Ćwiczenia

Wszystko o naszej aktywności fizycznej oraz różnych dziedzinach sportu.
Ossa

Re: Ćwiczenia

Post autor: Ossa »

Ja jakoś nie potrafię ćwiczyć w domu.. Zawsze znajdę jakiś pretekst, żeby zrezygnować z ćwiczeń na rzecz jakiegoś milszego zajęcia. Dlatego chodzę na siłownię. Nic mnie nie rozprasza a nawet pomaga taka atmosfera jak wszyscy ćwiczą. A już zajęcia grupowe to w ogóle :)
mycha78

Post autor: mycha78 »

A ja ćwiczę palce na klawiaturze ;-) i stosuję dietę "morską"... chodzę i powtarzam "morze bym coś zjadła" ;-). A tak poważnie, to przerwałam spinning i zbieram się od jakiegoś czasu żeby zacząć od nowa!
dzo

Post autor: dzo »

ja już wielokrotnie postanawiałam sobie że będę brzuszki wieczorem robić ale niestety na postanowieniach przeważnie się kończyło :lol:

wiosna idzie to może w końcu się zmobilizuję
superpiekara

Post autor: superpiekara »

ja polecam bieganie!! podczas biegania wszystkie mięśnie pracują i można spalić dużo kalorii no i tkanki tłuszczowej:) oprócz tego pozytywnie wpływa na zdrowie:] ja zaczynałam od bardzo krótkich dystansów takich 15-20 min przez 3 dni a potem 30 min i tak zwiększałam cobie czas i bardzo mi pomogło:)
dzo

taa 8-) ja kiedyś wieczorem poszłam pobiegać :lol: i po 15 min jak wróciłam do domu to byłam na wpół przytomna :lol:
masakra jakaś ale dla mnie te 15 min na początek to dużo (mam na myśli tu ciągły bieg bez stawania )
kora453

Post autor: kora453 »

Bieganie to super sprawa, ja uwielbiam, jak po zimie trochę nabieram kondycję to biegam nawet godzinę. Jedyny problem dla mnie to to że maleją mi piersi od biegania! używam jakiś dobrych staników sportowych które mają mi utrzymywać, ale to nie do końca działa...! Uwielbiam biegać więc nie da się mnie od tego powstrzymać, ale piersi mogłyby pozostać na swoim miejscu! ;)
dzo

kora453 pisze:Bieganie to super sprawa, ja uwielbiam, jak po zimie trochę nabieram kondycję to biegam nawet godzinę. Jedyny problem dla mnie to to że maleją mi piersi od biegania! używam jakiś dobrych staników sportowych które mają mi utrzymywać, ale to nie do końca działa...! Uwielbiam biegać więc nie da się mnie od tego powstrzymać, ale piersi mogłyby pozostać na swoim miejscu! ;)
toś mnie teraz przestraszyła z tymi malejących piersiami :lol:
Mam nadzieję że mi nie będą malały bo mam zamiar biegać :twisted: a moje cycory i tak są małe więc jak by mi się miały jeszcze pomniejszyć to same rodzynki mi zostaną :lol:
Ossa

Post autor: Ossa »

Ja chodzę do klubu fitness. Na zwykłe ćwiczenia, ale też czasem się skuszę na jakieś fajne grupowe :)
Tusia

Post autor: Tusia »

przeglądając wirtualną polskę ostatnio wpadłam na zestawy ćwiczeń na różne partie ciała - może jednak się wspólnie zmotywujemy :P
Sama tez mam z tym problem :/
tu ćwiczenia:
http://pieknoirelaks.wp.pl/kat,1025627,aktywni.html
roksanna

Post autor: roksanna »

No ja się zgodzę, że bieganie to jednak super sprawa :) Nie wymaga jakiegoś specjalnego przygotowania i można je trenować kiedy tylko przyjdzie nam na to ochota. Byle tylko mieć odpowiednie obuwie i niekrępujące ubranko.
Lady_Sisi

Re: Jakie ćwiczenia?

