brzydkie stopy

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
apollo

Re: brzydkie stopy

Post autor: apollo »

Jedyny rozsądny wybór to jakiś dobry krem do pielęgnacji stóp ;-)
Jest taki tani, ale naprawdę dobry kosmetyk - rozgrzewająco-chłodzący krem do stóp Hudosil FOTKRÄM. Jak sama nazwa wskazuje produkt przeznaczony do pielęgnacji stóp. Kosmetyk jest znany i popularny ;-)
Paulina13

Post autor: Paulina13 »

Ja szczerze polecam serię Dr Stopa, zwłaszcza krem nawilżający i sól do moczenia stóp :)
mimargo

Post autor: mimargo »

Z moimi stopami świetnie poradził sobie krem z Farmony - Nivelazione z woskiem pszczelim. Idealny dla suchych pięt.
Zorka

Post autor: Zorka »

mimargo pisze:Z moimi stopami świetnie poradził sobie krem z Farmony - Nivelazione z woskiem pszczelim. Idealny dla suchych pięt.
Tez go kiedyś używałam i faktycznie jest znakomity, jak mogłam o nim zapomnieć !
anioł12345
Miła Kobietka

Post autor: anioł12345 »

polecam kąpiel stóp z dodatkiem soli , pumeks i szorujesz
pomcia

Post autor: pomcia »

Etap pierwszy dobrze stópki wymoczyć albo w mydlinach albo soli. Drugi etap pumeks lub peeling. Fajny jest peeling do stóp chyba perfecty.
Majka07
Jestem tu nowa :)

Post autor: Majka07 »

Osobiście polecam do pielęgnacji stóp kosmetyki marki Acerin. To produkty wytwarzane w Krakowie. Mają podobny skład do drogich zachodnich marek, lecz ceny trochę lepiej dostosowane do zasobności naszych portfeli. Używam kilku ich produktów od niemalże 2 lat i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji spotkać się z kosmetykami Acerin to polecam informacje na ich oficjalnej stronie (link poniżej).
Kremy i balsamy Acerin
Pozdrawiam
Majka
apollo

Post autor: apollo »

Możecie jeszcze wypróbować balsam rozmarynowy do stóp HB. Ochładza, orzeźwia, relaksuje i odświeża. Pełna przyjemność ;-)
Avlo_pl

Post autor: Avlo_pl »

czarna88 pisze:Witajcie babeczki!
Mam wstydliwy problem w postaci zrogowaciałego naskórka na stopach i szczerze - próbowałam już chyba wszystkiego, a nie stać mnie na częste wizyty u kosmetyczki. Koleżanka poleciła mi zakup frezarki, mówiąc, że tego używa jej kosmetyczka i sprawdza się wspaniale, ale ja nie jestem do końca przekonana. Poradźcie mi coś!!

http://reni-nail.shop.pl
Polecam codzienne moczenie stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek oraz miodu. Potem ścieranie naskórka pumeksem lub tarką. Następnie wmasowanie maści tranowej, tylko uwaga ponieważ nie pachnie zbyt zachęcająco. jednak jest bardzo skuteczna. regularne zabiegi przywrócą skórze na stopach ładny wygląd.
pomcia

Post autor: pomcia »

Pumeks nie jest idealnym narzędziem, zbiera się na nim dużo naskórka a potem bakterie, grzyby itd. Lepsze są te tarki do stóp. A jakie sole do moczenia stóp polecacie? Kiedyś miałam fajną chłodzącą sól, nie pamiętam z jakiej firmy. Kupiłam sobie teraz krem nawilżający i dezodorant do stóp z serii flosleka. Daje przyjemne chłodzenie.
Wizaz_waw_pl

Post autor: Wizaz_waw_pl »

Nawilżanie. Ono pełni bardzo ważną funkcję w pielęgnacji stóp. Warto nawet codziennie wmasowywac w nie krem. Wtedy są mniej odatne na otarcia i rogowacenie. No i przy każdej kąpieli warto przetrzec je lekko pumeksem.
gohusia

Post autor: gohusia »

A jakie kosmetyki używacie do dbania o stopy?
ladycarmen

Post autor: ladycarmen »

Hej dziewczyny. Radzę wybrac się najpierw do kosmetyczki aby wyprowadziła skórę stóp. Nastepnie regularnie, raz albo 2 razy w tygodniu robic peeling i potraktować stopy tarką lub pumeksem. Nastepnie użyć kremu do stóp zmiekczającego najlepiej z firmy Scholl - nie ma lepszej! Stosowalam eveline....nie działa. Warto zainwestować w kosmetyki do stóp , ponieważ to właśnie one noszą nas przez całe życie ;)
Ostatnio zmieniony śr paź 16, 2013 9:06 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować forum.
Tusia

Post autor: Tusia »

Ja zainwestowałam wcale niewielkie pieniądze w Evree krem do stóp i też jestem zadowolona.
myszencja

Post autor: myszencja »

