forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki?

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Re: co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki

Postprzez sialala » 28 sty 2011, o 01:03

U nas tyko zawiesina w chodzi w grę, z czopkiem za dużo walki.. może jak dorośnie bezie lepiej (choć małe szanse ) :P
hehe, sama pamiętam jak mała byłam i mi mama czopkami "raczyła", do przyjemności to nie należało i buntowałam się strasznie :P ale teraz chyba i technika medyczna poszła naprzód bo jakoś takich jazd nie mamy, a na mniejszą gorączkę wolę czopek, zawsze to omija żołądek :)
sialala
Początkująca

Reklama

Postprzez gohusia » 20 lut 2011, o 19:34

U nas z czopkami Nurofen nie było żadnego większego problemu. One są najmniejsze ze wszystkich chyba jakie znam i dlatego aplikacja nie jest trudna i nieprzyjemna dla dziecka.
gohusia
Miła Kobietka

Postprzez doradca.disnemar » 15 maja 2012, o 17:00

Najlepiej poprosić o pomoc farmaceutkę, powiedzieć w jakim wieku jest dziecko i ile waży- powinna polecić bezpieczny środek i wytłumaczyć sposob dawkowania. Nie wolno stosować lekow dla dorosłych. Poza tym sposób podania powinien być taki jak podaje producent, np czopków nie wolno kroić na kawałki (niektóre mamy tak robią niestety), bo substancja lecznicza nie jest rozmieszczona jednakowo w całej objętości. Łatwiej jest natomiast radzić sobie z takimi objawami jak katar czy ból gardła.
Marta,
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
doradca.disnemar
Początkująca

Postprzez jaagnieszka » wczoraj, o 13:02

U mnie córeczka świetnie reaguje na nurofen w syropie. Polecam - działa nie tylko przeciwbólowo, ale przeciwzapalnie.
jaagnieszka
Początkująca

Poprzednia strona

Powrót do Dziecko