Post autor: Lady_Sisi »

A ja stwierdzam, że pływanie jest super mega na odchudzanie. A dodatkowo wspomagane bieganiem czy fitnessem na pewno przyniesie szybki i spodziewany efekt. Tylko trzeba też pamiętać, żeby mieć dobre obuwie do ćwiczeń (no i strój) bo ja jakiś czas temu obtarłam sobie strasznie stopy i musiałam na trochę przerwać ćwiczenia... Dlatego jak coś to dobre buty i fajne, sportowe ubrania są na ....

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
babuszka

Post autor: babuszka »

a ja ćwiczę na obitreku i to już od roku :) ...
juz mi tak weszło w krew, że stało się normalnym zwyczajem i jak nie poćwicze to się dziwnie czuję.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Ewita
Jestem tu nowa :)

Post autor: Ewita »

Ja codziennie rano się rozciągam, robię brzuszki i już widzę drobne efekty(2 tyg)! Dodatkowo walczę z cellulitem, więc zdecydowałam się na najnowszy Detocell Slim Effect, który działa 24h/dobę i znacznie poprawia mi przemianę materii!:)
Awatar użytkownika
xena
Fajna Kobietka

Post autor: xena »

A ja od kilku miesięcy chodzę na siłownię. Zauważyłam że mam lepszą wydolność organizmu, nie jestem już tak senna i mam energię do codziennego działania - co wcześniej nie było takie oczywiste.

Post moderowany
Ostatnio zmieniony wt lip 23, 2013 3:53 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
maja1823
Miła Kobietka

Post autor: maja1823 »

No i brawo dziewczyny. Ja zabieram się za ćwiczenie..... ale ciężko mi to idzie. Zwyczajne lenistwo. Chciałoby się schudnąć PARE kg, ale bez wysiłku nie da się :lol: :lol: . Przydałby się mega kopniaczek :P :swing
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

wg mnie idealnym kopniakiem jest dokładnie ogladanie siebie w lustrze ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
maja1823
Miła Kobietka

Świetny pomysł ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

wiesz ;) na mnie skutkuje ;)
a teraz jeszcze u mnie zbliżają sie dwa wesela.. więc dodatkowa motywacja by zadbać o siebie ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
maja1823
Miła Kobietka

Przede mną też wesele. W sierpniu. Czasu niewiele. Ale gdyby się porządnie wziąć......
joga123
Jestem tu nowa :)

Post autor: joga123 »

Dziewczyny jak chcecie schudnąć i się "ujędrnić" polecam tylko i wyłącznie joge, zumba itp. odpadają- ledwo się po nich ruszać mogłam a efektów brak. Duży wybór mat do jogi ma sklep www.jogastyl.pl tam się zaopatruje. I muszę się pochwalić- schudłam już 4kg!!!
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

dużo ćwiczeń aerobicznych+ basen i jest rewelacyjnie :)
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

Dobre markowe ubrania sportowe znaleźć można na SPAM . Chyba największy sklep internetowy z tego typu rzeczami.
Ostatnio zmieniony czw lip 04, 2013 9:24 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
fotograf ślubny warszawa
miolko
Miła Kobietka

Post autor: miolko »

Ja oprócz ćwiczeń z Ewą ;) zaczęłam tez biegać, początkowo było trudno, zadyszka szybko łapała, bolały uda, ale z czasem było coraz lepiej. Chciałam bardziej nadzorować trening, ale trudno samemu wyczuć jakim tempem się biegnie :) teraz mi np. bardzo pomaga pulsometr (przykładowo taki), ułatwia trening, bo pomaga kontrolować ciało i zmiany, jakie w nim zachodza w trakcie ćwiczeń ;)
Ostatnio zmieniony czw lip 04, 2013 2:08 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Finess_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: Finess_com_pl »

Codziennie rano biegam pół godziny i wykonuje ćwiczenia rozciągające. A do tego robie szóstkę weidera.
http://www.finess.com.pl/ - wyjątkowe kosmetyki
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Zapisałam się na wakacje na siłownię.
Mam sporo zaległości, ale myślę, że do sierpnia uda się zrealizować cel i wrócić do 18 BMI.
Ostatnio zmieniony śr paź 02, 2013 12:15 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
ODPOWIEDZ