Mysle, że po prostu trzeba smarować czesto kremami i tyle...
gohusia

Post autor: gohusia »

Tusia pisze:Ja zainwestowałam wcale niewielkie pieniądze w Evree krem do stóp i też jestem zadowolona.

masz wszystkie z tej serii do stóp?
na poczatek co polecasz kupić najbardziej? i czy one tylko sa w rossmanie?
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

ja na sucho scieram tarka pietki, potem moczenie w wodzie z sola i na koniec jak jeszcze jest duzo naskorka to sciecie nozykiem a jak jest ok to kremik i skarpetki.
islandofwonder

Post autor: islandofwonder »

Witam wszystkie kobietki i dziewczynki :)
Jeśli chcecie wydać mało na fajne kosmetyki, osobiście polecam kosmetyki z firmy Mariza. Wiem, że jest to mało znana polska firma, ale to dlatego, że jest całkiem młoda, na rynku jest dopiero od 25 lat.
Niestety te kosmetyki można nabyć tylko u konsultantek, czyli np u mnie! ;)
Wysyłam Wam link do katalogu:
spam
Jeśli chodzi o preparaty do stóp to z własnego doświadczenia mogę polecić:
- krem na pękające pięty (8,80zł)
- krem kojąco-odświeżający (7,70zł)
- krem-dezodorant do stóp (10,40zł)
To są produkty, które sama przetestowałam i jestem z nich zadowolona!
Możecie również nabyć je z 30% rabatem! ;)

ZAPRASZAM DO ZAMAWIANIA I KONSULTOWANIA SIĘ ZE MNĄ!
możliwość zamówienia także innych kosmetyków :)
Ostatnio zmieniony śr paź 16, 2013 9:06 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować forum.
alalis

Post autor: alalis »

Polecam krem norweski :)
Hurtownia kosmetyków – szeroki asortyment, konkurencyjne ceny
szarlotka

Post autor: szarlotka »

ja zdecydowanie jestem za Dr Stopą flosleku, mialam stamtad oprocz kremu sól do kąpieli stóp, cynamonową, cudeńko.
Amaretto

Post autor: Amaretto »

Ja również zainwestowałabym w jakiś dobry i skuteczny krem do pielęgnacji stóp. Pumeks nie jest dobrym rozwiązaniem - ponieważ nie zmiękcza skóry stóp a jedynie usuwa ich wierzchnią warstwę.
Z kremów mogę polecić szczególnie krem do stóp z masłem shea marki L'Occitane - używam już od trzech miesięcy i nie mogę się nadziwić jak jest skuteczny ;)
Myślę, że już niedługo praktycznie odstawię pumeks ponieważ świetnie nawilża stopy i sprawia, że są bardzo odżywione.
CO jest dla mnie ważne - nie pachnie chemicznie tylko lawendowo i delikatnie.
Joshua1050

Post autor: Joshua1050 »

Ja co jakis czas robie sobie domowy pedicure. Mocze stopy w soli, peeling i kremuje ;)
Weronika34

Post autor: Weronika34 »

Już się dzisiaj rozpisałam w innym wątku na temat mojego ulubionego kremu do stóp, który myślę, ze powinien Ci pomóc. Regenerujący krem do stóp Firmy Soraya. Specjalnie przeznaczony dla osób z piętami wołającymi o pomstę do nieba. Pękające suche piety i zrogowaciały naskórek, to wszystko to z czym ten kremik doskonale sobie radzi. W jego składzie są ceramidy i mocznik, dzięki temu bardzo zmiękcza, nawilża i regeneruje.
Oczywiście nie wystarczy posmarować nim dwa razy naszych stóp i czekać na efekty, ale po tygodniu rezultaty będą widoczne z pewnością. Frezarki nie polecam absolutnie, ponieważ naskórek będzie odrastał ze zdwojona energią.
Moja recepta na piękne i eleganckie stópki jest prosta:
Co wieczór,
delikatne ścieranie piętek pumeksem
Nałożenie kremu
Wystrojenie się w grube skarpety i stópki się regenerują.
Można dołożyć peeling do stóp dla lepszego efektu.
Ten krem jest doskonały, dlatego, że bardzo zmiękcza skórę i powoduje, że naskórek nie twardnieje i nie narasta
Myślę, że moja recepta jest doskonała
Ja frezarek i pilarek unikam jak ognia, a piętki mam śliczne :), czego i Wam życzę :) :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Morksik

Post autor: Morksik »

Miałam taki sam problem ze stopami, ale w końcu udało się chociaż od tej pory wymagają ciągłej pielęgnacji, regularnej. Wymaczanie, pumeks, kremy, ale dało radę. Stopi niestety mają to do siebie, że są trudne w utrzymaniu :(
MyCotton_pl
Miła Kobietka

Post autor: MyCotton_pl »

Podstawowa kwestia to rzecz jasna pielęgnacja stóp oraz używanie dobrych kosmetyków. Polecam tez udać się na zabieg peelingu, którymi bardzo pomógł.
ODPOWIEDZ