cellulit

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quillathee
Miła Kobietka

Re: Walka z cellulitem:/

Post autor: quillathee »

@golden_eye ja robiłam taki masaż sama, o tyle o ile na udach dość łatwo to zrobić, to pośladki są już bardziej kłopotliwe, bańki co chwile się odrywają i dla osób cierpliwych jest to niefajne... ;/ Myślę, że jezeli taki profesjonalny masaż nie kosztuje za dużo to chyba lepiej dla Ciebie będzie z niego skorzystać niż męczyć się sama
golden_eye

Post autor: golden_eye »

limonkanesti, dzięki :) nie słyszałam o tym salonie. A ogólnie jesteś zadowolona z usługi? Ile płaciłaś za te bańki?
quillathee, no też tak właśnie myśle, ze samemu nie ma co sie za to zabierać, zwłaszcza że ja strasznie niecierpliwa jestem :D no na pupie to rzeczywiście trudno sobie samej postawić.
Maggie
Jestem tu nowa :)

Post autor: Maggie »

Czyli jest szansa na to, żeby się pozbyć tego koszmarku w postaci cellulitisu :) Jestem skłonna pójść na te bańki byleby pomogło. Fajnie, bo mieszkam w Wawie więc umówię na wizytę do tego salonu Chantal. Oby pomogło, bo lato już tuż, tuż.
http://ancymonki.pl/
A.Leaf

Post autor: A.Leaf »

Ja też już porzuciłam wszystkie kremy i zastanawiam się nad laserem frakcyjnym, czy któraś z Was może była na takim zabiegu?
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

A mi pomaga peeling kawowy - świeżo mielona kawa plus olej rzepakowy (lub inny olej, który ma dużo witaminy E, ale rzepakowy jest najtańszy) i jechane ;)
kasialov

Re: cellulit

Post autor: kasialov »

Oj tak, tabletki antykoncepcyjne = szybki cellulit. To moja zmora od wielu miesięcy, lecz ostatnio wypróbowałam tabletki na cellulit. Co by nie mówić efekty są już widoczne i jestem bardzo
zadowolona.

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Sońka123

Post autor: Sońka123 »

A_Leaf, ja byłam na tym zabiegu i jestem mega zadowolona. Wreszcie wakacje bez kompleksów i aż mam ochotę iść na zakupy po nowy strój kąpielowy ;) A byłam w Krakowie, jakbyś była zainteresowana do podam Ci dokładniejsze namiary bo i tak mają najtaniej:)
enedue

Post autor: enedue »

kukilka, też tak jak Ty stosowałam peeling kawowy, ogólnie fajny. Jednak ostatnio znalazłam, że na cellulit bardzo dobrze działają terapie z ciepłem przy użyciu accentu - to taka własnie specjalna maszyna. ujędrnia skórę, napina i redukuje cellulit.
gosh1989

Hej kto ma trenerGytm lub inny pas wibrujący? CELLULIT!

Post autor: gosh1989 »

Mam go od paru tygodni i wyraźnie się zmniejszył (tak mi się wydaje)-oczywiście sporo go jeszcze zostało.Czy są tu też dziewczyny które używają go do walki z cellulitem???
kukilka
Fajna Kobietka

na mnie żaden pas nie podziałał, vibroplatforma też nie. Jedynie po tem peelingu kawowym widzę różnicę. Olej ma dużo witaminy E, więc przy okazji fajnie odżywia skórę i nie muszę stosować dodatkowych balsamów :)
Martii

Post autor: Martii »

A próbowałyście suplementów? To dziadostwo jest pod skórą, więc ja zadziałałam od środka ;) Biorę ekstrakt z winogron firmy Noble Health już pół roku i może od razu nie było mega efektu, ale teraz widzę, że skóra jest zupełnie inna. Wklepuję oczywiście kremy itp, ale dopiero ekstrakt "ruszył" ten cellulit :)
lusesitaaaa

Post autor: lusesitaaaa »

a ja na każdym forum będę to polecać tani a skuteczny produkt!!!
Moim hitem są te bańki gumowe na cellulit .......
Moja siostra kiedyś w salonie kosmetycznym miała robiony :masaż próżniowy za pomocą bańki chińskiej..Robiono jej masaż taką samą bańką jaką sobie kupiłam;) w salonie koszt 1 masażu to ok 50zł (a taki masaż ok 3 razy w tyg trzeba=150zł) a ja sobie kupiłam te same bańki za 34zł i sama sobie robie masaż;) Po tym jak uświadomiłam moją siostrę że może kupić takie bańki też je zakupiła i razem robimy sobie masaż;) A co do efektów?? JA JESTEM W SZOKU!!!!!!! tania rzecz a efekty SUPER SUPER SUPER SUPER!!!! już po 1 masazu można zauważyć ze skóra jest bardziej napieta , jędrniejsza. kiedyś miałam grudki cellulitu na nogach a teraz???nie do poznania!! nogi pierwsza klasa;) i miałam też sterczący brzuszek a teraz jest płaski!! skóra pieknie się napieła;)) TO JEST MÓJ HIT!!!!

proszę nie spamować
Avlo_pl

Re: Cellulit!!!!!!!!!

