Buty na ślub i wesele

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
WeselneZaplecze

Re: Buty na ślub i wesele

Post autor: WeselneZaplecze »

A co myślicie o kolorowych butach ślubnych? Z tego co zaobserwowałam to wiele kobiet zamiast tradycyjnych białych butów sięga po buty np fioletowe czy czerwone. Co myślicie na ten temat?
dzo

Post autor: dzo »

widziałam już nie raz kolorowe buty !!

to jakaś nowa moda teraz na to !!

dla mnie REWELACJA !! szczególnie jak dodatki są w tym samym kolorze co buty :)
tusia25

Post autor: tusia25 »

super sprawa z kolorowymi butami!! bo szczerze mówiąc te "tradycyjne" nie są szałowe i nadają sie tylko "na raz", szkoda kasy wydawać na cos co i tak się póxniej nie przyda... Ekonomiczność!!
lidka86

Post autor: lidka86 »

moje były super wygodne -z jednej strony było warto dać 200 zł, gdyby nie ten złamany korek... :)
a kolorowe buty, moim zdaniem do sukni ślubnej fakt wygoda, ale zupełnie nie pasują... ja bym wybuchła śmiechem jakbym zobaczyła panne młodą w kolorowych butach... no sorki.. ale moim zdaniem jeśli kolorowy but.. to przy sukni ślubnej jakiś kolorowy element np wstążka w pasie czy kwiatek pod kolor buta... .. a jak panna młoda chce biała suknię i kolorowe buty to znaczy o zupełnym braku gustu i taKtu, lepiej wtedy założyć białe buty choćby miały być na jeden raz.
WeselneZaplecze

Mniej więcej może wyglądać to tak
Obrazek
Któraś z Waś się odważy/odważyła wyłamać z tradycyjnej bieli?
lidka86

Post autor: lidka86 »

jestem na nie. chyba że sukienka miała by w pasie np. czerwoną wstążkę lub z boku czerwony kwiatek... inaczej jakoś mi nie pasuje.. a poza tym co szkodzą białe buty? ślub jest raz w życiu.. a czerwone czy w innym kolorze buty można nosić zawsze, a ślub powinien być wyjątkowy i dlatego strój panny młodej czy buty też powinny się wyróżniać... no bo co to za wyróżnienie jak 3 inne kobiety mają takie same buty co młoda?
dzo

lidka86 pisze:jestem na nie. chyba że sukienka miała by w pasie np. czerwoną wstążkę lub z boku czerwony kwiatek... inaczej jakoś mi nie pasuje.. a poza tym co szkodzą białe buty?
lidka nic nie szkodzą tak samo jak nic nie szkodzą buty w innym kolorze
lidka86 pisze: ślub jest raz w życiu.. a czerwone czy w innym kolorze buty można nosić zawsze, a ślub powinien być wyjątkowy i dlatego strój panny młodej czy buty też powinny się wyróżniać... no bo co to za wyróżnienie jak 3 inne kobiety mają takie same buty co młoda?
ale ubierając białą suknię i czerwone buty też kobieta wygląda wyjątkowo i niepowtarzalnie ;) przecież na co dzień nie ubierasz białek sukni ;)

czerwone buty dodają pięknego akcentu i charakteru całej kreacji 8-) 8-)

dla mnie wygląda to bosko wręcz 8-) 8-)
martiii
Jestem tu nowa :)

Post autor: martiii »

http://allegro.pl/buty-na-platformie-ob ... 62442.html zastanawiam sie nad zakupem tych bicikow co o nich myslicie? na wesele czy impreze wydaja sie strzalem w 10!
WeselneZaplecze

dzo pisze:czerwone buty dodają pięknego akcentu i charakteru całej kreacji 8-) 8-)

dla mnie wygląda to bosko wręcz 8-) 8-)
Widzę, że myślimy podobnie :kiss2 Nie każdy przecież musi wybierać to co setki innych kobiet (w tym przypadku jasne buty ślubne), a mała odmiana może pozytywnie zaskoczyć i wyróżnić.

martiii jak dla mnie wyglądają zbyt ciężko :|
dzo

martiii pisze:http://allegro.pl/buty-na-platformie-obcas-wysadzany-cyrkoniami-i2097462442.html zastanawiam sie nad zakupem tych bicikow co o nich myslicie? na wesele czy impreze wydaja sie strzalem w 10!
ale to do ślubu ?? :?
Aneta_BB

Post autor: Aneta_BB »

