Ćwiczenia

Wszystko o naszej aktywności fizycznej oraz różnych dziedzinach sportu.
ODPOWIEDZ
Aldona

Re: Ćwiczenia

Post autor: Aldona »

ja kiedyś wpadłam na diete "6 Weidera" ale to nie dla mnie, przez 42 dni trzeba brzuszki robić. koleżanka w tym wytrwała i mówiła, że coś tam z niej zeszło
marlenka66

Post autor: marlenka66 »

Kochane kobitki,
czy zwróciłyście uwagę na porę dnia o której ćwiczycie? Najlepiej się chudnie ćwicząc rano, przed śniadaniem. Energia wtedy pobierana jest z ciała a nie z przewodu pokarmowego- a to oznacza jedno- najwięcej tłuszczyku wtedy się spala :)
Co do moich ćwiczeń, od czasu do czasu basen- obowiązkowo rano jeśli mam możliwość, popołudniami rower dla lepszej kondycji, lub jogging kiedy chcę się dobić po ciężkim dniu w pracy :|
Misia

Jakie ćwiczenia?

Post autor: Misia »

Jakie ćwiczenia stosujecie, aby pozbyć się brzuszka? Proszę doradźcie mi.
dione

Re: Jakie ćwiczenia?

Post autor: dione »

ja bym Ci proponowała po prostu wizytę w którymś z klubów fitness, tam trener powie Ci dokładnie co masz ćwiczyć, żeby pozbyć się brzuszka, tylko musisz wybrać taki klub, w którym będziesz pewna, że są dobrzy instruktorzy, nie wiem dokładnie skąd jesteś, ale jeżeli mieszkasz w okolicach Warszawy to warto jest przejść się do Fitness Clubu na Mokotowie, tam trenerzy są świetnie przygotowani i bardzo sympatyczni, także pomogą i na pewno doradzą Ci jakie ćwiczenia masz wykonywać
ninka_niebieska

Post autor: ninka_niebieska »

Same ćwiczenia nie wystarczą.. spróbuj dołozyć do tego jakiś suplement.. jesli to tylko tłuszczyk na brzuszku to może spróbuj CLA z zielona herbata oraz L-karnityną. To suplement, który z potrójną siłą ma ''uderzać w tłuszczyk'' na Twoim brzuchu. Spróbuj.. warto, jeśli naprawdę zalezy Ci na poprawie wyglądu.. :) I oczywiście podziel się z nami swoim wyborem a także opinią, gdy już efekty będą widoczne i oczywiście zadowalające :)
eva.biedrona87

Post autor: eva.biedrona87 »

do diety warto dołożyć ćwiczenia - jeśli nie chcesz chodzić na profesjonalne treningi to polecam bieganie po ok. 30 min albo skakankę - ja to wprost uwielbiam robić :) można sobie włączyć tv i skakać - nic łatwiejszego :) do tego odrzucić cukier, ziemniaki, makarony itp. i dużo pić wody i/lub zielonej herbaty...
ela1980

Post autor: ela1980 »

Tak tak polecam. Ja osobiście jak idę po zakupy rano to sobie biegnę kilkadziesiąt metrów. Taki ranny trucht dobrze działa.
Kasia2

Post autor: Kasia2 »

Ćwiczenia dobre na brzuch to wszelkiego rodzaju spinania brzucha, również ćwiczenia pilatesa.
Polecam !
naughty_girl

Post autor: naughty_girl »

ja najbardziej polecam orbitrek :) uwielbiam sobie poćwiczyć, działa na wszystkie partie mięśni i przy tym nie umieram z nudów bo oglądam sobie tv. taki artykulik o tym: http://www.naobcasach.pl/a.48862.Smukle ... treku.html
babuszka

