hehe, sama pamiętam jak mała byłam i mi mama czopkami "raczyła", do przyjemności to nie należało i buntowałam się strasznieU nas tyko zawiesina w chodzi w grę, z czopkiem za dużo walki.. może jak dorośnie bezie lepiej (choć małe szanse )
co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki?
-
sialala
Re: co polecicie dla 2 latka na ból gardła i zbicie gorączki
-
gohusia
U nas z czopkami Nurofen nie było żadnego większego problemu. One są najmniejsze ze wszystkich chyba jakie znam i dlatego aplikacja nie jest trudna i nieprzyjemna dla dziecka.
-
doradca.disnemar
- Jestem tu nowa :)
Najlepiej poprosić o pomoc farmaceutkę, powiedzieć w jakim wieku jest dziecko i ile waży- powinna polecić bezpieczny środek i wytłumaczyć sposob dawkowania. Nie wolno stosować lekow dla dorosłych. Poza tym sposób podania powinien być taki jak podaje producent, np czopków nie wolno kroić na kawałki (niektóre mamy tak robią niestety), bo substancja lecznicza nie jest rozmieszczona jednakowo w całej objętości. Łatwiej jest natomiast radzić sobie z takimi objawami jak katar czy ból gardła.
Marta,
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
Doradca on-line marki Disnemar
www.disnemar.pl
-
jaagnieszka
U mnie córeczka świetnie reaguje na nurofen w syropie. Polecam - działa nie tylko przeciwbólowo, ale przeciwzapalnie.
-
Dzieckolandia_pl
- Jestem tu nowa :)
Wiele pozytywnych opinii słyszałam właśnie na temat tego Nurofenu,ale osobiście jeszcze nie próbowaliśmy. Warto też w skontaktować się z lekarzem pediatrą i zasięgnąć jego opinii na ten temat.