A co myślicie o takich butach:
http://www.sklep.mateo.pl/sklep/czolenk ... -2436.html

Nie chcę ubierać tradycyjnie białych butów (ciekawe co na to mama:P) chcę oryginalne buty :))). Sukienkę mam z kolekcji Annais w stylu hiszpańskim :) Myślę że będzie to nieżle akcentować ;) i jeszcze kwiat we włosy :P :happy
dzo

ładne ;)
Awatar użytkownika
Matrioszka

Post autor: Matrioszka »

dzo pisze:ja bym nigdy nie dała za buty, które ubiorę raz może dwa 200zł :?
To ile byś dała? Poszłabyś na ślub czy wesele w butach za 50 złotych? To zalatuje obciachem i brakiem dobrego smaku (wiadomo jakiej jakości są buty za taką kwotę), a z drugiej strony skąpstwem, bo takie wydarzenie człowiek ma raz w życiu.
Miłość nie leci z kranu jak woda, nie możesz jej odkręcać i zakręcać, kiedy tylko zechcesz.
dzo

oczywiście, że poszłabym na wesele w butach za 50zł

zalatuje obciachem ?

weź przestań takie pierdoły pisać...

A kto będzie wiedział, że dałam za buty 50zł ??? ceny nie odklejasz z butów jak je ubierasz ??

Ze skąpstwem to nie ma absolutnie nic wspólnego chyba Ci się pomyliło pojęcie z oszczędnością ;)
WeselneZaplecze

Niestety, ale kupując białe buty ślubne jest to wydatek na jedną noc, więc zgadzam się z tym że nie mogą kosztować zbyt wiele. Inna sprawa w przypadku butów w kolorze, tak jak te ładne czerwone czółenka o których myśli Aneta_BB. Mając pewność, że jeszcze się je wykorzysta można zapłacić więcej.
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Śliczne są te czółenka :)
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

faajny pomysł z tymi czerwonymi butami. Ładne, aczkolwiek przody jakoś nie przypadły mi do gustu.
Gratuluje odwagi :)
Wyobraź sobie miny wszystkich Ciotek tradycjonalistek :lol:
Radzę celowo zadzierać kiecę w tańcu :D
Ja miałam na swoim weselu jedynie czerwone paznokcie a i tak zagrzmiało :lol:
Uwielbiam jak mi dupę obrabiają. Jakąś dziką satysfakcję mi t sprawia :diabel
Klaudia

Post autor: Klaudia »

Dziewczyny mam takie zapytanie.. Czy koniecznie do ślubu teraz w tych czasach trzeba mieć całe buty białe łącznie z obcasem? Czy jak będzie on brązowy to są jakieś przesądy ?
dzo

żadnych przesądów

wal śmiało w takich jakie masz ;)
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Ja nie słyszałam o żadnych przesądach związanych z butami.. . A co do kolorowych - bardzo oryginalnie wyglądają, ale pewnie nie do każdej sukienki pasują,może dla bardziej awangardowych tak, ale to tych klasycznych, prostych, chyba już nie, co myślicie?
Miniczka

Post autor: Miniczka »

Piekne te bucik iktore podalas na poczatku watku.. ale najwazniejsze moi m,zdaniem zeby byly wygodne.. a moze warto meic 2 pary bucikow?:)
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Jasne, po północy można zmienić buty na jakieś wygodniejsze, już wychodzone :)
milon

Post autor: milon »

Polecam buty firmy Menbur piękne są i wygodne a co najlepsze modele tak piękne że pasują aby ubrać je też na inną okazję:)
PaniLukvader

Post autor: PaniLukvader »

buty sa boskie naprawde
slub ma sie raz w zyciu(chodzi mi o ten koscielny bo kto wie jak sie dalej losy potocza)
i nie zaluj sobie jesli nawet ubierzesz je tylko raz w zyciu i dasz za nie 200 czy 500 to bardzo dobrze , to ty i twoj narzeczony jestescie najwazniejsi w tym dniu i macie wygladac bosko!!!!!
milon

Post autor: milon »

no i jeszcze jedno, buty za 50 mogą zrujnować wesele, będę cię bolały nogi, dostaniesz odparzeń i odcisków, co to za przyjemność z zabawy jak coś boli. Uważasz że nie opłaca się butów na jednen raz tak drogich kupować, to znajdz taki model który ubierzesz też na inne wesele, przyjęcie, sylwestra.
ODPOWIEDZ