Post autor: Avlo_pl »

martka1987 pisze:Jak sie pozbyc tego dziadostwa?? Nabawilam sie tego przez nagla zmiane trybu zycia, siedzaca prace itd Dodam ze jestem szczupla mam 176 cm i wazw 56 kg takze nie potrzebuje chudnac Skacze na skakance pije hektolitry zielonej herbaty nie uzywam cukru, masuje cialo rekawica wcieram balsamy robie masaze wodne i nic!!!! Co jeszcze stosujecie na te przykra dolegliwosc niedlugo lato i trzeba bedzie zdjac zimowe ciuchy a tu co... :/ Co jeszcze mozecie mi polecic? dodam ze czasami cieprie na zaparcia i czesto mam brzuch jak balon... aktivia mi nie pomaga wogole kiedys dzialala kawa i papieros ale teraz rzucilam palenie a kawy tez juz nie pije.... :(

Przyczyną może być nieprawidłowa dieta bądź nagromadzone toksyny w organizmie, które także odkładają się w skórze i powodują między innymi powstawanie cellulitu. Picie kawy wcale nie leczy skórki pomarańczowej, wręcz przeciwnie. Zmieć dietę, ogranicz białe pieczywo i tłuszcze zwierzęce, jedz więcej warzyw i owoców. Zastosuj także dietę oczyszczającą organizm z toksyn.
magda Trela

Post autor: magda Trela »

Witam,
pierwszy raz wypowiadam się na forum.
Ponad rok temu dopadł mnie cellulit :/ szybka zmiana nawyków zywieniowych, ćwiczenia jednak efekt nie był zadowalajacy.
Znajoma poleciła mi Mydełko Celluless, stosowałam dwa razy dziennie rano wieczór na całe ciało, nie tylko obszary ... . po około 3 tygodniach moja skóra nabrała ujędrnienia :).
ale teraz widze, że powraca ten temat a kontakt z osobą która to sprowadzała chyba z Niemiec się urwał.
Bardzo proszę jeśli Panie mają taka możliwosc o pomoc, nawiaze stałą współprace.
kukilka
Fajna Kobietka

A ja się będę upierać i polecać wszystkim ten peeling z kawy. On na prawdę czyni cuda, a przy okazji zastępuje wszelkie olejki i balsamy dzięki olejowi rzepakowemu :) On nie ma zapachu więc się nie trzeba martwić, że się będzie pachnieć frytkami ;)
thegreatkate

Post autor: thegreatkate »

A co sądzicie o podszczypywaniu,klepaniu itp. Słyszałam, że cellulit boi się dotyku. Ale na pewno tylko to nie wystarczy... :|
Jeśli tak samo jak ja interesujecie się modą i urodą, jesteście ciekawe trików kosmetycznych. Zapraszam do dzielenia się ze mną, swoimi radami i opiniami pisząc na e-mail [email protected] .

Zapraszam również bezpośrednio na mojego bloga http://thegreatkatee.blogspot.com/ :)
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

peeling z kawy (parzonej) - oczyszcza i odśiweża i hygromasaż (w zasadzie "polewanie" newralgicznych cellulitowych miejsc) na zmianę zimną i ciepłą wodą - powoduje to gimnastykę naczyń krwionośnych. Próbowałam kiedyś bańki gumowe ale tak tarłam, że porobiły mi się siniaki ;p
Cholerstwo nie do wytępienia :angrywife
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
Awatar użytkownika
Fari

Post autor: Fari »

Mnie cellulit dopadł po ciąży. I niestety - ani kremy / balsamy ani peelingi ani masaże nie pomagały. Dopiero odkrycie urządzenia o nazwie "kapsuła SPA" przyniosło efekty... ktoś z Was je zna?? Polecam szczerze!!!

Dla niewtajemniczonych garść technicznych informacji o tym urządzeniu :
http://www.powerslim.pl/studiokom.html
marcioszka

Post autor: marcioszka »

Czyli warto inwestować w te bańki ? :)
Ambasada Urody

Post autor: Ambasada Urody »

polecam laseroterapię!
vela shape i zaffiro. do końca wakacji -50%!!!
http://www.ambasadaurody.pl
mastylla
Miła Kobietka

Post autor: mastylla »

Byłam oststnio w Rossmanie i kupilam sobie szczotkę do masazu. Okrągła, ze szczeciną i wypustkami do masazu. Pod koniec sierpnia jade je smazyc wiec trzeba sie ostro masowac ;) z kremów polecam Elancyl Offesive Cellulite.
http://perelkowy-swiat.ptaknet.pl/ - blog o kosmetykach i nie tylko. Zapraszam.
aga22

Post autor: aga22 »

Ciężko coś doradzić. Z pewnością jedna metoda to za mało. Ja ze swojej strony polecam kosmetyki avon ....

proszę nie spamować
http://www.fkolo.pl
kukilka
Fajna Kobietka

mastylla pisze:peeling z kawy (parzonej) - oczyszcza i odśiweża i hygromasaż (w zasadzie "polewanie" newralgicznych cellulitowych miejsc) na zmianę zimną i ciepłą wodą - powoduje to gimnastykę naczyń krwionośnych. Próbowałam kiedyś bańki gumowe ale tak tarłam, że porobiły mi się siniaki ;p
Cholerstwo nie do wytępienia :angrywife
A ja robię ze świeżej kawy :) Parzona mi za szybko pleśniała (a zawsze przygotowuję sobie trochę na zapas). Te bańki mi z kolei w ogóle nie pomogły. Jedyna rzecz, która póki co przyniosła efekt, to właśnie ten peeling z kawy, ale z dodatkiem oleju rzepakowego (dzięki witaminie E dodatkowo ujędrnia skórę)
Katy_C

Post autor: Katy_C »

Dziewczyny, ostatnio słyszałam gdzieś, że na cellulit bardzo dobrze działają kapsułki z Avonu. Używałyście kiedyś? Są drogie, dlatego wolałabym zasięgnąć czyjejś opini przed zakupem.
taka-Ja
Miła Kobietka

Post autor: taka-Ja »

Podobno Eveline Slim 3 d działa dobrze na jędrność skóry i zwalcza cellulit. Ale mimo wszystko, radzę dużo ćwiczyć- skakanka nie wystarczy. Poszukaj w necie ćwiczeń na wybrane partie mięśni.
ODPOWIEDZ