forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Ciąża co i jak :)

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.

Re: Ciąża co i jak :)

Postprzez CzarnoBiala » 8 sty 2010, o 18:22

U mnie jako pierwsza pojawiła się senność. Mogłam spać cały czas i w każdych warunkach, potem pojawiły się mdłości. Kilka dni przed okresem zaczął bolećmnie brzuch,tak jak na mieisączkę, gdy miesiączka spóźniała się tydzień zrobiłam test. Pojawiły się 2 grube kreski.
Życie ma kolory wyobraźni.

Obrazek
CzarnoBiala
Początkująca

Postprzez smallangell » 11 sty 2010, o 11:06

Witam,

jestem nowa na tym forum :) w lipcu odstawiłam tabletki anty, bo stwierdziliśmy z mężem że nadszedł czas, aby zacząć myśleć o potomku :) od tamtej pory działamy ile się da, ale nadal nic. Ostatni okres miałam koło 4 grudnia (tyle że moje cykle są nieprzewidywalne), ale coś ostatnio się inaczej czuje, nie chce robić sobie złudnej nadzieji że może nareszcie się udało, może wy mi powiecie co myśleć. Moje samopoczucie wygląda mniej więcej tak, że non stop mogłabym spać (mimo, że śpie normalnie, chyba że to wpływ tej pogody), często w ciągu dnia robi mi niedobrze, są takie dni, że mogłabym przez cały dzień zjeść 1 bułkę, a czasami non stop chce mi się jeść, no i jedno co mnie denerwuje, brzuszek mi wydęło jakby przed okresem (jakbym balon miała w środku). Bardzo bym chciała, żeby to się okazały objawy ciąży ale nie chce się za wcześnie cieszyć :P napiszcie co wy na ten temat myślicie :)
smallangell
Początkująca

Postprzez jagoda » 16 sty 2010, o 00:07

ja mam tak samo i też się dziwnie czuło tyle że moze to być na tle psychicznym i jednym słowem nie wiadomo.... ale miejmy nadzieję że się uda i powodzenia ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez Fermia » 30 sty 2010, o 16:03

Smallangel = objawy ciąży są najrozniejsze i wedlug mnie nie można tego stwierdzić po Twoim opisie. 6 miesiecy sie staracie o potomka i powiedz czy byliscie u ginekologa, co Wam polecił?
Fermia
Miła Kobietka

Postprzez doris2 » 1 lut 2010, o 14:19

Witam. Jestem tutaj nowa. Staram się z mężem od pół roku o dziecko i nic z tego nie wychodzi. Nie wiem dlaczego tak jest ale jak ktoś bardzo chce dzidziusia nie może zajść. Nie ma dnia żebym nie myślała rano,wieczorem, a łzy same płyną z oczu. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie. Zalogowałam się,bo nie mam z kim pogadać na ten temat.Mąż zachowuje zimną krew,ale widzę,że nie jest obojętny na tą sprawę.Pragnie dziecka tak samo jak ja. Pozdrawiam
doris2
Początkująca

Postprzez doris2 » 1 lut 2010, o 14:25

A co do objawów ciązy to miałam ich bardzo dużo,ale to wyobraźnia działa i chęć posiadania dziecka ...
doris2
Początkująca

Postprzez Murai » 22 lut 2010, o 16:44

Ja robiłam test kilka dni po terminie kiedy miałam mieć @, wyszedł negatywny. Kolejny test robiłam po ponad 40 dniach od ostatniego okresu i wyszedł pozytywny ( na strumieniowym bo jest dokładniejszy ;)) Dziś już jestem w 3 miesiącu i wraz z mężem bardzo się cieszymy ;)
Objawy miałam dosyć standardowe czyli wielkie zmęczenie, bóle piersi i brzuszka, nudności ale na szczęście bez wymiotów ;)
Murai
Początkująca

Postprzez jagoda » 23 lut 2010, o 20:28

czasami zastanawiam sie czy i do mnie przyjdzie ten dzień....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jagoda
Extra Kobietka

Postprzez kobieta » 11 mar 2010, o 15:08

witam was tez z mezem sie stalalismy o dziecko jak nie bylo tak nie bylo pewnego dnia zle sie poczulam brzuch mnie bolal jak by miala nadejsc miesiaczka .Ale miesiaczka nie nadeszla mysllam ze sie spozni bo nie raz sie spozniala .Maz wtedy smazyl nalesniki i mow do mnie cos jest nie tak bo nalesnikow nie chcialam jesc na nic smaka nie maialam.Powiedzial wtedy a moze ty jestes w ciazy a ja do niego cos ty ale tak dluzej pomyslalam i sie usmiechnelam .Nastepnego dnia kupilam test i wyszly dwie kleski .Nie moglam uwierzyc umowilam sie na wizyte tego samego dnia u ginekologa i sie okazalo ze jest w ciazy ,, :fallinlove MOja motoda zajscia w ciaze to trzeba zmieniac pozycje :sex1 . Objawy moje pozniej byly nudnosci ale udalo sie powstrzymac od nie milej chwili a pozniej smaki przyszly truskawki jadlam jak szalona 2kg na dzien ,gotowalam makron i dodawalam smietane i truskawki .Oczywiscie zmienne humory mialam .Noi w 7 miesiacu byl strach ,,,,,,,,,,,Bo moglam udrodzic rozwarcie juz mialam na szczescie lekarze powstrzymali lezalam tydzien w szpiatlu na kroplowkach i po wysciu do konca musilam brac tabletki .W dniu w ktorym lekarz powiedzial zebym przyjechala odtawilam tabletke .W czasie jechnia do szpiatla czulam male skurcze ,Noi w tym dniu urodzilam w nocy porod trawal 4h35min . :serca
kobieta
Początkująca

Postprzez Luśka » 14 mar 2010, o 14:26

doris2 napisał(a):Witam. Jestem tutaj nowa. Staram się z mężem od pół roku o dziecko i nic z tego nie wychodzi. Nie wiem dlaczego tak jest ale jak ktoś bardzo chce dzidziusia nie może zajść. Nie ma dnia żebym nie myślała rano,wieczorem, a łzy same płyną z oczu. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie. Zalogowałam się,bo nie mam z kim pogadać na ten temat.Mąż zachowuje zimną krew,ale widzę,że nie jest obojętny na tą sprawę.Pragnie dziecka tak samo jak ja. Pozdrawiam

Kochana niestety tak nieraz jest, że jak się czegoś bardzo chce to nie ma:( a jak nie to przychodzi samo. Ja mogę jedynie poradzić dłuższe przerwy w seksie..nie jak króliczki codziennie, ale raz na tydzień żeby plemniki zdążyły dojrzeć. Pozdrawiam i życze wytrwania:)
Obrazek
Obrazek
reklama - firmy z branż Zdrowie/Uroda z woj. pomorskiego, dolnośląskiego w katalogach
Luśka
Moderatorka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dziecko