Atopowe zapalenie skóry
-
lgas
Re: Atopowe zapalenie skóry
AZS to prawdziwe utrapienie, ile to zdrowia i nerwów się wytraciło w kolejkach do lekarzy. Potem masa pieniędzy na nieskuteczne leki, no ale pomógł mi w końcu Restoraderm, polecam go gorąco
-
Arowana14
Nie da się ukryć, że to paskustwo. Jednak nie załamujcie się, moja koleżanka miała atopowe zapalenie skóry i dziś w zasadzie nie ma po nim śladu. Także głowa do góry 
Zastanawiacie się pewnie jakie leki brała? Otóż znalazła w sieci preparat firmy CaliVita "VirAgo", z racji iż były o nim same pochlebne opinie postanowiła go zakupić. I bardzo dobrze zrobiła! Cena też jest atrakcyjna. Wcześniej kupowała Bóg wie jakie drogi preparaty i nic nie skutkowały. Ten jednak okazał się strzałem w dziesiątkę.
Ważne jest również to, że zawiera on tylko i wyłącznie naturalne składniki dzięki czemu nie ma negatywnego wpływu na nasz organizm.
.......
Treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Zastanawiacie się pewnie jakie leki brała? Otóż znalazła w sieci preparat firmy CaliVita "VirAgo", z racji iż były o nim same pochlebne opinie postanowiła go zakupić. I bardzo dobrze zrobiła! Cena też jest atrakcyjna. Wcześniej kupowała Bóg wie jakie drogi preparaty i nic nie skutkowały. Ten jednak okazał się strzałem w dziesiątkę.
Ważne jest również to, że zawiera on tylko i wyłącznie naturalne składniki dzięki czemu nie ma negatywnego wpływu na nasz organizm.
.......
Treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
-
promenadaslonca
Temat mnie zainteresował, mimo że nie mam tego schorzenia. Jednak mój syn do 9 roku życia był alergikiem, bez zmian skórnych, prócz pokrzywki zaraz po kontakcie z alergenem. U nie go zmierzało to w stronę astmy.Nie wiem co lepsze, jak poczytałam sobie to co piszecie o skórnych kłopotach. Wiedzieliśmy, że w jego przypadku więcej zła wyrządzają alergeny wziewne niż pokarmowe, których było kilka i dało się je wyeliminować ( np... marchewka
). Jednak walka z roztoczami i pleśniami była potworna. Nasza lekarka wspomniała nam o skutecznym systemie filtrowania powietrza. Nazywa się on inVENTer i to co najlepsze w nim, to to, że można go montować również w mieszkaniach w budynkach wielorodzinnych. Na początek zamontowaliśmy (sami!)w pokoju syna. Poprawa była widoczna już po miesiącu, a kiedy zaczął się sezon grzewczy, w którym więcej zawsze chorował, efekty nas zdumiały... Może Wasze problemy wynikają też z tego, że w mieszkaniach namnażają się wam grzyby lub pleśnie, bo nie ma dobrej wentylacji? Sprawdźcie to sobie...
-
babsko
Alergia na grzyby i pleśnie może zintensyfikować azs. Coś o tym wiem :/. Ale przebudowa domu nie wchodzi w grę. Ani odkuwanie tynków co roku, "bo wilgoć weszła w ściany" , jak mawia pan złota raczka. No i nie ma wyjścia. Jakoś trzeba żyć...
.
-
ireth
Mnie też kazano założyć wentylacje i wyburzyć przy okazji pół domu, wiec sorry ale nie. Poczytam może coś o tym inventerze...
Mam to od lat i nie ma na to sposobu, jestem alergikiem a alergenów wszystkich pozbyć się nie sposób, stosuję balsam Cethaphil a na ostrzejsze zmiany niestety maści sterydowe 
-
Marina
Mi już drugi raz w tym roku wyskakują drobne krosteczki na rękach - za pierwszym razem tylko na nadgarstku u lewej ręki, a kilka dni temu już na obu całych rękach. Zastanawiam się czy to nie to, choć po stosowaniu wapna i hydrocortusinum przechodzi.
-
promenadaslonca
No, choroba jest paskudna, więc trzeba się ratować jak kto może...
-
babsko
Ciekawe to urządzenie. Może rzeczywiście trzeba będzie skuć ściany, ale raz, a nie co roku...ireth pisze:Mnie też kazano założyć wentylacje i wyburzyć przy okazji pół domu, wiec sorry ale nie. Poczytam może coś o tym inventerze...
a czy któraś z Was słyszała o marce Decubal? to jakaś skandynawska firma, mają kremy specjalne właśnie na AZS, jakaś nowość, jestem ciekawa opinii, bo chciałabym sobie taki sprawić 
Mi pomogła zmiana diety. Okazało się, że mam dodatkowo uczulenie na gluten, więc wykluczyłam z jadłospisu zboża, pieczywo, makarony, słodycze. Z pielęgnacji, używam środków dla alergików, mydełka Alep. Leków nie biorę, bo działają tylko na czas ich brania, a sterydy sprawiły, że moja skóra jest cienka jak papier. Zmiana stylu życia pomogła mi się bronić przed AZS. Organizm trzeba wzmocnić, on ma się bronić sam, a nie chemią z apteki.
-
ireth
Dokładnie... raz a dobrze, a zarazem bez konieczności burzenia domu.babsko pisze:Ciekawe to urządzenie. Może rzeczywiście trzeba będzie skuć ściany, ale raz, a nie co roku...ireth pisze:Mnie też kazano założyć wentylacje i wyburzyć przy okazji pół domu, wiec sorry ale nie. Poczytam może coś o tym inventerze...
