forum kobiece, dla kobiet

Panel logowania

Login:

Hasło:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj siÄ™

ANTYKONCEPCJA

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.

Re: ANTYKONCEPCJA

Postprzez smutny anioÅ‚ek » 30 sty 2012, o 17:17

Ja tez tylko gumki. Znam dwie dziewczyny, które przez lata brały tabletki i teraz nie mogą zajść w ciążę.
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Reklama

Postprzez lidka86 » 30 sty 2012, o 21:06

niestety przyjmowanie leków są duża ingerencją w organizm i mają swoje skutki uboczne.ale mają też inną stronę:). żona kuzyna mojego męża zaraz po odstawieniu leków antykoncepcyjnych zaszła w bliźniaczą ciąże i też jest to częsta przypadłość po odstawieniu leków:):)... co nie zmienia faktu że dziewczynki są słoooodkie:):)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lidka86
Miła Kobietka

Postprzez she336 » 2 lut 2012, o 23:50

Ja dopiero niedawno miałam swój pierwszy raz, ale chyba też nigdy bym nie chciała brać tabletek. Po co pakować chemie w siebie? Słyszałam różne przypadki i że choroby, tycie, ciąża bliźniacza. Po co tak sobie szkodzić? Ja na pewno jestem za prezerwatywami. W przyszłości, po ślubie zaoszczędzę sobie na ten komputerek. Fajna sprawa! :D
she336

Postprzez lidka86 » 6 lut 2012, o 10:06

she336 napisał(a):Ja dopiero niedawno miałam swój pierwszy raz, ale chyba też nigdy bym nie chciała brać tabletek. Po co pakować chemie w siebie? Słyszałam różne przypadki i że choroby, tycie, ciąża bliźniacza. Po co tak sobie szkodzić? Ja na pewno jestem za prezerwatywami. W przyszłości, po ślubie zaoszczędzę sobie na ten komputerek. Fajna sprawa! :D

POPIERAM:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lidka86
Miła Kobietka

Postprzez Matrioszka » 10 lut 2012, o 10:08

Od brania tabletek zmarła w wieku 19 lat najbliższa przyjaciółka mojej dobrej koleżanki. No ale nie jest to jedyna przyczyna takiego stanu rzeczy, z tego co wiem kilka dni w tygodniu urywał się jej film, dodam, że nie była to jakaś patologia. Co sobota zakrapiane imprezy, picie do nieprzytomności, najgorsze jest to, że jej rodzice o tym wiedzieli, ale twierdzili, że musi się "wyszaleć", dziewczyna z dobrego domu :/
Miłość nie leci z kranu jak woda, nie możesz jej odkręcać i zakręcać, kiedy tylko zechcesz.
Matrioszka
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez alex17941 » 12 lut 2012, o 21:48

my preferujemy prezerwatywy ponieważ nie mamy możliwości regularnie badź często uprawiać seksu a po za tym ja troche obawiam się tabletek :swing
alex17941
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez alex17941 » 12 lut 2012, o 21:50

mam małą prośbę.prosze o pomoc i wypowiedzenie się w temacie rodzice a seks
alex17941
PoczÄ…tkujÄ…ca

Postprzez she336 » 18 lut 2012, o 18:50

Proszę o poradę. Moje zabezpieczenie z facetem to prezerwatywy i nie chciałabym czegoś innego jak na razie. Kochamy się rzadko, bo mało się widzimy i chcę być spokojniejsza przy tej metodzie. Pierwsza obawa to ta, że w prezerwatywie i tak są otworki przez które podczas seksu mogą przedostać się plemniki... Co o tym myślicie? :( Czy jeżeli będziemy mieć gumkę, wyjdzie przed wytryskiem i będziemy się kochać w prawdopodobnych dniach niepłodnych to jest jakaś szansa ciąży? Mam na myśli czas np. przed okresem, dobrze myślę? W jakim czasie najlepiej, przed okresem czy po?

Kolejne pytanie - Czy komuś kiedyś pękła prezerwatywa?
she336

Postprzez dzo » 18 lut 2012, o 19:01

w prezerwatywie nie ma żadnych otworków !!! kto Ci takich bzdur naopowiadał ?

i tak zdarza się, że gumki pękają ale to jest rzadkość ;)
Co CiÄ™ nie zabije to CiÄ™ wzmocni...
Obrazek
dzo
Moderatorka

Postprzez she336 » 19 lut 2012, o 21:52

Na takich zajęciach się dowiedziałam, że są niewidoczne otworki w materiale prezerwatywy przez, które plemniki mogą(a nie muszą) się dostać...

Poczytaj - http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul. ... tykulu=559

" Plemnik ma w najszerszym miejscu 3 um, czyli o 2 um mniej od przeciętnego mikropora w prezerwatywie. Z tego powodu zdarza się, że plemnik przechodzi przez ten mały otwór. W sytuacji, kiedy kobieta znajduje się w okresie płodnym może dojść do poczęcia dziecka. Dane austriackie podają, że poczęcie w takim przypadku zdarza się 3 parom, a badania angielskie, że 6-19 parom na 100 par rocznie systematycznie stosujących prezerwatywy. Statystyczna zawodność kondomu jest tym większa, im młodsi ludzie go stosują. "
she336

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Seks i antykoncepcja