Ćwiczenia

Wszystko o naszej aktywności fizycznej oraz różnych dziedzinach sportu.
ODPOWIEDZ
kinius33

Re: Ćwiczenia

Post autor: kinius33 »

Ja ćwiczę co 2- 3 dni z Tamilee Webb "Ja chcę mieć takie ciało". Od znajomej dziewczyny, która jest po szkoleniach na instruktora aerobiku, tylko już nie pracuje dowiedziałam się, że mięśnie potrzebują odpoczynku przynajmniej jednego dnia przed kolejną dawką ćwiczeń :)
weronika_p

Post autor: weronika_p »

Najtrudniejsza w tym wszystkim jest chyba motywacja do ćwiczeń... często odpuszczamy sobie wysiłek fizyczny, poddajemy się i ogarnia nas lenistwo! A to należy zmienić! :woman
evka

Post autor: evka »

I co juz nie jestes leniwa? :diabel
evka

Post autor: evka »

Ja jezdrze na rowerze spacery z dziecmi ostatnio rowniesz raz w tyg. uczeszczam na basen i jestem w trakcie wybierania rolek dla siebie wiec lenistwo mnie nie ogarnia ;) :rower :happy
puma.31

Post autor: puma.31 »

Ja obecnie jeżdżę na rowerku stacjonarnym w domku :)) i robie brzuszki na kołysce jest sper odciaza sie kregosłup i szyje i pracuja tylko miesnie brzucha jest rewelacyjna polecam kupilam ja na allegro i naprawde nie jest droga a bardzo dobra kiedys pan na silowni mi ja plecił na aerobik juz chodzilam ale chyba za duzo bo zostawalam po dwie godziny pod rzad najperw tbc a potem step i tak trzy razy w tygodniu w gruncie wychodzilo mi 6 godzin cwiczen tygodniowo i do tego jeszcze rowerek w domku nie polecam tak nadmiernego wysilku zerwalam sobie wiazadla w kolanie i dwa miechy przelezalam w lozku Aerobik tal ale z umiarem :)
milka89

Post autor: milka89 »

Oczywiscie wszystko jest dla ludzi ale nie mozna przesadzac. Trzeba najpierw wyznaczyc sobie cel, bo jesli jest to spalanie tkanki tluszczowej to napewno trening aerobowy i interwalowy powinien byc polaczony z odpowiednim jedzeniem.
Jesli zalezy nam na sprawnosci i dobrym samopoczuciu to na pewno aerobik, a jesli chodzi o ksztaltowanie sylwetki to cwiczenia silowe. Cwiczenia silowe połączone z aerobowymi daja moim zdaniem najlepsze rezultaty :D
lexie

Post autor: lexie »

Ja kilka dni temu zaczęłam ćwiczyć, na razie tylko po parę minut, ale zawsze jakiś początek :)
Sharlot

Post autor: Sharlot »

ja cwicze codziennie gdy biegne do pracy;P zazwyczaj wychodze w ostatniej chwili i musze sie bardzo spieszyc;P a tak na powaznie to robie brzuszki i podnosze sztangi(narazie po4 kg ale planuje wiecej :D ) a na wiosne moze jakis rower albo jogging? ;)
pstro

Post autor: pstro »

Ja zaczęłam biegać. Chociaż pogoda ostatnio nie zachęca..
babsko

Post autor: babsko »

Ja codziennie cwicze. Minimum pol godziny. Przedtem zazywam l-karnityne direct, ktora wzmacnia moje miesnie. Efekty sa niesamowite. I czuje sie swietnie. Moim zdaniem cwiczenia to jedyna droga do utrzymania fajnej sylwetki.
Aldona

Post autor: Aldona »

ja kiedyś wpadłam na diete "6 Weidera" ale to nie dla mnie, przez 42 dni trzeba brzuszki robić. koleżanka w tym wytrwała i mówiła, że coś tam z niej zeszło
marlenka66

Post autor: marlenka66 »

Kochane kobitki,
czy zwróciłyście uwagę na porę dnia o której ćwiczycie? Najlepiej się chudnie ćwicząc rano, przed śniadaniem. Energia wtedy pobierana jest z ciała a nie z przewodu pokarmowego- a to oznacza jedno- najwięcej tłuszczyku wtedy się spala :)
Co do moich ćwiczeń, od czasu do czasu basen- obowiązkowo rano jeśli mam możliwość, popołudniami rower dla lepszej kondycji, lub jogging kiedy chcę się dobić po ciężkim dniu w pracy :|
Misia

Jakie ćwiczenia?

Post autor: Misia »

Jakie ćwiczenia stosujecie, aby pozbyć się brzuszka? Proszę doradźcie mi.
dione

Re: Jakie ćwiczenia?

Post autor: dione »

ja bym Ci proponowała po prostu wizytę w którymś z klubów fitness, tam trener powie Ci dokładnie co masz ćwiczyć, żeby pozbyć się brzuszka, tylko musisz wybrać taki klub, w którym będziesz pewna, że są dobrzy instruktorzy, nie wiem dokładnie skąd jesteś, ale jeżeli mieszkasz w okolicach Warszawy to warto jest przejść się do Fitness Clubu na Mokotowie, tam trenerzy są świetnie przygotowani i bardzo sympatyczni, także pomogą i na pewno doradzą Ci jakie ćwiczenia masz wykonywać
ninka_niebieska

Post autor: ninka_niebieska »

Same ćwiczenia nie wystarczą.. spróbuj dołozyć do tego jakiś suplement.. jesli to tylko tłuszczyk na brzuszku to może spróbuj CLA z zielona herbata oraz L-karnityną. To suplement, który z potrójną siłą ma ''uderzać w tłuszczyk'' na Twoim brzuchu. Spróbuj.. warto, jeśli naprawdę zalezy Ci na poprawie wyglądu.. :) I oczywiście podziel się z nami swoim wyborem a także opinią, gdy już efekty będą widoczne i oczywiście zadowalające :)
eva.biedrona87

Post autor: eva.biedrona87 »

do diety warto dołożyć ćwiczenia - jeśli nie chcesz chodzić na profesjonalne treningi to polecam bieganie po ok. 30 min albo skakankę - ja to wprost uwielbiam robić :) można sobie włączyć tv i skakać - nic łatwiejszego :) do tego odrzucić cukier, ziemniaki, makarony itp. i dużo pić wody i/lub zielonej herbaty...
ela1980

Post autor: ela1980 »

Tak tak polecam. Ja osobiście jak idę po zakupy rano to sobie biegnę kilkadziesiąt metrów. Taki ranny trucht dobrze działa.
Kasia2

Post autor: Kasia2 »

Ćwiczenia dobre na brzuch to wszelkiego rodzaju spinania brzucha, również ćwiczenia pilatesa.
Polecam !
naughty_girl

Post autor: naughty_girl »

ja najbardziej polecam orbitrek :) uwielbiam sobie poćwiczyć, działa na wszystkie partie mięśni i przy tym nie umieram z nudów bo oglądam sobie tv. taki artykulik o tym: http://www.naobcasach.pl/a.48862.Smukle ... treku.html
ODPOWIEDZ