Dzieciaki 7 i 9 lat

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
meredith

Re: Dzieciaki 7 i 9 lat

Post autor: meredith »

No evka a kogo to wina?? :(
evka

Post autor: evka »

HM? :shock:
[UU]Bartek

Post autor: [UU]Bartek »

W takim razie odbić to sobie trzeba w ferie zimowe!
evka

O tak Kolego odbite bedzie juz mamy plan na ferie ale wakacje sie jeszcze nie skonczyly wiec mamy jeszcze pare dni ktore beda wykorzystanie co do joty ;) :happy Maz ma urlop wiec zaczynamy juz dzis :swing
[UU]Bartek

No i skończyła się sielanka ! :)
Jak Wasze dzieci przeżywały dzisiejszy dzień? ;>

Ps. Jeśli miałybyście przyporządkować punkty trzem poniższym grupom, która z nich wg. Was ma największy wpływ na poprawny rozwój dziecka w okresie szkolnym (1 oznacza, że ta grupa stoi na pierwszym miejscu, 2 na drugim itd) ?

Rówieśnicy
Nauczyciele
Rodzice
Inne (co dokładnie)
[UU]Bartek

Hej, hej! Babskie sprawy, gdzie ten wigor do dyskusji?
milanogirl

Post autor: milanogirl »

Nie wiem, czy takie wartościowanie ma sens, bo wszystko jest ważne. Nauczyciel musi umieć zachęcić dziecko do nauki, pokazać mu, że to nie musi być nudne i że pomoże mu się rozwijać, rodzice powinni je wspierać, a rówieśnicy...no cóż...od nich bierze się wiele wzorów zachowań. Problem może się pojawić w momencie, kiedy dziecko odczuwa do szkoły niechęć. Żeby to przełamać trzeba byc niezłym dyplomatom. Ostatni trafiałam na fajny konkurs, bazujący na tym pytaniu -
Ostatnio zmieniony śr cze 05, 2013 2:37 pm przez milanogirl, łącznie zmieniany 1 raz.
evka

Konkurs fajny jak nauczycil ma podejscie do dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci to i dzieci chetnie sie ucza .Ale rodzice tez musza sie starac by dziecko zachecic bo jak slysze matki albo babcie ktore strasza szkola to mnie szlak trafia :angrywife Albo jak dziecko ma podejsc do policjanta prosic o pomoc bo sie zgubilo albo ktos go skrzywdzil skoro ojciec 2 latkowi powtarza choc tu nie ic tam bo policja idzie ,zostaw to zobacz policja idzie zaraz cie zabierze nomarlnie lapy opadaja :evil: :ugeek:
evka

A jakie wy slyszalyscie teksty na straszenie dzieci? moja kolezanka straszy babolami ,babajaga , itd:( :bicz
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Moja córcia ma siedem latek i za tydzień rozpoczyna 1 klasę.
Matka się stresuje, a dziecko się doczekać nie może ;)
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

Post autor: ameba00 »

Dziewczyny , a co myślicie o zajęciach dodatkowych dla maluszków? Moja córeczka ma 7 lat , wcześniej chodziła do przedszkola, ale niewiele z niego wyniosła, dla mnie to trochę przy mało bo dzieciaki w jej wieku dużo lepiej sobie radzę. Rozmawiałam z koleżanką o tym i mi poleciła Akademię Bystrzak na Ursynowie , obejrzałam to co mają do zaoferowania i chyba się zdecyduję bo poprzez zabawę ma rozwijać swój talent( zawsze ładnie rysowała) i będzie mogła tańczyć... Wy też zapisujecie swoje dzieci na jekieś dodatkowe lekcje?
Awatar użytkownika
Asiaa
Fajna Kobietka

Post autor: Asiaa »

Hejka ja mam dwie córki 7 i 9 lat akurat...
Teraz "klucz na szyi " i siedzą w domu , do babci jechać nie chciały...
Młodsza uzdolniona plastycznie jest trochę, drugi rok będzie chodzić na ceramikę.
Chcę jeszcze na plastykę ją posłać ale nie wiem jak finansowo damy radę bo starszej jeszcze angielski trzeba...
Awatar użytkownika
ennie
Jestem tu nowa :)

Post autor: ennie »

Ja w sumie nie mam dzieci, ale wydaje mi się, że warto im zapełniać czas różnymi rzeczami, żeby w miarę wcześnie odkryły, w czym są dobre.
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Mój własnie wychodzi z tego wieku, ale to teraz okres tych pierwszych buntów i dorastania. Niech Bóg ma nas w swojej opiece :)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Thelia mój w tym roku skończył 11 więc chyba przechodzimy to samo... ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Moje starsze dziecko ma właśnie 7 lat :) Bardzo jst uczynne i nie buntuje się,jak narazie ]:-) Największy miałam problem ,że często mi chorowała, a ja nie mogę tyle wolnego mieć od pracu:-( Znajomy lekarz polecił mi Sampelo kids- syrop z naturalnych składników można brać zapobiegawczo jak i przy przeziębieniu.Po kilku dniach rzeczywiście córce przeszło:-)
krac82
Jestem tu nowa :)

Post autor: krac82 »

tez podaje corce sampelo, jak dla mnie to rewelacja, normalnie bylaby juz chora:)
ODPOWIEDZ