Chcę kupić małe zwierzątko

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Dzieckolandia_pl
Jestem tu nowa :)

Re: Chcę kupić małe zwierzątko

Post autor: Dzieckolandia_pl »

Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Każde zwierzątko wymaga opieki i towarzystwa,a jeżeli brat ma 9lat,to znając życie szybko mu się to znudzi i potraktuje to jako nową zabawkę.
tusia25

Re: Chcę kupić małe zwierzątko

Post autor: tusia25 »

tak czy tak kupiłam małemu zwierzaka:) rodzice nauczyli nas dbania o każde stworzenie i brak ma juz zwierzaka miesiąc i dzielnie się nim opiekuje:) ja jestem z niego bardzo dumna, dzięki Messiemu (imię super wybrała swoją drogą;P) komp poszedł w odstawkę a brak zaczął sie interesować wszystkim co związane z nim. Sam (tata mu pomaga) mu własnie buduje nowe mieszkanko i cieszę się że mu kupiłam właśnie taki prezent.
Ja ile mam lat to nie istotne;) ale mieszkam już we własnym mieszkaniu (powiedzmy że własnym;P ) i wprowadził się do mnie króliś:) w sumie Stefana dostałam od znajomej, która wyjechała do pracy za granicę i muszę powiedzieć że o ile początkowo faktycznie było mi ciężko przyzwyczić się do nowego lokatora, tak teraz kiedy już się razem super "dogadujemy" nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby go nie było. A i pytanie odnoście tego beaphara - dajecie ich karmy swoim maluchom?? Bo ja chomikowi kupiłam roczny zapas, ale królik jadał wcześniej inna i nie wiem czy zostawać przy tamtej czy zmieniać??
ODPOWIEDZ