forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Co myślicie o równouprawnieniu?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.

Co myślicie o równouprawnieniu?

Postprzez justysia1112 » 29 cze 2010, o 00:27

Jak wiadomo kobiety zawsze walczyły o równe prawa. Moim zdaniem nie powinno być tak jak było za czasów Bolesława Prusa że kobieta nie miała dużo do powiedzenia”. Teraz możemy poruszyć tą kwestie a mianowicie co jest za równouprawnieniem a co nie czyli plusy i minusy. „Plusem jest to że kobiety mogą poczuć się bardziej wartościowe i bardziej potrzebne choć czy zawsze chcemy wyręczać we wszystkim naszych mężczyzn. Kobiety nie zawsze chcą robić to co mężczyźni i kiedy przychodzi na to pora to chcą się nimi wyręczać sugerując że one to kobiety a kobieta nie powinna tego robić. Drugą strona medalu to niebyt za równouprawnieniem i żyć jak w skansenie gdzie mężczyźnie można więcej nić kobiet ą a tak naprawdę nie do końca jest to sprawiedliwe. Najlepszym przykładem są Państwa muzułmańskie gdzie Arabowie mają po kilka żon. Co o tym kobiety myślicie?
justysia1112
Początkująca

Re: Co myślicie o równouprawnieniu?

Postprzez króliczek8982 » 5 lip 2010, o 11:11

Ja nie wyobrażam sobie żeby mój mąż miał jeszcze 6 żon oprócz mnie.
Króliczek
króliczek8982
Miła Kobietka

Postprzez Fermia » 16 wrz 2010, o 18:12

tez nie wyobrazam sobie 6 zon. Wedlug mnie rownouprawnienie troche wypacza się. Niedlugo będziemy miec przymusowa służbę wojskowa dla kobiet...
Fermia
Miła Kobietka

Postprzez dzo » 11 mar 2011, o 19:15

jestem zdecydowanie za równouprawnieniem ;) Nie lubię podziałów na równych i równiejszych :? i na szczęście nie mieszkam w krajach arabskich 8-) 8-)
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez justyna1981 » 13 mar 2011, o 10:44

tak naprawdę nie ma równouprawnienia ale jest lepiej niż kilka, kilkanaście lat temu, nadal niewiele kobiet ma prawo wrócić do normalnej pracy po urodzeniu dziecka, niewiele z nas piastuje fotele prezesów itd.. wiec nie mówmy o równouprawnieniu ;(
justyna1981
Miła Kobietka

Postprzez Cara » 5 kwi 2011, o 12:13

Jestem za tym, żeby podobnie traktowano kobiet i mężczyzn, z tym, że to pewnych spraw większe predyspozycje mają mężczyźni, a do innych kobiety. I trzeba te dwa aspekty rozdzielić.
Cara
Miła Kobietka

Postprzez alapluska » 6 kwi 2011, o 14:01

mozemy za to z powodzeniem byc rolnikami hutnikami itd .. ;) to jest własnie równouprawnienie ..
alapluska
Początkująca

Powrót do Hyde park