post autor: WeselneZaplecze »

Był ktoś na filmie "I że cię nie opuszczę", bo ja jutro wybieram się do kina i ciekawa jestem opinii na jego temat ;) A to krótki opis, który znalazłam w necie "On kocha, lubi, a ona ... zapomina. Młode małżeństwo bierze udział w zdarzeniu, które na zawsze odmieni ich życie. W jego wyniku śliczna Paige traci pamięć, a mąż staje się dla niej obcym mężczyzną. Leo musi sprawić, by żona po raz drugi zakochała się w nim bez pamięci. Czeka ich druga pierwsza randka i drugi pierwszy pocałunek, więc nie obędzie się bez śmiechu i wzruszeń. Czy przysięga "i że cię nie opuszczę" odzyska swoją moc? "
Obrazek
Awatar użytkownika
imloco
Extra Kobietka

Post autor: imloco »

Ja polecam:
Dial 'M' For Murder
Singin in the Rain
The Deer Hunter

stare fimy są najlepsze!
Obrazek
wyga

Post autor: wyga »

Daisie pisze:Ja lubię i polecam "O północy w Paryżu"...naprawdę piękny film, z doskonałą muzyką. Niedawno był w kinach, teraz już go pewnie można dostać na DVD.
D.
Też bardzo podobał mi się ten film :) Chociaż nie przepadam za Woodym Allenem, to w przypadku tego filmu jest inaczej :)

Polecam też "dziewczynę z tatuażem" , podobał mi się pomimo tego, że osoby siedzące obok zdradziły mi kto jest mordercom...
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

ja polecam "Odrobinę nieba " z moja ulubioną Kate Hudson :)
Nala

Post autor: Nala »

Wczoraj oglądałam Nostalgie Anioła.
Przecudowny film. Polecam!
pomcia

Post autor: pomcia »

Jeszcze nie oglądałam ale mam chrapkę - Histeria? Tak to brzmi? Czyli historia wibratora? Któraś już obejrzała?
Baśka1971
Fajna Kobietka

Post autor: Baśka1971 »

pomcia - ten film wydaje się zachęcający. Ale napisz dokładnie tytuł, może znajdę go gdzieś online i uda mi się obejrzeć w któryś dzień.
Kajsanna
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kajsanna »

polecam "Służące" fajny, lekki film na niedzielę.
Akcja filmu toczy się w stanie Mississippi w latach 60. W roli głównej występuje Emma Stone (gwiazda hitu kinowego "Zombieland") grająca Skeeter, dziewczynę z dobrego domu z południa, która po studiach marzy o karierze pisarki. Niespodziewanie wywraca do góry nogami życie swoich przyjaciół i mieszkańców rodzinnego miasteczka, gdy postanawia przeprowadzić wywiad z czarnoskórą służącą najzamożniejszych rodzin w okolicy. Nominowana do Oscara Viola Davis w roli Albeen decyduje się ujawnić ciemne sekrety życia czarnoskórej mniejszości. Ze zwierzeń rodzi się przyjaźń. Okazuje się, że przyjaciółki mają sobie dużo do opowiedzenia. Zarówno one, jak i inni mieszkańcy miasteczka są świadkami zmieniających się czasów i obyczajów.
Odnalezione:
WYGRAJ kurację przeciwzmarszczkową
Nala

Post autor: Nala »

Obejrzałam ostatnio "Wyspę Skazańców". Toż to cudowny film, arcydzieło! Jestem zachwycona :)
Awatar użytkownika
pamela92
Miła Kobietka

Post autor: pamela92 »

Mi ostatnio obiło się o uszy, że film "Ps I Love You" jest cudowny na chwilę obecną zbieram sie do tego by go ściągnąć xd ale jak mi o nim mówili to az łezki mi sie zakręciły..;)
"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"
Pati28

Post autor: Pati28 »

Z tych ostatnich to myślę że Dziewczyna z Tatuażem warta polecenia, i Sponsoring niczego sobie ;) :D
dzo

Post autor: dzo »

"Nietykalni" - zajebisty !! polecam
Baśka1971
Fajna Kobietka

A co to są Ci "Nietykalni"? Jakaś nowość? Chyba muszę obejrzeć, bo już mi ktoś to wczoraj polecał. Nie bardzo wiem tylko z czym mam do czynienia - chodzi mi o rodzaj i gatunek filmu.
dzo

w kinach obecnie leci ;)
Baśka1971
Fajna Kobietka

Czyli za dwa miesiące na DVD obejrzę. :geek:
dzo

jakie dwa miesiące :lol: już można ściągnąć z netu wersję nawet DVDrip 8-) 8-)
Lily of the Valley

Post autor: Lily of the Valley »

Zakochana Złośnica
Czarny łabędź
V jak Vandetta
Sala Samobójców
Listy do M.
margerita28

Post autor: margerita28 »

ja polecam Przerwana lekcja muzyki, Pamiętnik,Przeczucie
eDom

Post autor: eDom »

Od tego tygodnia to zdecydowanie Avengers a potem kolejno Dyktator oraz Mroczne Cienie z J. Deppem :)
Awatar użytkownika
quillathee
Miła Kobietka

Post autor: quillathee »

Jep, Avengers genialny film. Walki robią niesamowite wrażenie, muzyka też bardzo dobra, Chris Hemsworth najcudowniejszy. No i aj aj aj, lubię ten film! :)
sabrina255

Post autor: sabrina255 »

Jeśli ktoś ma ochotę na filmy przy, których trzeba dużo myśleć i główkować to polecam Davida Lyncha. Wybitny reżyser tworzy według własnego, niepowtarzalnego stylu. Surrealistyczne wizje. Filmy są trudne w odbiorze, nawet po obejrzeniu trzeba się zastanawiać jeszcze parę godzin. Jeśli ktoś lubi taką formę rozrywki to warto się zapoznać z jego twórczością.
Na początek polecam Zagubioną autostradę.
olgie86

Post autor: olgie86 »

Ostatnio oglądałam "Wyścig z czasem" z Justinem Timberlake'm. Fajna akcja, dosyć miło sie ogląda. A wczoraj oglądałam "Dom snów" też dosyć fajny thriller
simi
Miła Kobietka

Post autor: simi »

"Przybrany syn"film często leci na kanałach HBO.Strasznie wzruszający:)
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

Lubicie filmy 3D? nie wiem czy tylko ze mną jest cos nie tak czy inni tez tak mają. Ja nie cierpię. Żle mi się ogląda, bolą mnie oczy, czasem po filmie głowa.Okulary sa ciezkie i na ogół zapalcowane. FUJ. Jak mam do wyboru wersję normalną a 3d to wolę normalną.

Chłopiec w pasiastej pizamie - świetny, polecam również.
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
ODPOWIEDZ