Dzieciaki 7 i 9 lat
-
evka
Re: Dzieciaki 7 i 9 lat
O tak Kolego odbite bedzie juz mamy plan na ferie ale wakacje sie jeszcze nie skonczyly wiec mamy jeszcze pare dni ktore beda wykorzystanie co do joty
Maz ma urlop wiec zaczynamy juz dzis 

-
[UU]Bartek
No i skończyła się sielanka ! 
Jak Wasze dzieci przeżywały dzisiejszy dzień? ;>
Ps. Jeśli miałybyście przyporządkować punkty trzem poniższym grupom, która z nich wg. Was ma największy wpływ na poprawny rozwój dziecka w okresie szkolnym (1 oznacza, że ta grupa stoi na pierwszym miejscu, 2 na drugim itd) ?
Rówieśnicy
Nauczyciele
Rodzice
Inne (co dokładnie)
Jak Wasze dzieci przeżywały dzisiejszy dzień? ;>
Ps. Jeśli miałybyście przyporządkować punkty trzem poniższym grupom, która z nich wg. Was ma największy wpływ na poprawny rozwój dziecka w okresie szkolnym (1 oznacza, że ta grupa stoi na pierwszym miejscu, 2 na drugim itd) ?
Rówieśnicy
Nauczyciele
Rodzice
Inne (co dokładnie)
-
milanogirl
Nie wiem, czy takie wartościowanie ma sens, bo wszystko jest ważne. Nauczyciel musi umieć zachęcić dziecko do nauki, pokazać mu, że to nie musi być nudne i że pomoże mu się rozwijać, rodzice powinni je wspierać, a rówieśnicy...no cóż...od nich bierze się wiele wzorów zachowań. Problem może się pojawić w momencie, kiedy dziecko odczuwa do szkoły niechęć. Żeby to przełamać trzeba byc niezłym dyplomatom. Ostatni trafiałam na fajny konkurs, bazujący na tym pytaniu -
Ostatnio zmieniony śr cze 05, 2013 2:37 pm przez milanogirl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
evka
Konkurs fajny jak nauczycil ma podejscie do dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci to i dzieci chetnie sie ucza .Ale rodzice tez musza sie starac by dziecko zachecic bo jak slysze matki albo babcie ktore strasza szkola to mnie szlak trafia
Albo jak dziecko ma podejsc do policjanta prosic o pomoc bo sie zgubilo albo ktos go skrzywdzil skoro ojciec 2 latkowi powtarza choc tu nie ic tam bo policja idzie ,zostaw to zobacz policja idzie zaraz cie zabierze nomarlnie lapy opadaja

-
evka
A jakie wy slyszalyscie teksty na straszenie dzieci? moja kolezanka straszy babolami ,babajaga , itd:( 

Moja córcia ma siedem latek i za tydzień rozpoczyna 1 klasę.
Matka się stresuje, a dziecko się doczekać nie może
Matka się stresuje, a dziecko się doczekać nie może
Dziewczyny , a co myślicie o zajęciach dodatkowych dla maluszków? Moja córeczka ma 7 lat , wcześniej chodziła do przedszkola, ale niewiele z niego wyniosła, dla mnie to trochę przy mało bo dzieciaki w jej wieku dużo lepiej sobie radzę. Rozmawiałam z koleżanką o tym i mi poleciła Akademię Bystrzak na Ursynowie , obejrzałam to co mają do zaoferowania i chyba się zdecyduję bo poprzez zabawę ma rozwijać swój talent( zawsze ładnie rysowała) i będzie mogła tańczyć... Wy też zapisujecie swoje dzieci na jekieś dodatkowe lekcje?
Hejka ja mam dwie córki 7 i 9 lat akurat...
Teraz "klucz na szyi " i siedzą w domu , do babci jechać nie chciały...
Młodsza uzdolniona plastycznie jest trochę, drugi rok będzie chodzić na ceramikę.
Chcę jeszcze na plastykę ją posłać ale nie wiem jak finansowo damy radę bo starszej jeszcze angielski trzeba...
Teraz "klucz na szyi " i siedzą w domu , do babci jechać nie chciały...
Młodsza uzdolniona plastycznie jest trochę, drugi rok będzie chodzić na ceramikę.
Chcę jeszcze na plastykę ją posłać ale nie wiem jak finansowo damy radę bo starszej jeszcze angielski trzeba...
Ja w sumie nie mam dzieci, ale wydaje mi się, że warto im zapełniać czas różnymi rzeczami, żeby w miarę wcześnie odkryły, w czym są dobre.
Mój własnie wychodzi z tego wieku, ale to teraz okres tych pierwszych buntów i dorastania. Niech Bóg ma nas w swojej opiece 
Thelia mój w tym roku skończył 11 więc chyba przechodzimy to samo... 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Moje starsze dziecko ma właśnie 7 lat
Bardzo jst uczynne i nie buntuje się,jak narazie
Największy miałam problem ,że często mi chorowała, a ja nie mogę tyle wolnego mieć od pracu:-( Znajomy lekarz polecił mi Sampelo kids- syrop z naturalnych składników można brać zapobiegawczo jak i przy przeziębieniu.Po kilku dniach rzeczywiście córce przeszło:-)
tez podaje corce sampelo, jak dla mnie to rewelacja, normalnie bylaby juz chora:)