Post autor: babuszka »

naughty_girl pisze:ja najbardziej polecam orbitrek :) uwielbiam sobie poćwiczyć, działa na wszystkie partie mięśni i przy tym nie umieram z nudów bo oglądam sobie tv. taki artykulik o tym: http://www.naobcasach.pl/a.48862.Smukle ... treku.html
Ciekawy artykuł ;-) Takie urządzonko przyda się zwłaszcza mojej mamie. Całymi dniami ogląda telenowele i odrobina ruchu jej się przyda ;-) Przy tym nie musi wychodzić z domu i godzinami katować się na siłowni!
Pestka1

Post autor: Pestka1 »

Ja również polecam orbitrek. Można na nim intensywnie poćwiczyć i jak człowiek już kończy ćwiczenia to czuje się szczęśliwie zmęczony. No i oczywiście też oglądam TV ćwicząc i nie myślę o tym że jestem już zmęczona :D
Anastazja-A

Post autor: Anastazja-A »

Też słyszałam, że najlepiej wykonywać ćwiczenia fizyczne rano, ale nie zawsze ma się wtedy na to czas czy ochotę ;) Ja chodziłam bardzo długo na aerobik, ale każda sesja odbywała się w godzinach wieczornych tak więc mogłam sobie na to pozwolić. Po studiach, pracy - chociaż byłam i tak wykończona - to aerobik dawał mi taką siłę i energię, że mogłam później nawet na imprezę z tańcami iść bez problemów ;)
agadu83

Post autor: agadu83 »

hanka32 pisze:JA CODZIENNIE POŚWIĘCAM 40 MINUT NA ĆWICZENIA I CHOĆ NIE SĄ TO JAKIEŚ PROFESJONALNE ĆWICZENIA TO I TAK NIE REZYGNUJĘ PONIEWAŻ MAM TROCHĘ ZA DUŻO TU I ÓWDZIE :(

Jak każdy;) Wygodnie jest też usiąść sobie na rowerku, nawet przed TV, chociaż podobno to profancja;) i popedałować ok. 1h. Spalanko gwarantowane:)
aniołek

Post autor: aniołek »

Ja od dziś zaczynam. W moim życiu stosowalam wiele diet i wiele tabletek się najadło;/
Od dziś brzuszki 50/50 rano i wieczorem do tego skakanka. Chcę spalić 10 kg w 3 miesiące.
Pozdrawiam.
Ossa

Post autor: Ossa »

Ja jakoś nie potrafię ćwiczyć w domu.. Zawsze znajdę jakiś pretekst, żeby zrezygnować z ćwiczeń na rzecz jakiegoś milszego zajęcia. Dlatego chodzę na siłownię. Nic mnie nie rozprasza a nawet pomaga taka atmosfera jak wszyscy ćwiczą. A już zajęcia grupowe to w ogóle :)
mycha78

Post autor: mycha78 »

A ja ćwiczę palce na klawiaturze ;-) i stosuję dietę "morską"... chodzę i powtarzam "morze bym coś zjadła" ;-). A tak poważnie, to przerwałam spinning i zbieram się od jakiegoś czasu żeby zacząć od nowa!
dzo

Post autor: dzo »

ja już wielokrotnie postanawiałam sobie że będę brzuszki wieczorem robić ale niestety na postanowieniach przeważnie się kończyło :lol:

wiosna idzie to może w końcu się zmobilizuję
superpiekara

Post autor: superpiekara »

ja polecam bieganie!! podczas biegania wszystkie mięśnie pracują i można spalić dużo kalorii no i tkanki tłuszczowej:) oprócz tego pozytywnie wpływa na zdrowie:] ja zaczynałam od bardzo krótkich dystansów takich 15-20 min przez 3 dni a potem 30 min i tak zwiększałam cobie czas i bardzo mi pomogło:)
dzo

Post autor: dzo »

taa 8-) ja kiedyś wieczorem poszłam pobiegać :lol: i po 15 min jak wróciłam do domu to byłam na wpół przytomna :lol:
masakra jakaś ale dla mnie te 15 min na początek to dużo (mam na myśli tu ciągły bieg bez stawania )
ODPOWIEDZ