-
pstro
A co z opiniami, że ATZ i astma mają podłoże psychiczne? Ze to forma wyrażania gniewu, ale zwrócona na siebie samego?
Z tego co się orientuję to ma to związek ze stresem. Co do pielęgnacji, to czytałam ciekawy artykuł odnośnie kosmetyków i jednak prywatne testowanie kosmetyków nie wskazane. Podobno Botani dobre w przypadku AZS i łuszczycy ale nie mam potwierdzenia, bo nikt ze znajomych nie stosował.
Przetestujcie emulsje Cetaphil z serii dla dzieci z atopią, mojemu synkowi bardzo pomogło, nawet w tych "ciężko dostępnych miejscach" - sądziliśmy, że tego okresu nie doczekamy
jest delikatna i faktycznie skóra po myciu dość długo pozostaje nawilżona.
Swego czasu też szukałam informacji o atopowym zapaleniu skóry i pomogła mi ta strona: http://www.nazdrowiesposob.com/category ... HWwLa7laSo. Autorka sama choruje, dlatego wszystkie informacje są przetestowane. Warto zajrzeć 
Bardzo dziękuję za ciekawe materiały. Ale ja jednak pozostanę przy Cetaphilu. Wahałam się z początku czy mam go kupić, ale teraz nie żałuję.
Do tego wprowadziłam odpowiednią dietę 
-
pstro
Zmiana diety na pewno pomaga. I jak pisała któraś z dziewczyn, warto sprawdzić, czy nie ma innych alergii np na gluten. Warto zrobić ile się da, by nasze życie było lepsze.
Moja córcia ma azs i staramy się unikać kakao, cytrusów, ostrych dań, kwaśnych, do mycia uzywamy emolium, do smarowania lipikar baume ap, a w stanach zaostrzenia miejsca czerwone i rozdrapane smaruję protopikiem. Proszek jelp, ubrania bawełniane. Pozdrawiam
Ja również unikam cytrusów i ostrych dań. Do tego synka ubranka piorę w bardzo delikatnym proszku do prania, właśnie Jelp. 
-
paralotnia
Właśnie, gluten. I jeszcze niedawno gdzieś trafiłam coś o parazytach...Ponoć nie zdajemy sobie sprawy z różnych żyjątek w nas, a ich obecność objawia się zupełnie jak uczulenia.pstro pisze:Zmiana diety na pewno pomaga. I jak pisała któraś z dziewczyn, warto sprawdzić, czy nie ma innych alergii np na gluten. Warto zrobić ile się da, by nasze życie było lepsze.
-
awds
Atopia uważana jest obecnie za chorobę cywilizacyjną. Na początku XX wieku cierpiało na nią poniżej 1% społeczeństwa. Obecnie problem może dotyczyć aż jednej trzeciej ludności. W Polsce choroby o podłożu alergicznym spotyka się u co czwartego dziecka. Najwięcej nieprawidłowych reakcji organizmu na powszechnie występujące substancje pochodzi z narządów bezpośrednio kontaktujących się z alergenami, czyli układu oddechowego, przewodu pokarmowego i skóry.
-
roksanka
Ja wspomagająco przy azs polecałabym odpowiednią suplementację. W moim wypadku jest to omega-3 + odpowiednie witaminy. Omega-3 w ogóle jest moim zdaniem dobra na wszystko 
Kiedyś brałam tran i witaminy właśnie, ale tran średnio mi wchodził. Dlatego zaczęłam szukać i niedawno znalazłam omega regen (o tu można go kupić: http://sklep.flc-polska.pl/) - jest super bo ma wszystko to, co zawsze musiałam brać w kilku preparatach. I wreszcie nie muszę łykać tabletek - mam wszystko w jednej łyżeczce oleju.
Kiedyś brałam tran i witaminy właśnie, ale tran średnio mi wchodził. Dlatego zaczęłam szukać i niedawno znalazłam omega regen (o tu można go kupić: http://sklep.flc-polska.pl/) - jest super bo ma wszystko to, co zawsze musiałam brać w kilku preparatach. I wreszcie nie muszę łykać tabletek - mam wszystko w jednej łyżeczce oleju.
Mnie też na azs polecono ten omegaregen. Dokładny skład jest tutaj - http://flcpharma.pl/index.php/pl/omegar ... care#skład -warto się wczytać, bo jest moim zdaniem ciekawy. W każdym razie nie znalazłam czegoś podobnego nigdzie więcej. U mnie na pewno pomógł, bo nic innego nie zmieniałam, a odczuwam poprawę po kilku miesiącach stosowania. Po prostu regeneruje skórę - myślę, że to głównie zasługa tych kwasów tłuszczowych - bo równowaga lipidowa w organizmie jest bardzo ważna, a o tym często zapominamy. Wydaje nam się, że jak jemy nawet i niezbyt dużo, ale niezdrowo, to nic nam nie będzie - a tu jest dokładnie na odwrót - trzeba zapewnić swojemu organizmowi odpowiednie ilości tych zdrowych tłuszczy.
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
sama walczę z atopowym zapaleniem skóry od lat. Grunt to odpowiednia pielęgnacja, u mnie wszelkie maści na receptę z czasem pogorszyły stan skóry, dlatego unikam jak ognia, fajnym zamiennikiem i moim ostatnim odkryciem jest krem Dermaveel, kupiłam kiedyś bez recepty. łagodzi swędzenie, napięcie skóry, zwalcza zaczerwienienie. Można stosować też u dzieci.
http://msadvertising.pl/